Japonya’da Gezilecek 31 Yer | Detaylı Anlatım

Küllerinden yeniden doğarak dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olmayı başaran Japonya,kültürü ve insanlarıyla en ilgi çeken ülkelerden biridir.

Gelin sürekli karıştırdığımız bu insanların ülkesini yakından tanıyalım ve Japonya gezilecek yerler yazımıza birlikte göz atalım. Bildiğiniz üzere her Türk’ün çekik gözlüleri Japon sanma huyu vardır.

#1 Japonya Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Inasanohama Beach

Inasanohama Beach

Izumo’da muhteşem bir seyir keyfi sunan Inasanohama Sahili, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri kendisine çekiyor. Törenlerin ve kutlamaların gerçekleştirildiği bu sahilde bir kaya üzerinde yapılmış bir türbe görebilirsiniz. Plaj etrafında dua eden insanlar tanrıları rahatsız etmemek için yüksek sesle müzik dinlemez ve dans etmezler. Sahili dilediğiniz her gün ziyaret edebilirsiniz.

Izumo gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, şehrin görülmesi gereken diğer yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

2- Hokkaido Modern Sanat Müzesi

Hokkaido Modern Sanat Müzesi

Bölgenin en büyük sanat koleksiyonuna sahip Hokkaido Modern Sanat Müzesi, valiliğin hemen yanında kurulu şehrin en büyük sanat merkezi olarak biliniyor. 1977 yılında açılan müze, günümüze kadar var olan koleksiyonlarını giderek daha da genişletmiş ve oldukça önemli sanat eserlerinin sahibi olmuş…

Modern çağa kadar gelen eşsiz bir cam eseri koleksiyonuna da sahip olan müzede Tamako Kataoka, Eien Iwashashi, Kinjiro Kido ve Nissho Kanda gibi pek çok ünlü sanatçının eserlerine ulaşabilmeniz mümkün..

3- Nijo Kalesi

Nijo Castle

Nijo Kalesi; duvarlar, kuleler ve hendeklerle doludur. 1603’te yapılan kale Japon hükümet konağı olarak da kullanılmış. Kale oldukça büyük olduğu için bir kompleksi andırıyor. Farklı binaların birleşiminden oluşan kaleden önemli eserler çıkarılmış.

4- Lake Shinji

Lake Shinji

Japonya’nın en büyük yedinci gölü olan Shinji Lake, gezintiler ve balıkçılık için tercih edilen noktalardan biridir. Muhteşem manzarasıyla büyüleyen gölde gezintiye çıkmak isterseniz göl etrafından bulunana turizm şirketlerinden faydalanarak, gölü ve etrafındaki köyleri gezebilirsiniz. Gölü özellikle gün batımında dolaşmanızı öneriyoruz.

5- Fushimi-Inari Taisha Shrine

Fushimi-Inari Taisha Shrine

Japonya’nın en ünlü türbelerinden biridir. Ziyaretiniz sırasında mutlaka görmelisiniz. Milattan sonra 711’de kurulmuş ve Ukanomitama-no-mikoto tanrıçasına ithaf edilmiştir. Buraya gelen insanlar refahları için dua ediyor.

Ana bina 1499’dan kalmış ve dört kilometre uzunluğunda bir caddeye sahip. Cadde üzerinde 32 bin kemer var. Hepsini geçmek en az iki saat sürüyor. Ayrıca peygamber olduğu düşünülen tilki heykelleri yol boyunca dikkat çekiyor.

6- Sapporo Saat Kulesi

Sapporo Televizyon Kulesi

Okurayama Atlama Stadyumu’nun yer aldığı bölgede konumlanan Sapporo Kış Sporları Müzesi, turistlerin sık sık ziyaret ettiği gezi noktalarından biri. 1972 yılında kentte düzenlenen ve şehrin adını dünyaya duyurun Sapporo Olimpiyatları’na ait pek çok bilgi, belge, fotoğraf ve teçhizatın yer aldığı müzede, olimpiyat hakkında hemen her bilgiyi alabilmeniz mümkün..

Diğer yandan kış sporlarına ilgi duyanlar için oldukça eğlenceli bir simülatör köşesi de yer alıyor.

*Sapporo gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, şehrin görülmesi gereken diğer yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

7- Izumo Yorgan Müzesi

Izumo Yorgan Müzesi

Japonya’nın geleneksel el sanatlarının yorganlar üzerine aktarılmasıyla ortaya çıkan Izumo Yorgan Müzesi, şehrin kültürel yapısını yakından görmenizi sağlayacak en önemli noktalardan biridir.

Şehri gezerken bu müzeyi ziyaret edip birbirinden farklı desenlerin nasıl ilmek ilmek işlendiğine şahit olabilirsiniz. Her mevsim faklı sergilere ev sahipliği yapan müzeyi 10.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

8- Miyanomori Sanat Müzesi

miyanomori art museum

2006 yılından beri faaliyet gösteren Miyanomori Sanat Müzesi, çağdaş sanat eserlerinden oluşan bir koleksiyona sahip önemli müzelerden bir diğeri.. Japon sanatının ve uluslararası çağdaş sanatın pek çok örneklerini sunan müzede, 1950-1970 yılları arasındaki Japonya’nın modern sanat anlayışını görebilmeniz mümkün..9- Kyoto Ulusal Müzesi ve Belediye Sanat Müzesi

Birçok eski güzel tapınağa ek olarak, dünya çapında müzelere ve galerilere de Kyoto’da rastlayacaksınız. Etkileyici koleksiyon dendiğinde akla gelen ilk yer ulusal müze oluyor. 1897’de kurulmuş ve yaygın olarak Japonya’daki en önemli müze olarak gösterilir. Asya ve Japon sanatının örneklerini sergileyen müze, 2014’te tamamen yenilendi.

Bununla beraber belediye sanat müzesi de çokça ziyaretçi alıyor. 1928’de açılan ve 20. yüzyıl Japon sanatçılarını bünyesinde barındıran Kyoto Belediye Müzesi, ülkenin üstüne düştüğü yerlerdendir. Takeuchi Seihô, önde gelen sanatçılardandır.

10- Gion’s Geishas ve Tapınaklar

Gion’s Geishas

Kamogawa Nehri’nin doğu kıyısında bulunan Gion, modern mimarinin ve tarihi güzelliğin eklektik bir karışımıdır. Japon geleneklerinde çayın önemini kitaplardan ve filmlerden biliyoruz. Gion’daki çay evlerinde bu eşsiz tadı deneyimleme şansınız bulunuyor.

Gümüş Köşk ve Ginkakuji Tapınağı bölgenin en değerli eserleri arasındadır. Tapınağa ayrı bir parantez açmak lazım. Ginkakuji, herkesçe bilinen bir tapınaktır çünkü 71 ton ağırlığındaki ülkenin en büyük çanını taşıyor.

11- Katsura İmparatorluk Villası

Katsura İmparatorluk Villası

1624’te İmparator Goyozei’nin kardeşi Prens Hachijo Toshihito için inşa edilen imparatorluk villası, Japonya’nın en ünlü tarihi bahçelerinden biri olmuş. Presin yardımı ile Kobori Enshu tarafından tasarlanan bu güzel bahçe, ziyaretçilerin her şeyi ön taraftan görmesini sağlayacak şekilde yapılmış.

*Kyoto gezilecek yerler listelerinin üst sıralarında Katsura’yı görebilirsiniz.

12- Joginyorai Saiho Tapınağı

Jogi Nyorai Tapınağı

1927 inşa edildiği düşünülen Sahio Tapınağı, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği şehrin en önemli dini yapılarından biri olarak görülüyor. Beş katlı bilinen tapınağın en dikkat çeken bölümleri ise ihtişamlı bir mimariye sahip olan kapısı ve yapımında kullanılan taşlar..

Sendai halkının kutsal alan olarak kabul ettiği tapınağı, ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

13- Daitoku-ji Tapınağı

Daitokuji temple

Daitoku-ji Tapınağı ya da Zen Tapınağı, Rinzai mezarlığının en önemli yapılarından biridir ve 1324 yılında inşa edilmiştir. Mevcut yapılar 16. ve 17. yüzyıldan kalmıştır. Bölgede bulunan 22 bina halka açık bir şekilde hizmet veriyor. Mezarlıkta Japon ve Çin işbirliğinden neler çıktığını öğreniyorsunuz.

14- Tenjin

Tenjin

Fukuoka şehri Hakata ve Tenjin olmak üzere ikiye ayrılmış. Şehrin modern tarafını Hakata oluştururken tarihi değere sahip geleneksel bölge ise Tenjin olmuş. Eski Fukuoka olarak da bilinen Tenjin, bugünlerde alışveriş yapabileceğiniz mağazalar, restoranlar ve barlarla dolu. Hareketli ve eğlenceli olan şehrin bu yakasında sabahın ilk saatlerine kadar vakit geçirebilirsiniz.

*Fukuoka gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, şehrin görülmesi gereken diğer yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

15- Byodo-in Tapınağı

Byodoin Tapınağı

988 yılında kurulmuş olan Byodo-in Tapınağı, pek çok benzersiz binaya, türbeye ve ziyaret etmeye değer sanat eserlerine sahiptir. İhtişamlı iç dekorasyona Amida’nın heybetli yaldızlı figürü eklenince ortaya etkileyici bir görüntü çıkıyor. 52 adet ahşap Buda heykeli, oyma anka kuşu ve orjinal tapınak çanı da dahil olmak üzere müze odasını gezmeyi sakın unutmayın.

16- Kyoto Kulesi

Kyoto Kulesi

Bir tapınak kentinde modern yapı olarak ilgi çeken Kyoto Kulesi, Kyoto’nun en yüksek binasıdır. Ziyaretçiler kentin panoramik manzarasını Osaka’ya kadar görebilir. Platformda teleskoplar ve LED dokunmatik ekranlar dikkat yerlerde bulunuyor. En iyi deneyimi günbatımında elde edersiniz.

17- Miyagi Sanat Müzesi

myagi museum of art
SONY DSC

1981 yılında açılan Miyagi Sanat Müzesi, Japonya’nın Meiji döneminden günümüze kadar gelen Miyagi bölgesi ve Töhoku bölgesinin en değerleri sanatsal koleksiyonunu ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Paul Wassily Kandinsky ve Paul Klee gibi ünlü ressamların tablolarına da rastlayacağınız müzede;Aimitsu, Kishida Ryüsei başta olmak üzere daha pek çok sanatçının eşsiz sanat eserlerini bulabilmeniz de mümkün..

18- Universal Tema Parkı

Universal Studios markası adı altında Asya’da kurulan ilk tema parkı Universal Tema Parkı, eğlence dolu saatler geçireceğiniz Japonya’nın en çok ziyaret edilen eğlence parkıdır.

Şehrin en eğlenceli noktasında ; Hollywood, New York, San Francisco, Jurassic Park, Waterwold, Amity Village, Universal Wonderland ve Harry Potter Büyücü Dünyasına ait pek çok bölüm görecek, çok eğleneceksiniz..

19- Dotonbori

Dotonbori

Osaka’nın tiyatro bölgesi olarak bilinen Dötonbori, şehrin en gözde mekanlarından biridir. Işıklandırmalarla süslü binaların çevrelediği sokaklarda çok sayıda restoran ve gece kulübü sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet vermektedir.

Şehrin en hareketli noktalarından biri olan Dötonbori, Osaka’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

*Osaka gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, şehrin görülmesi gereken diğer yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

20- İshigaki Adası

Ishigaki Adası

Okinawa Takım Adalarının bir parçası olan Ishigaki Adası, 50 bine yaklaşan nüfusuyla  bölgede sıkça ziyaret edilen şehirler arasında yer alır. 229 bin kilometrekarelik bir toprak parçası üzerine kurulu şehir, aynı zamanda adaların siyasi, kültürel ve ekonomik anlamda merkezi olarak kabul edilir.

Şeker Kamışı ve ananas üretimiyle ön plana çıkan Ishigaki, Okinawa’ya seyahat edenlerin mutlaka ziyaret ettiği, tertemiz denizi ve pırıl pırıl güneşi ile bölgenin popüler adalarından biridir.

21- Osaka Kalesi

Osaka Kalesi
Osaka Kalesi

Şehrin Chuo-ku bölgesinde yer alan Osaka Kalesi, Burdock tarzı mimarisiyle dikkat çeken kentin simgesi haline gelmiş önemli bir yapıdır.

5 katlı gözüken binanın aslında yerin altında 3 katının daha olduğu bilinmektedir. Bu ilginç ayrıntı ziyarete gelen turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir. 58 metre yüksekliğindeki kalenin tepesinden tüm şehri ayaklarınızın altına alabilirsiniz. Kaleyi gün batımının yaklaştığı saatlerde ziyaret ederseniz, harika fotoğraflar çekebileceğiniz bilgisini de şimdiden verelim.

22- Marizon

Morizon

Momochi Sahili’nin tesisi olan alanda, yan yana dizilmiş restoran, bar ve kafelerde dinlenebilirsiniz. Oldukça romantik bir ortama sahip olan Marizon, çiftlerin düğün tercihlerinde yer aldığı için Wedding Island olarak ünlenmiş. Deniz sporları da yapabileceğiniz tesisler, 11.00’den 22.00’a kadar hizmet vermeye devam ediyor.

23- Okinawa Churaumi Akvaryumu

Okinawa Churaumi Akvaryumu

Okinawa’nın en eğlenceli adreslerinden biri olan Churaumi Akvaryumu, Atlanta’da yer alan Georgia Akvaryumundan sonra en büyüm akvaryum olarak bilinir. Ana tankı 7 bin 500 metreküp su alan akvaryumun 60 cm kalınlığındaki camların içeriğinde bulunan özel karışım sayesinde şeffaf ve çok geniş bir görüş alanına sahiptir.

Deniz canlılarının hemen her türüne rastlayacağınız akvaryumda, en çok dikkat çeken bölümler ise balina ve köpek balıklarının yer aldığı kısımlar.. Akvaryumun diğer bir özelliği ise canlıların doğal yaşantılardan daha uzun yaşadığının gözlemlenmesidir.

24- Fukuoka Kulesi

Fukuoka Castle

Fukuoka’nın ikonik bir simgesi olan 234 metre yüksekliğindeki kule, harika manzarasıyla turistleri çekiyor.Tüm şehri izleme şansı veren kulenin içinde bir restoran da bulabilirsiniz.

1989 yılında yapılan Fukuoka Kulesi, dış cephesinin aynayla kaplı olması sebebiyle “Ayna Yelken” olarak da biliniyor. 7 büyüklüğünde bir depremi atlatacak sağlamlıktaki kaleyi her gün 9.30-22.00 saatleri arası görebilirsiniz.

25- Tsutenkaku Kulesi

Tsutenkaku Kulesi
Tsutenkaku Kulesi

Şehrin gözlem kulelerinden biri olarak kabul edilen Tsutenkaku Kulesi, Eyfel Kulesi gibi dünyaca önemli kuleler örnek alınarak inşa edilmiş, şehrin en yüksek yapılarından biridir. 1912 yılında inşa edilen bina, İkinci Dünya Savaşı’nda aldığı ağır darbeler sonucu  zarar görmüş pek çok restore çalışmasından geçmiştir.

Kulenin gece görüntüsü ise görenleri kendine hayran bırakan cinsten. Neon ışıklarla bezeli bina akşamları şehrin hemen her yerinden görülebiliyor…

26- Uluslararası Barış Merkezi

International Peace Center

 

1991 yılında açılan Uluslararası Barış Merkezi, 2. Dünya Savaşı süresinde şehirde yaşanan ağır yıkımlara ve barışın insanlık için önemine vurgu yapmak amacıyla kurulmuş bir müzedir.

Şehre düzenlenen hava saldırılarından ölenleri anmak ve savaşın yıkıcı yönlerini gelecek nesillere anlatmayı amaçlayan müzenin içerisinde; savaş yıllarını anlatan pek çok kitap, barış eğitim panosu ve video yer alıyor. Oldukça zengin bir kütüphaneye sahip müzede aynı zamanda film gösterimleri, konferanslar ve konserlerin düzenlendiği 2.500 kişilik bir oditoryum yer alıyor.

27- Maymun Parkı

Maymun Parkı

“Birkaç maymun görmek için o kadar yol gidilir mi?” demeyin. Tahmin edeceğinizden daha fazla maymunla karşılaşacağınızı söyleyebiliriz. Ağaçlardan sallananlar, yiyecek almak için türlü oyunlar yapanlar eğlenceli vakit sunuyor. Eşyalarınıza da dikkat edin! Bazı maymunlar eşyalarınızı almak için her şeyi deniyor. Cesursanız maymunları beslemek için yanlarına yaklaşabiliyorsunuz.

28- Tokyo Kulesi

Tokyo Kulesi

634 metre yüksekliğe sahip olan Tokyo Kulesi hem şehrin etkileyici manzarasını seyredebileceğiniz hem de keyifli fotoğraflar çekmenize olanak tanıyor.

*Tokyo gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, şehrin görülmesi gereken diğer yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

29- Nagoya Kalesi

Nagoya Kalesi
Nagoya Kalesi

Nagoya’nın Japon geleneklerinden uzak bir yaşam biçimi ve mimarisi var. Şehirde Japonya’ya da olduğunuzu hissettiren tek yer, Nagoya Kalesi diyebiliriz. İhtişamlı mimarisi,tarihi ve kültürel anlamda önemli koleksiyonlarıyla şehrin en önemli gezi noktası olarak tanımlayabileceğimiz kalede, zaman zaman Ninja ve Samuray gösterileri de yapılıyor. Şanslıysanız bu gösterilerden birine denk gelebilirsiniz.

30- Ueno Parkı

Ueno Park

Birçok tapınağın bulunduğu parkın içinde aynı zamanda hayvanat bahçesi, müzeler ve ziyaret edilmesi gereken çok güzel bir akvaryum bulunuyor. Bu da 200 dönümden fazla bir alanda bulunan Ueno Parkı‘nı ziyaretçiler için oldukça ilgi çekici bir nokta haline getiriyor.

31- Nagoya Botanik ve Hayvanat Bahçesi ( Higashiyama Sky Tower )

Higashiyama Sky Tower

Şehrin en uzun yapılarından biri olan Higashiyama Sky Tower’da yer alan botanik bahçe ve hayvanat bahçesi, şehrin en turistik noktalarından biri.. Pek çok eğlencenin sizleri beklediği kulenin hayvanat bahçesi özelliğinin yanı sıra şehrin en güzel manzaralarına şahit olacağınız, bir gözlem noktasına sahip olması da en ilgi çekici yönlerinden biri. 

32- Kerama Adaları

Keremali Gölü

Okinawa Takım Adaları’nın bir parçası olan Kreama Adaları, 22 adacıktan oluşan ancak bu adaların yalnızca dördünde yerleşim bulunan Japonya’nın doğa harikaları arasında yer alır. Bir havalimanın da yer aldığı Kerama Adaları, Okinawa’da gözlerden uzak bir tatil için akla gelen ilk adreslerden..

*Okinawa gezilecek yerler yazımızı inceleyerek, şehrin görülmesi gereken diğer yerleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

33- Kabukicho

Kabukicho

Amsterdam gece hayatının vazgeçilmezi Red Light District’in Tokyo’da yaygın olarak rastlandığı bölgelerin başında gelen Kabukicho, farklı bir eğlence deneyimi yaşamak isteyen ziyaretçiler için sıra dışı mekanlarıyla oldukça çekici bir bölge.

*Japonya’nın en popüler yerlerini derlediğimiz listemize emojilerle durum ifadesi bırakmayı unutmayınız.

*Dünyanın en güzel ülkelerinden olan Japonya’yı ziyaret etmek için en ideal aylar kiraz ağaçlarının çiçek açtığı Mart-Nisan aylarıdır.Bu aylarda şehri ziyaret etmek isterseniz Türk Hava YollarıPegasusEmirates gibi havayolu firmalarından Japonya uçuşlarından temin edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin