Korfu Adası Ulaşım Rehberi | Merak Edilenler

Yunanistan’ın en beğenilen adalarından biri olan Korfu Adası, çok fazla yol katetmeden yurt dışında birkaç günlük bir tatil yapmak isteyenleri göz bebeği olmuş durumda.

Korfu adası ulaşım konusunda ziyaretçilerin sıkıntı çekmeyeceği bir ada. Ada, oldukça büyük olduğu için pek çok adanın aksine burada araç kullanma zorunluluğu hissedebiliyorsunuz. bu nedenle hazırladığımız Korfu ulaşım rehberi ile adanın ulaşım olanaklarını ve adaya nasıl gidileceği konusunu masaya yatıralım istedik.

1- Korfu Adası Ulaşım Rehberi

Korfu Adası, taksilerle ve otobüslerle gelişmiş bir ulaşıma sahip bir ada. Bu da ada içindeki gezinizi daha kolay kılıyor. Dilerseniz önce ada içindeki ulaşıma birlikte göz atalım…

2- Korfu Adası İçinde Ulaşım

Korfu Adası içinde Green ve Blue Buslar hizmet vermektedir. Bu otobüsleri değerlendirerek ada içinde ulaşımınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Blue Buslar’ı görünce birçoğunuzun aklına metrobüsler gelecektir çünkü taşıtın şekli neredeyse metrobüsle aynı! Green Bus ise ülkemizde toplu taşıma araçlarına çok benzemektedir.

Taksi de değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında bulunuyor. Bunun dışında ada içinde araçsız yapamam diyenler araç kiralayarak ada içinde gezi yapma şansına sahip olabilir. Ancak araç kiralama ücretlerinin ülkemize göre biraz yüksek olduğunu bilmenizde fayda var.

#1 İoannis Kapodistrias Havaalanı

Korfu’nun uluslararası havaalanı ada merkezine 2 km. mesafede bulunuyor. Havaalanına şehir merkezinden otobüslerle veya taksi seçeneğiyle gitmeniz mümkün olmaktadır. Adaya bu havaalanı üzeriden pek çok Avrupa ülkesinden seferler düzenlenmektedir.

3- Korfu Adası’na Nasıl Gidilir

Korfu Adası’na gitmek için birkaç farklı seçeneğiniz bulunuyor. Bunlardan ilki özel aracınızla gitmek. Korfu Adası feribot seferleri Igoumenitsa isimli bölgeden gerçekleştirilmektedir. Korfu’ya gitmek için aracınızla buraya gelerek buradan feribotlarla 1 saatlik bir yolculuk gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Igoumenitsa

Adaya gitmek için diğer seçeneğiniz ise ülkemizden gerçekleştirilen aktarmalı uçuşlara uçak bileti fırsatlarını değerlendirmek olacaktır. Ülkemizdeki seferler çoğunlukla Atina’ya geçip buradan adaya sefer gerçekleştirmektedir ancak bu seferlerde aktarmalar arasındaki süreye dikkat etmenizi öneriyoruz; aksi halde oldukça uzun süreler havaalanında bekleme durumunda kalabilirsiniz.

Son olarak adaya, Atina’dan ve Yunanistan’ın farklı şehirlerinden otobüsle gidebilirsiniz. Bu seçenekte de gene feribot’a binmeniz gerekecektir. Atina ile Korfu arası feribot süresiyle birlikte ortalama 8-9 saat sürmektedir.

Korfu Adası ulaşım rehberine ek bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin