Korfu Adası Yeme İçme Rehberi | 7 Restoran Önerisi

Yunanistan’ın cennet adalarından biri olan Korfu Adası yeme içme açısından da ziyaretçilerine geniş imkanlar sunan bir destinasyon.

Hazırladığımız Korfu Adası yeme içme rehberi ile adada denemeniz gereken lezzetleri ve gitmenizi önerdiğimiz restoranları bulabilirsiniz. Adaya gelen ziyaretçiler, başta mezeler ve balık seçenekleri olmak üzere oldukça zengin bir menüyle karşılaşıyor.

1- Korfu Adası Yeme İçme Rehberi

Korfu Adası’na geldiğinizde ada mutfağının İtalyan ve Arnavut mutfaklarının etkisinde kaldığını göreceksiniz. Adada özellikle Agni Koyu’nda bulunan balık restoranları oldukça başarılı balık menüleri sunmaktadır. Zeytinyağı ve kekik başta olmak üzere baharatlar ada mutfağının vazgeçilmez unsurları arasında bulunuyor.

Adaya geldiğinizde iskorpit balığından yapılan bourdetto ve dana etinden yapılan pastitsada oldukça beğenilen Korfu yemekleri arasında gösterilmektedir. Yemeklerin yanında gelen salatalar ve mezeler ise muazzam. Salatalarda sıklıkla kullanılan sofrito isimli sos ise denemeye değer. Bir tür peynir kızartması olan saganaki da Türkler tarafından oldukça beğenilen lezzetlerden. Bizdeki dönere benzer bir lezzet olan gyros da Korfu’da ne yenir diye merak edenler için denenmesi gereken yemeklerden biri.

Bourdetto, Korfu

Eğer Korfu’da ne içilir diye aklınızda soru işareti varsa bunun için de çeşitli seçenekler bulunuyor. En başta Yunanistan’da hayli meşhur olan uzoyu koymamız gerek. Bunun yanında adaya has bira markalarının da hayli başarılı olduğunu söylemeliyiz. Dilerseniz başta kumkat olmak üzere turunçgillerden üretilen likörleri deneyebilirsiniz.

2- Korfu Adası Yeme İçme Mekanı Önerilerimiz

Korfu’da deneyebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor ancak ağır bir hizmet ve lezzetsiz yemeklerle tatilinizin tadını kaçırmamak için yeme içme mekanı tercihi de çok önemli olmaktadır. Bu nedenle sizler için bazı mekanları inceledik.

#1 The Venetian Well

The Venetian Well

“Kusursuz bir deneyim”, “mükemmel”, “özel lezzetler”… İşte bütün bunlar mekanı deneyen gerçek ziyaretçilerin paylaştığı tecrübelerden alıntı sözler… Bu da bu mekanın adadaki en başarılı restoranlardan biri olduğunu bizlere gösteriyor. Oldukça şık ve sakin bir ortamda güzel bir akşam yemeği için bu mekanı tercih edebilirsiniz.

#2 To Tavernaki Tis Marinas

To Tavernaki Tis Marinas

Bu taverna adanın en iyilerinden biri. Eğlenceli bir akşama lezzetli bir yemek deneyimi eklemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Özellikle mousakas(bildiğimiz musakka) ve sardalyalarıyla birlikte uzonun muhteşem gittiğini söylemeliyiz.

#3 Pane & Souvlaki

Pane & Souvlaki

Izgara menülerin bulunduğu mekan fiyatı, güler yüzlü hizmeti, lezzetli yemekleri ve ortamı ile adanın en beğenilen restoranlarından biri.

#4 Rosy’s Bakery

Rosy's Bakery

Eğer canınız tatlı, kek, pasta gibi şeyler çekiyorsa bu mekana uğramanızı öneriyoruz. Kendinizi evinizde hissedebileceğiniz samimi bir ortamda kahvenizin yanına muhteşem lezzetler alarak keyifli bir öğleden sonrası molası verebilirsiniz. Evet, fiyatlar çok ucuz değil ama gene de bu lezzete değdiğini göreceksiniz.

#5 Rex

Rex

Adanın en turistik restoranlarından biri olan Rex, 1932 yılından bu yana hizmet vermektedir. Akdeniz ve Yunan mutfağından lezzetli tatları deneyebileceğiniz yer zaman zaman kalabalık olsa da vaktiniz olursa denemenizi önereceğimiz yerlerden.

#6 La Cucina

La Cucina

Eğer adada İtalyan mutfağını denemek isterseniz, bölgenin en iyisinin La Cucina olduğunu söyleyebiliriz.

#7 Agli Toulas

Agli Toulas

Balık tutkunları için mükemmel bir tercih olacağını düşündüğümüz mekan ıstakoz, ahtapot ve daha birçok seçeneği ile size unutulmaz bir akşam yemeği yeme imkanı sunuyor.

Peki, sizin adadaki favori mekanınız neresi? Hemen bizimle yorum kısmından paylaşın ve listemizin genişlemesine katkıda bulunun. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin