İspanya Hakkında 7 İlginç Bilgi

İSPANYA’YA DAİR 7 İLGİNÇ BİLGİ

1.EYFEL KULESİ

Bu kule, en başta Barselona’ya yapılacaktı. Ama hükümet desteklemeyince, projenin Paris’te yapılmasına karar verildi. Şimdilerde Paris’in Eyfel ile anıldığını düşünürsek, öğrenince insanı bir hayli şaşırtan bir gerçek; öyle değil mi?

Eyfel Kulesi, Paris
Eyfel Kulesi, Paris

2.FESTİVALLER ÜLKESİ

İspanya, festivaller açısından öyle zengin bir ülkedir ki, her gün bir festival bulmak mümkündür! Boğa güreşlerinden flamenkoya; bu güzel Akdeniz ülkesinin ne enerjisi biter, ne de festivali.

Festival, İspanya
İspanya’da bir festival

3.UCUZ VE KALİTELİ ŞARAP

Bu ülkede 1-2 Euro’ya kaliteli şarap içmeniz mümkün. Üstelik, Fransız şarapları burada çok daha hesaplı. İnsanın İspanya ziyareti sırasında, eşe dosta 2-3 Euro’luk anahtarlık ve buzdolabı süsleri yerine; bu güzel şaraplardan alası geliyor.

Yüksek kalite Fransız şarapları
Yüksek kalite Fransız şarapları

4.İSPANYOLCA

İspanyolca, neredeyse İngilizce’nin pabucunu dama atacak! Çünkü dünyada en çok konuşulan ikinci dil olma ünvanını taşıyor. Latin ülkelerini ve ABD’deki “Hispanic” nüfusu düşününce, bu dilin gücünü anlamak o kadar da zor olmasa gerek!

İspanya taraftarları
İspanya taraftarları

5.EN BÜYÜK ÖZEL STADYUM

Böyle stadyum görmediniz. FC Barcelona’nın stadyumu, tam 100.000 kişi kapasitesine sahip. Böyle bir stadyumda maç izlediğinizi şöyle bir hayal etsenize…

FC Barcelona Stadyumu
FC Barcelona Stadyumu

6.DOMATES FESTİVALİ

La Tomatina Festivali, her yıl ortalama 40.000 kişinin katılımıyla Bunol şehrinde düzenlenir. Kimine biraz tuhaf gelse de, bu festivalde insanlar sayısız domatesi birbirine atar ve adeta bir salça cümbüşü yaşanır. Peki bu festivalde tam 150 ton domates kullanıldığını söylesek?

La Tomatina
La Tomatina

7.ASANSÖRSÜZ DEV GÖKDELEN

İspanya’da da Laz müteahhit kavramı var mı bilemeyiz ama 47 katlı bir binanın sadece 20. katına kadar asansör olduğunu, geri kalan katlara yürüyerek çıkıldığını biliyoruz. Binanın inşası esnasında yaşanan ekonomik sorunlar yüzünden, asansör 20. kata kadar ulaşabilmiş : ) İşin “mimari hata” kısmını, bilenlere bırakıyoruz.

20. kata kadar çıktınız, çıktınız!
20. kata kadar çıktınız, çıktınız!

İspanya, tarihi ve doğal güzellikleriyle; hem Avrupa hem de Dünya tarihindeki önemli rolüyle, mutlaka görülmesi gereken bir Avrupa ülkesi. Eğer siz de yeni yılda yeni rotalar çizmek istiyorsanız, Bilet Bayi İspanya uçak biletleri için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Şimdiden keyifli tatiller dileriz!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin