Klagenfurt’da Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

Avusturya’nın geleneksel yemeklerini deneyimleyeceğiniz Klagenfurt’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Klagenfurt’da Ne Yenir , Ne İçilir?” başlıklı yazımızda kentte denemeniz gereken yöresel lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Klagenfurt’ta aç kalmayacağınızdan eminiz.. Ülkenin bu sevilen şehrinde yer alan hemen her restoranda lezzetli yemekleri tatma şansı yakalayacak, dünya mutfaklarından da sipariş verebileceğiniz menüler ile karşılaşacaksınız.

Listenin ilk sırasında;

1- Viyana Şinitzeli

Viyana Şnitzeli

Avusturya mutfağının dünyaca ünlü lezzetli Viyana Şinitzeli, Klagenfurt’da yiyeceğiniz oldukça lezzetli bir akşam yemeği olabilir.

Çoğunlukla dana etinden yapılan bu lezzetin tavuk ve domuz eti versiyonunu da denemeniz mümkün. Ülkenin ulusal yemeği haline gelen bu lezzeti Klagenfurt restoranlarının hemen hepsinde deneyebilirsiniz.

2- Tafelspitz

Tafelspitz

Klagenfurt’un geleneksel lezzetlerinden biri haline gelen Tafelspitz, lezzetli mi lezzetli  bir et yemeği..

İçerisinde sığır eti, elma püresi ve ekşi krema yer alan bu lezzet, kente gelene turistler tarafından da çok beğeniliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

3- Fiakergulasch

Fiakergulasch

Klagenfurt  gezinizde güzel bir akşam yemeği beklentisindeyseniz sizlere önerebileceğimiz bu ana yemeğin ismi Fiakergulasch..

İçerisinde dana eti, yumurta, turşu sosis, soğan ve domuz yağı yer alan bu yemeğin Avusturya halkının gözde yemeklerinden biri olduğunu belirtelim.

Yanına mutlaka haşlanmış patates de eklenen bu lezzeti, denemenizi tavsiye ederiz.

4- Karntner Kasnudeln

Karntner Kasnudeln

Bizdeki mantıya oldukça benzeyen bu lezzetli makarnalara Avusturya’da Karntner Kasnudeln deniyor.

Tadı ise parmak ısırtan cinsten.. Yumuşacık makarna hamuru içerisine isteğe bağlı olarak eklenen dana kıyma ya da peynir ile birlikte pişirilen bu lezzetli yemeği, Klagenfurt’daki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün. Denemenizi ise şiddetle tavsiye ederiz.

5- Esterházy Rostbraten

Esterházy Rostbraten

Haşlanmış sığır etinden hazırlanan Esterházy-Rostbraten, Avusturya’nın şöhretli lezzetlerinden biri.

İçerisinde beyaz şarap, pastırma, dana etti, pek çok baharat ve Esterhazy garnitürlerinin yer aldığı bu akşam yemeğini Klagenfurt’daki her hangi bir restoranda rahatlıkla bulabilmeniz mümkün. Yine de yemeğin domuz  yağı ile pişirildiği bilgisini de verelim.

6- Linz Turtası

Linz Turtası

Klagenfurt geziniz sırasında canınız tatlı bir şeyler çektiyse, hemen bir kafeye oturup Linz Turtası sipariş edin!

Ülkenin ulusal tatlısı haline gelmiş bu turta, ahududu ve frenküzümü marmelatıyla yapılan bir lezzet bombası adeta . Yanına filtre kahve istemeyi de unutmayın!

7- Kaiserschmarren

Kaiserschmarren

Un, yumurta, şeker, süt ve tereyağı gibi malzemelerden yapılan bu lezzetli tatlının ismi Kaiserschmarren…

Avusturya imparatorunun en sevdiği tatlılardan biri olan bu lezzeti, tatlı gözlemeler olarak yorumlamamız mümkün. Üzerine ise mutlaka pudra şekeri ve frenk üzümü marmelatı da ekleniyor.

*Klagenfurt Gezilecek Yerler için..

Klagenfurt’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin