Islamabad Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflarıyla Birlikte

Pakistan’ın güvenli ve aynı zamana modern yüzünü yansıtan şehri Islamabad’ı beraber inceleyelim.

Islamabad gezilecek yerler yazımızda şehrin görülmesi gereken tüm noktaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

#1 Islamabad Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Pakistan Monument

Pakistan Monument

Şehrin en modern yapılarından biri olan Pakistan Anıtı, açılmış bir çiçek yaprağına benzeyen mimarisiyle dikkat çekiyor. Bulunduğu noktadan muhteşem bir manzara izlemenizi sağlayan bu anıt özellikle akşam ışıklandırmaları sayesinde farklı bir havaya bürünüyor.

Dört yaprağı bulunan bu anıtın yaprakların ülkenin en büyük şehirlerini temsil ediyor. Her şeyi bir kenara bırakın ve 2007 yılından beri hizmet veren bu anıtı ziyaret etmek için kendinize vakit ayırın. Pakistan Monument’e dilediğiniz her gün ücretsiz gezebilirsiniz.

*Pakistan gezilecek yerler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

2- Lake View Park

Lake View Park

Muhteşem bir nehir manzarası sunan Lake View Park, ailecek huzur dolu bir gün geçirmek isteyenlerin ilk noktalarından biri. Nehrin kıyısına inşa edilmiş çardakları düzenli yürüyüş alanları ve çocuk park alanlarıyla iterseniz manzarayı izleyebiliyor isterseniz de piknik yapabiliyorsunuz.

Yürüyüş ve koşular için ayrılmış alanlarında rahatlıkla spor yapabileceğiniz bu parkı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

3- Lok Virsa Museum

Lok Virsa Museum

Pakistan’ın kültürel mirasını yansıtan en iyi yansıtan müzeler arasında Lok Virsa Müzesi bulunmaktadır. Müze içerisinde sayısız etnik öğeyle karşılaşabileceğiniz gibi aynı zamanda şehrin tarihi hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Eski dönemlerden günümüze ulaşmayı başarmış takılar, işlemeli mermerler, ahşap ürünler ve kıyafetler gibi çeşitli ürünler sergilenmektedir. Bu eşyaları yakından inceleme fırsatı sunan müzeyi ziyaret etmek isterseniz, pazartesi günleri dışında 10.00-20.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

4- Islamabad Zoo

Islamabad Zoo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gittiğiniz her ülkede farklı bir bitki ve canlı çeşidiyle karşılaşabilirsiniz. Kimi zaman tehlikeli kimi zaman uysal olan bu canlıları yakından görmek ve sevmek isterseniz Islamabad Zoo’yu ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Şehrin en kalabalık noktalarından biri olan hayvanat bahçesi çocuklar kadar yetişkinlerinde ilgisini çekiyor. Hayvanat bahçesini haftanın her günü saat 09.00-19.00 arasında gezebilirsiniz.

5- Pakistan Doğa Tarihi Müzesi

pakistan natural history museum

Islamabad’ın en önemli müzelerinden biri olan Doğa Tarihi Müzesi,1976 yılından beri faaliyet göstermektedir. Müze yıl içerisinde birçok farklı sergiye ev sahipliği yapıp, er gün halka açık şekilde hizmet vermektedir.

Galerilerinin yoğun ilgi gördüğü bu müze içerisinde dinozor iskeletlerinden, eski çağlardan kalma duvar resimlerine kadar değişik buluntularla karşılaşmanız mümkün. Müzeyi haftanın her günü saat 10.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

6- Faysal Camii

Faysal Camii

Muhteşem mimarisiyle dikkat çeken Faysal Camii, dünyanın en büyük 6. camisi olma özelliğine sahiptir.1996 yılında inşa edilen Faysal Cami içerisinde aynı anda 74.000 kişi ibadet edebiliyor.

Mimarisiyle ve büyüklüğüyle dikkat çeken bu caminin mimarı ise bir Türk. Yapılan yarışmada birinci çıkan Vedat Dalokay’ın tasarımı hayata geçirilen Faysal Cami’si son derece modern bir mimariye sahiptir. İnşası 10 yıl süren camiyi İslamabat’a görmeden dönmemenizi öneriyoruz.

7- Daman-e-Koh

daman-e-koh

Islamabad’ın en popüler noktalarından biri olan Daman-e-Koh, deniz seviyesinden 2400 ft yükseklikte bulunmaktadır. Muhteşem bir şehir manzarası ve lezzetli bir yemek için tercih Daman-e-Koh’u tercih edebilirsiniz. Meydanı haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

8- Fatima Jinnah Park

fatima jinnah park

Pakistan’ın en büyük kamusal parkı olan Fatima Jinnah Park, etrafındaki geniş yeşillik alanları ve aktivite noktalarıyla oldukça yoğun ilgi görmektedir. Parkı dilediğiniz her gün ziyaret edebiliyorsunuz.

9- Taxila Museum

taxila museum

Şehrin en önemli noktalarından biri olan Taxila Müzesi içerisinde eski heykellerden madeni paralara birçok farklı eseri görme şansına sahipsiniz. Taxila Müzesi’ni haftanın her günü 10.00-16.45 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

10- Rose & Jasmine Garden

rose jasmine garden

Islamabad’ın merkezinde bulunan Gül ve Yasemin Bahçesi, birbirinden güzel çiçeklere ev sahipliği yapmaktadır. Mis gibi kokular ve rengârenk çiçekler arasında dolaşabileceğiniz bu bahçeyi haftanın her günü 08.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

*Pakistan’ın başkentine doğru yolculuğa çıkmak isterseniz, Islamabad uçak bileti sayfasından bilet fiyatlarını görüntüleyebilir, en avantajlı fiyatlardan faydalanabilirsiniz.

*Islamabad’ın gezilecek yerlerini nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin