Kırıkkale’nin Yöresel Yemekleri | 10 Nefis Lezzet

Kırıkkale’nin birçok güzel köyü ve birbirinden etkileyici tarihi miraslarının yanı sıra geçmişten günümüze lezzetini hiç kaybetmeyen birbirinden güzel yemeklerini es geçmemek gerekir.

Kırıkkale’nin yöresel yemekleri listemizde kentin parmaklarınızı yedirtecek lezzetlerine yer verdik. Hayran kalacağınız bir mutfak kültürüne sahip şehirde, en sevilen 10 yemeği sizler için derledik.

#1 Kırıkkale’nin Yöresel Yemekleri

Son derece iştah açıcı olan Kırıkkale’nin yöresel yemekleri şöyle;

1. Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Kırıkkale’de tarhana akşam yemeklerinin en güzel başlangıcı. Bu lezzetli çorbayı bir kere tadanlar kaşıklarını kaseden esirgeyemiyor. Üzerine tereyağında kızdırılmış nane de ilave edilince değmeyin keyfinize.

2. Tuvalak

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Yörenin en meşhur yemeklerinden biri olan Tuvalak, çorbaya benzeyen bolca sulu bir yemek. İçerisinde hem et hem de bulguru barındıran bu besin değeri yüksek yemeğin içerisine dilerseniz nohut da ekleyebilirsiniz. Yolunuz Kırıkkale’ye düşerse denemekte fayda var!

3. Katma Aşı

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Kırıkkale’nin meşhur lezzetlerinden bir diğeri de Katma Aşı. Ayran ve yarmanın ahenkli uyumunu hissedeceğiniz bu pratik lezzetin tadına doyum olmuyor.

4. Sızgıt

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Sızgıt, Kırıkkale’ye özgü yemeklerden biri. Her yörenin farklı farklı yorumladığı bu yemek küçük küçük kesilmiş etlerin, kuyrukyağıyla birlikte kavrulmasından oluşuyor. Genellikle şehirde Kurban Bayramı’nın geleneksel yemeği olan sızgıtı, Kırıkkale’nin hemen hemen her restoranında bulmanız mümkün.

5. Omaç

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Şehrin az malzemeli fakat çok lezzetli olan yemeğidir Omaç. Yufka, yumurta ve tereyağından oluşan yemeğe bir de çeşit çeşit baharatlar eklendi mi tadından yenmiyor.

6. Madımak

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Kırıkkale’de Madımak yemeği bir başka lezzetli. Bulgur, salça ve etin muhteşem madımak otuyla harmanlanmasından oluşan yemeği denemenizde fayda var. Üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağı eklemeyi unutmayın!

7. Keskin Tava

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Kırıkkale’nin kebabı denilebilecek Keskin Tava, taze doğranmış biber ve domateslerin yumuşacık kuzu etiyle birleşiminden oluşuyor. Yolu Kırıkkale’ye düşenlerin yenilecekler listesine birinci sıradan girebilir bu yemek.

8. Sarığı Burma

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Pek çok yerde yapılan şerbetli tatlıların baş tacı, çıtır çıtır Sarığı Burma’yı bir de Kırıkkale’de deneyin. Asla pişman olmayacaksınız!

9. Haside Tatlısı

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Pekmezden yapılan Haside tatlısı, hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de pekmezin sağladığı tüm yararları vücudunuza enjekte edecek. Yalnızca pekmez, un ve tereyağından oluşan tatlıya, servis esnasında biraz cevizde eklerseniz tadından yenmiyor.

10. Batırma

Kırıkkale'nin yöresel yemekleri

Önceden hazırlanmış yumuşacık mayalı hamurun, bol tereyağı ve biraz da üzüm pekmeziyle buluşmasından ortaya çıkan bu lezzet bombasını bir kez deneyenler müdavimi oluyor. Bizden söylemesi içine ceviz eklenince bir başka güzel oluyor.

Kırıkkale’nin yöresel yemekleri listemize ek tavsiye yöresel lezzetleri aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin