Kavala’da Gezilecek 7 Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Lezzetli kurabiyelerinden tanıdığımız Kavala’yı birde doğası ve tarihiyle keşfetmeye ne dersiniz?

Kavala gezilecek yerler yazımıza göz atarak, Yunanistan’ın sevilen şehirlerinden olan Kavala’da gezilecek noktalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

#1 Kıbrıs Caddesi

Kıbrıs Caddesi

Kavala’da gezmek, lezzetli bir yemek yemek veya alışveriş yapmak isterseniz bunları gerçekleştirebileceğiniz yerlerin başında Kıbrıs Caddesi geliyor. Özellikler turistlerin uğrak noktaları arasında olan bu cadde içerisinde restoran ve mağazalar yan yana dizilmiş halde bulunuyor.

Şehrin her noktasından kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bu merkezi noktaya uğrayarak ihtiyacınız olan tüm ürünleri satın alabilir sonrasında yorgunluk kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Kıbrıs Caddesi’ni dilediğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz gibi akşam 22:00’dan sonra çok fazla açık mekân bulamayacağınızı bilmenizde fayda var.

#2 Tütün Müzesi

tobacco museum

19.yüzyıldan itibaren sigara kullanımının artmasıyla tütün ticareti önem kazanır hale gelmiştir. Bunun yanı sıra zaman içerisinde tütünün işlendiği makineler de büyük değişikliğe uğramıştır.

Tütün işletmelerinde kullanılan eski aletlerden, tütün hakkında bilgilere, fotoğraflardan, sergilere birçok ayrıntıyı bulabileceğiniz Kavala Tütün Müzesi içerisinde, tütünün tüm ayrıntılarını keşfedeceksiniz. Ücretsiz ziyaret edebileceğiniz müze, haftanın her günü 08.00-16.00 saatleri arasında açık oluyor.

#3 Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın Evi

Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın Evi

Tarih kitaplarımızda sıkça adı geçen Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın memleketi olan Kavala’da gezerken, paşaya ait izlere rastlayabilirsiniz. Paşanın doğup büyüdüğü Kavala’daki evi, günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Özenle korunmuş olan ev aynı zamanda Makedonya mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.

Müzeyi Pazartesi günleri dışında saat 10.00-14.00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. 2,00 € gibi ufak bir ücret ödeyerek, paşanın doğup büyüdüğü mütevazi evin içerini gezebiliyorsunuz.

#4 Kavala Arkeoloji Müzesi

Kavala Arkeoloji Müzesi

Yıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Yunanistan’da yapılan arkeolojik çalışmalarda farklı dönemlere ait birçok buluntu ortaya çıkartılmaktadır.

Ülkenin en önemli merkezlerinden olan Kavala ‘da bulunan Arkeoloji Müzesinde sergilenen bu eserler farklı dönemlere ve farklı devletlere ait izler taşımaktadır. İçerisinde birçok koleksiyon bulunduran müze içerisinde; antik heykel kalıntıları, antik kent kalıntıları ve kilden objeler yer almaktadır.

Yunanistan’ın ve Trakya’nın bilinmeyenlerine doğru yolculuğa çıkabileceğiniz müzeyi pazartesi günleri dışında 08.00-15.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

#5 Kavala Denizcilik Müzesi

Kavala Deniz Müzesi

Ege Denizi’nden gelen ticaret gemileri için önemli bir merkez olan Kavala, eski çağlardan beri denizcilik faaliyetleri için önemli bir nokta olmuştur.

Balıkçılığın ve denizciliğin asırlar boyu icra edildiği bu kentte, eski dönemlerinden kalan;gemi kalıntıları, denizcilik ürünleri, iletişim aletleri, kıyafetler ve belgeler sergilenmektedir. Kavala Denizcilik Müzesi’ni Pazar günleri hariç 11:00-13:00 ve 18: 00-20:00 saatleri arasında gezilebiliyor.

#6 Bizans Kalesi

Bizans Kalesi

Kavala‘da görebileceğiniz en eski tarihi noktalardan biri olan Bizans Kalesini şehrin merkezinde ziyaret edebiliyorsunuz. Kaleyi ziyaret ettiğinizde içerisinde kalenin tarihini anlatan fotoğraf sergilerini bulabileceğiniz gibi dış kısımda açık hava tiyatrosu kısmını gezebilirsiniz.

Harika bir Kavala manzarasına sahip olan kale içerisinde bulunan restoranlara rezervasyon yaptırıp, muhteşem manzaraya karşı yemek yemenin de tadını çıkartabilirsiniz. Bizans Kalesi’ni pazar günleri haricinde 08.00-20.30 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

#7 İmaret

Bizans Kalesi’ni ziyaret ederseniz kale içerisindeki İmaret’i de görmeniz muhtemeldir. Osmanlı döneminden kalma olan İmaret,19.yüzyılda Kavalalı Mehmet Ali Paşa tarafından yaptırılmıştır.

Yapıldığı dönemde medrese ve aşevi görevi gören yapı günümüzde otel olarak kullanılmaktadır. Kurşun kubbelerin her biri farklı bir odaya çevrilen medrese günümüzde Kavala’yı ziyaret eden turistlerin bir numaralı konaklama seçenekleri arasında yer alıyor.

*Osmanlı Dönemi’ne ait birçok eserin bulunduğu Kavala’ya İstanbul’dan sadece 2 saat uzaklıkta olduğunu biliyor muydunuz? Öyleyse durmayın, anında en avantajlı Kavala uçuşlar sayfamıza göz atıp, uygun fiyatlara uçmanın tadını çıkartın.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin