Kerch Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

Hazır Ukrayna’ya vize kalkmışken, ülkenin sevilen şehirlerinden olan Kerch’in gezilecek yerlerini keşfetmeye ne dersiniz?

Kerch gezilecek yerler yazımızı inceleyip, bu güzel kıyı şehrinin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Kerch Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Church of St John the Baptist

Church of St John the Baptist

Kerch’de Bizans mimarisiyle inşa edilmiş en eski kilise olan Church of St John the Baptist, sadece Kerch’in değil Doğu Avrupa’nın da en eski kiliselerinden biri olarak kabul ediliyor.

Mitridat Tepesi’nde bulunana kilise, çapraz şekilli sütunlar üzerine inşa edilmiş kubbesiyle dikkat çekmekte. İç kısmında 13. ve 14. Yüzyıllardan kalma duvar resimlerin bulunduğu kilise, merkezi konumu ve rahat ulaşımıyla ziyaretçilerini bekliyor.

2- Kerch Arkeoloji Müzesi

Kerch Arkeoloji Müzesi

1826 yılında arkeolog Paul Dyubryuks açılmış olan Kerch Tarihi ve Arkeoloji Müzesi, Kerch’e ait değerlerin sergilendiği oldukça özel bir mekandır. Kerch etrafında yapılmış olan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkan; paralar, seramikler, çömlekler, heykeller ve buna benzer birçok esere ev sahipliği yapmaktadır.

Zaman içerisinde yaşanan savaşlarla eserlerin zarar görmesiyle komşu ülkelere nakledilen tarihi değerler, savaşlar sonrasında tekrardan bir raya getirilerek Kerch Müzesi himayesi altında toplanmıştır.

Orta Çağ’dan günümüze Kerch’i tanımak isterseniz müzenin giriş saatlerini aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Pazar-Çarşamba- 9:00 ile 18:00

Salı- 11:00-20:00

*Müze pazar günleri kapalıdır. *

3- Egzotik Deve Kuşu Cenneti

Exotic Ostrich Bird Paradise

Kerch’te egzotik bir atmosferde biraz bedenen biraz da zihnen dinlenmek istiyorsanız, uğrayabileceğiniz en güzel yer Egzotik Deve Kuşu Cennet. Bu parkı ziyaret ederek içerisinde at binmenin keyfine varabilir, lezzetli restoranlarda yemekler yiyebilir, çocuklarla beraber 21 farklı trambolinde eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Doğayla iç içe hissedebileceğiniz bu park hem şehrin yerlileri için hafta sonu kaçamağı oluyor hem de turistler tarafından severek ziyaret ediliyor. Egzotik deve Kuşu Cenneti nasıl bir yer diye merak ediyorsanız daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

*Kerch gezilecek yerler yazımızda görülmesi gereken yerler arasında bilgi sahibi oldunuz. Şimdi buraları yakından görmeye geldi. En avantajlı Kerch uçuşları karşılaştırın, fırsatları yakalayan ilk siz olun.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin