Kahire’de Ne Yenir, Ne içilir? | 12 Nefis Lezzet

Tarih kokan şehirlerden biri olan Kahire’nin en sevilen lezzetlerini sizler için derledik.

Kahire’de ne yenir , ne içilir  isimli yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden lezzetli geleneksel yemeklerini keşfetme şansı bulabilirsiniz.

#1 Kahire’de ne yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- Koshary

Koshary

Makarna, pilav, nohut, soğan ve mercimeğin birleşiminden olan Koshary, ilk başta ağır gelebilir ancak şehrin en sevilen lezzetlerinden biri. Kesinlikle çok doyurucu olan bu yemeği denemekten çekinmeyin

2- Ful Mudamas

Ful Mudamas

Baharatlarla birlikte pişirilen fava fasulyesinin, yöresel ekmek ve sebzelerle birlikte sunulduğu lezzetli bir yemektir Ful Mudamas. Bu yemeğin içerisinde Afrikaya özgü birçok farklı baharatı bulabilirsiniz.

3- Hamam Mahshi

Hamam Mahshi

Bütün halde kızartılmış olan tavuğun, iç pilavıyla birlikte sunulduğu hamam mahshi, özel günlerin vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Kuş üzümleriyle birlikte fırına verilen bu tavuğun lezzetine doyamayacaksınız.

4- Mahshi

Mahshi

Mısırda dolma anlamına gelen mahshi, içi doldurulmuş kabak, yaprak ve patlıcan dolmasından oluşuyor. Bazen ekşili ama genellikle etli yapılan dolmalar hem hafif hem de lezzetli.

5- Shawarma

Shawarma

Sokak tezgahlarından en şık restoranlara kadar bulabileceğiniz shawarma,dürümün en lezzetli hali. Tavuklu, hindili yada etli tercih edebileceğiniz dürümler bol yeşillikle servis ediliyor.

6- Falafel

Falafel
Falafel

Nohut ezmesi olarak bilinen Falafel, Orta Doğudan çıkıp lezzeti Afrika topraklarına kadar yayılmıştır. Ezilmiş nohutların top haline getirilerek kızartıldığı falafel, yoğurtla veya sade yenilebiliyor.

7- Kabab

Kabab

İsminden de anlayacağınız gibi Kahire’nin sevilen lezzetlerinden biri kebaptır. Bizdeki halinden biraz daha az acılı olarak yapılan kebapları denemenizi ve bir karşılaştırma yapmanızı öneriyoruz 🙂

8- Molokhia

Molokhia

Kuzey Afrika ve Kıbrısta sıklıkla yapılan molokhia, bir sebze yemeğidir.Molehiya bitkisinin yapraklarından yapılan bu yemek Afrika mutfağına özgü yiyeceklerden bir tanesidir.

9- Hawawshy

Hawawshy

Hawawshy dediğimizde aklınızda bir fotoğraf belirmiyorsa, ülkemizdeki pideyi hatırlayabilirsiniz. Kapalı hamur içerisine koyulan kıymanın, odun fırınında pişirilmesiyle oluşan hawawshyı denemenizi öneriyoruz.

10- Torshi

Torshi

Kebapların, çorbaların neredeyse her yemeğin yanında sevilerek yediğimiz turşular, Mısır’da bulabileceğiniz popüler lezzetlerden biridir.

11- Umm Ali

Umm Ali

Parçalanan milföy hamurlarının fırında kızartıldığı bu tatlı hem hafif hem de oldukça güzel. Üzerine krema ve antep fıstığı eklenerek servis edilen bu tatlı, yemeklerden sonra veya beş çayının yanında oldukça iyi gidiyor.

12- Karakadey

Karakadey

Hibiscus bitkisinden yapılan karakadey çayı, Kahire‘de çok tüketilen içeceklerden biri. Rahatlatıcı özelliği bulunan bu çay sayesinde kafanızı biraz olsun dinlendirebilirsiniz.

*Kahire gezilecek yerler yazımızı incelemek ister misiniz?

Kahire’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin