Karlovy Vary Gezilecek Yerler Listesi | 9 Muhteşem Nokta!

Çek Cumhuriyeti’nin küçük ve sevimli kasabası Karlovy Vary, kendine has sokakları ve doğal kaynaklarıyla göz alıcı bir güzelliğe sahip.

Tarihi noktalar, kiliseler ve anıtlarla Karlovy Vary gezilecek yerler açısından zengin, keyifli ve akıcı bir liste hazırlıyor. Bir film karesi içinden fırlamış gibi duran sokakların oluşturduğu Karlov Vary, kaplıcaları ve şifalı sularıyla biliniyor. Sigara içilmeyen ve tam olarak bir sağlık kenti olan şehre seneler önce Mustafa Kemal Atatürk de tedavi için ziyarette bulunmuş.

#1 Karlovy Vary Gezilecek Yerler

1- Mill Colonnade

mill colonnade
SONY DSC

Mill Colonnade, yani Kemeraltı Sıcak Su Kaynağı, bölgenin simgesi haline gelmiş kaplıcalarını incelemek için ilk durağınız olabilir. Neo-Rönesans tarzda inşa edilmiş 124 kolondan oluşan yapı, sağlık turizminin yanında yaz aylarında pek çok etkinliği de ağırlıyor.

Bölgedeki suların sıcaklıkları ve mineral içeriğini ayrıntılı olarak gösteren plaklarla etiketlenmiş ve en güzel şey ise dolaşırken sulardan bir bardak örnek alabilirsiniz. Günün her saatinde tamamen ücretsiz olan kaplıca alanına her gün ve her saat gidebilirsiniz.

2- Diana Gözlem Kulesi

Diana Gözlem Kulesi

Eski şehir bölgesinde, 35 metrelik uzunluğundaki Diana Gözlem Kulesi, 1914 yılında inşa edilmiş ve Friendship Hill’den muhteşem manzaraları ayaklarınızın altına seriyor. Burada gezilecek yerler arasında teraslı bir restoran, çocuklar için mini bir hayvanat bahçesi ve yol boyunca yürüyüş parkurları sayılabilir. Kuleye füniküler sistem yardımıyla çıkıp haftanın her günü 11.00-17.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

3- Loket Kalesi

Loket Kalesi

Karlovy Vary‘nin merkezine sadece 13 km uzaklıktaki görkemli eski kale, oldukça iyi korunmuş ve çok az değişikliğe uğramış. 12. yy yapısı olan Loket Kalesi, uzun yıllar hapishane olarak kullanılmış ve taş duvarları nedeniyle Bohemya’nın en zor aşılan kalesi unvanını taşıyor. Eğer temmuz ayında kaleyi ziyaret etme planınız varsa muhteşem Opera Festivali’ne katılmanızı öneririz. Kale haftanın her günü 9.30-18.00 arası ziyaret edilebilir.

4- Jan Becher Müzesi

becherovka museum

Karlovy Vary, kendi tıbbi toniklerini geliştiren ünlü bir eczacı olan Josef Becher’in memleketi. Becher, 19.yy’nin başlarında Çek Cumhuriyeti’nin ulusal likörü kabul edilen Becherovka’yı üretmeye başlamış. Bu müzede, ünlü likörün oluşum aşamalarını ve nasıl depolandığını anlatıyor. Pazartesi günü dışında 9.00-17.00 saatleri arası açık olan müzenin hediyelik eşya bölümünden bir şişe alıp likörün tadına bakmayı unutmayın.

5- Karlovy Vary Müzesi ve Sanat Galerisi

 

karlovy vary museum

Şehrin ve bölgenin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek için iyi bir yer olarak Karlovy Vary Müzesi gösterilebilir. Müzenin kalıcı koleksiyonunun önemli noktaları arasında, bölgenin önemli bir spa kenti olarak yükselişinin yanı sıra suların mineral seviyeleri hakkında da detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Müze bünyesinde ayrıca sanat tarihi ile ilgili birçok kitap bulunan önemli bir kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Kütüphaneden sonra Çek sanatçılarının yaptığı güzel tablolar ve heykellerin bulunduğu Karlovy Vary Sanat Galerisi gezilmeye değer yerler arasında sayılabilir.

6- Karl Marx Anıtı

karl marx anıtı

Alman devrimci ve filozof Karl Marx anısına yaptırılan anıt, Karlovy Varyy’de Rus Konsolosluğu’nun karşısında yer alan parkta sergileniyor. Geçmiş yıllarda şehri ziyaret eden filozof için yaptırılan heykeli görmek için Zamecky vrch bölgesine gitmeniz yeterli.

7- Moser Müzesi

Moser Müzesi

Karlovy Vary, 150 yıldan fazla bir süredir Doğu Avrupa‘nın en önemli cam yapım kentlerinden biri olma özelliği taşıyor. Moser Müzesi de bu özelliğini gösterdiği en kıymetli yer. Moser cam fabrikasının bünyesinde kurulan müze, cam işçiliğine dair geniş bir koleksiyon ve belgeler içeriyor. Yanınızda anılar da götürebileceğiniz müzeyi İngilizce rehberli turlarla gezebiliyorsunuz. Üstelik müze haftanın her günü 9.00-17.00 arası açık.

8- St. Peter ve Paul Kilisesi

st peter and paul church

Beş altın kubbesi ile Moskovadaki Kutsal Üçlü Kilisesi’nden modellenen bu görkemli Ortodoks kilisenin temelleri 1897 yılına dayanıyor. Zengin Rusların kaplıcaları ziyaret ederek sağladığı fonlarla inşa edilen kilisenin iç kısmı bir Yunan haçı biçimi şeklinde tasarlanmış. Kilisenin iç kısmı çok değerli tablolar, freskler ve diğer süslemelerle süslenmiş ve dış cephesi de oldukça renkli görünüyor.

9- St. Lucas Kilisesi

st luke church

1877 yılında gotik tarzda inşa edilen St. Lucas Kilisesi, İngilizlerin yardımlarıyla yapılmış ve aynı yıl kutsanmış. Eski Anglikan kilisesinin yerini alan kilise, şehirdeki en ilginç yapılardan biri sayılabilir. Günümüzde bünyesinde küçük bir balmumu müzesi de barındıran kilise, Kalovy Vary’e egzotik bir hava katıyor.

*Her biri diğerinden güzel Çek Cumhuriyeti şehirlerinden Karlovy Vary seferlerini öğrenip güzel bir tatil yapmak size iyi gelecektir.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin