Kırcaali’de Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Nefis Yöresel Yemek

Bulgaristan’ın güneydoğusuna doğru bir yolculuğa çıkıp Kırcaali’nin yöresel yemeklerini inceliyoruz…

‘’ Kırcaali’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ isimli yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden lezzetli ve popüler yemeklerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Banitsa

Banitsa

Yoğurt, ayran veya bozayla birlikte tüketilen banitsa, Bulgaristan’a özgü bir börektir. Çok katlı yufkanın arasına konulan peynirlerden oluşan bu börek oldukça lezzetlidir.

2- Kebapche

Kebapche 

Türkiye’nin kebabı, sınırları geçtiğimizde kebapche olarak karşımıza çıkıyor. Dana eti kullanılarak yapılan etler, ızgarada veya kömür ateşinde pişiriliyor. Kırcaali’de kebabın tadına bakıp bir karşılaştırma yapabilirsiniz. 🙂

3- Tripe Soup

Tripe Soup

Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Arnavutluk gibi birçok ülkede yapılan tripe soup, ülkemizde işkembe çorbası olarak bilinmektedir. Genellikle sığır işkembesinden yapılan bu tat sevilerek tüketilmekte.

4- Lozovi Sarmi

Lozovi Sarmi 

Sarma Avrupa ülkelerinde genellikle lahanadan yapılsa da, Türkiye ve Bulgaristan’da popüler hali üzüm yaprağından yapılanıdır. Ekşili ve etli olarak yapılan bu sarmalar oldukça lezzetli.

5- Musaka

Musaka

Birçok sebzenin birleşimiyle oluşan musaka, Kırcaali’de ne yenir endişesini ortadan kaldıran muhteşem bir lezzet.Ülkemizdeki yapılışına benzeyen musaka içerisine havuç, patates, soğan, bezelyenin yanı sıra kıyma konularak fırınlanıyor. Doyurucu akşam yemekleri için musakayı tercih edebilirsiniz.

6- Gyuvech

Gyuvech

Meşhur lezzetlerden biri olan gyuvech, sığır etinin sebzelerle harmanlanmasıyla oluşturulan oldukça sevilen bir tattır. Kırcaali’de ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren bu yemek, Topraktan bir kap içerisinde uzun süre pişirilerek hazırlanıyor.

7- Shopska Salata

Shopska Salata 

Yemeklerin yanında tercih ettiğimiz söğüş salatanın biraz daha lezzetli hali Kırcaali’de yapılıyor. Kesilen domates ve salatalıkların üzerine zeytinyağı ve beyaz peynir eklenerek yapılan bu salata birçok yemeğin yanında tercih ediliyor.

8- Tarator

Tarator

Ana malzemesi salatalık olan tarator, birçok Akdeniz ülkesinin yanı sıra balkanlarda da oldukça meşhurdur. Yoğurt, sarımsak, zeytin yağı ve salatalığın birleştiği bu tat genellikle soğuk servis ediliyor.

9- Tikvenik

Tikvenik

Bulgaristan’ın favori tatlısı olan tikvenik, bal kabakları ve cevizin birleşiminden oluşuyor. Yufkaların içleri doldurulup gül şeklinde sarıldığı bu tat, şerbetle buluştuğunda enfes bir tatlı ortaya çıkıyor.

10- Boza

Boza

Türkiye, Bosna-HersekMacaristan gibi ülkelerde oldukça meşhur olan boza lezzeti, Kırcaali’nin de sevilen tatlarından biridir.

*Kırcaali’de gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Kırcaali’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin