Kişinev’de Ne Yenir, Ne İçilir? 10 Yöresel Lezzet

Avrupa ve Osmanlı yemek kültüründen bol bol esinlenip kendine has bir mutfak kültürü oluşturan Kişinev’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Kişinev’de ne yenir , ne içilir başlıklı yazımızda sizlere şehirde mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

#1 Kişinev’de Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Mamaliga

Mamaliga

Mısır unu ile yapılan ve bizdeki kuymağa benzeyen Mamaliga, Kişinev’de hemen her restoranda rahatlıkla bulabileceğiniz yemek çeşitlerinden biri. İçerisinde isteğe göre peynirde koyulan bu mısır unlu yemek, fırında pişirmeniz de mümkün. Yağ sosu ile birlikte servis ediliyor.

2- Koyun Çorbası

Koyun Çorbası

Koyun etine düşkün olan Kişinev halkının sevilen çorbalarından bir diğeri de Koyun Çorbası.. Gagavuzlara ait olduğu söylenen bu çorba yoğun baharatla çeşnilendirilmiş bir et çorbası. Denemenizi tavsiye ederiz. 🙂

3- Manca

Manca 

Kişinev’de ne yenir sorusuna yanıt veren sevilen lezzetlerden bir diğeri de Manca… Patlıcan ve koyun etinden yapılan bu yemeği şehirdeki hemen her restoranda bulabilmeniz mümkün. Mutlaka deneyin!

4- Racitura

Răcitura

Racitura, Kişinev’in en  farklı lezzetlerinden biri. Diğer yemeklerin yanı sıra farklı bir aromaya sahip olan bu yemeğin içeriğinde patates ve mevsim sebzeleri yer alıyor. Tavuk suyunun jöle kıvamına gelene kadar beklenmesi ise yemeği diğer sebze yemeklerinden ayıran en önemli özelliği..

5- Çoban Salata

Çoban Salatası

Çoban salatasının bizdeki salatalardan hiçbir farkı yok. Moldova halkının bir benzer özelliği de akşam  yemeklerinde mutlaka salataya da yer vermeleri. Salatadan yana tercihleri ise genellikle çoban salata oluyor.

6- Zama Çorbası

Zama

Kişinev’de akşam yemeklerinin vazgeçilmezi bir başlangıç yemeği olarak gösterebileceğimiz Zama çorbası, halkında sıklıkla tükettiği yemeklerden biri. Çorbanın içerisinde tavuk, maydanoz, isteğe göre şehriye ve birazda sarımsak yer alıyor. Lezzetinin yanı sıra soğuk algınlarına da oldukça iyi geliyor.

7- Polenta

Polenta

Mısır unundan yapılan bir yemek de Polenta… Polenta ülkede pek çok sosla birlikte servis edilerek daha da lezzetli bir hale getiriliyor. Genellikle et çeşitlerinin yanında pilav  ya da makarna yerine de görebilmeniz mümkün. Polenta yemeği Kişinev’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor.

8- Dolma

Dolma

Bizdeki yaprak sarmaya, Kişinev’de Dolmades deniyor ve çok seviliyor. Türklere yabancı gelen bu lezzet dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin ilk defa tanıştıkları bir atıştırmalık olarak sofralardaki yerini alıyor. Müdavimi ise oldukça fazla… Kişinev’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzetin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

*Moldova’da Ne Yenir? Ne İçilir? yazısı için tık tık..

9- Komposto

Komposto

Kişinev’in birbirinden güzel meyve bahçelerinden taze toplanmış meyvelerin kompostosu mutlaka yapılan içeceklerden biri. Sıklıkla tüketilen kompostoların besin değerleri de oldukça yüksek. Hemen her evde yapılan bu içeceği Kişinev’deki bazı restoranlarda rahatlıkla sipariş verebilirsiniz.

10- Kişinev Şarapları

Kişinev Şarapları

Moldova şarabı oldukça ünlü.. Kişinev’de de ülkenin etkileyici bağlarından toplanan üzümlerden  yapılmış muhteşem şarapların tadına bakabilmeniz mümkün. Diğer yandan ülkenin dört bir yanında ev şarapları da satılıyor. Denemeyi ihmal etmeyin!

*Kişinev Gezilecek Yerler için..

Kişinev’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin