Inverness’te Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Şehir Restoranı

İskoç dağları arasında keyifli destinasyonlardan biri olan Inverness, yeme içme konusunda da dikkatleri üzerine çeken bir bölge.

Yazımızda Inverness’te ne yenir, ne içilir sorusunun cevabının yanı sıra ve bölgede gidebileceğiniz yeme içme mekanlarıyla ilgili tavsiyelerimize de ulaşabileceksiniz. Haydi iştahınız yerine geldiyse yazımızın geri kalanına birlikte göz atalım…

1- Inverness’te Ne Yenir, Ne İçilir?

Inverness özellikle İskoçya’nın en önemli yemeklerinden haggisi deneyebileceğiniz ve muhteşem ürünlerle süslenmiş köy kahvaltısı yapabileceğiniz özel bir bölge. Burada yerli üreticiler tarafından üretilen yiyecek ve içeceklerle gezinizi çok daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Özellikle taze deniz ürünleriyle oluşturulan menüleri mutlaka denemenizi öneriyoruz.

2- Inverness Yeme İçme Durakları

Inverness’te popüler bistrolardan rahat davranabileceğiniz yerel publara kadar pek çok mekan bulunuyor. Bunun yanı sıra yeme içme konusunda da her zevke hitap eden mekanların bölgede bolca bulunduğunu belirtmemiz lazım.

Sizin için bölgedeki bazı yeme içme mekanlarını listeledik;

#1 Rocpool

rockpool

Akdeniz etkisiyle şekillenmiş bu etkileyici mekanda özellikle deniz ürünleriyle şekillenmiş çok zengin bir menü sizi bekliyor. 2002 yılında hizmet vermeye başlayan genç bir mekan olmasına rağmen enerjisiyle ve yerli üreticilerden aldığı ürünlerle ortaya çıkardığı lezzetlerle restoran oldukça hızlı bir şekilde bölgenin en önemli yeme içme mekanlarından biri olmayı başarıyor.

#2 Dores Inn

dores inn

Öncelikle buranın oldukça yoğun bir işletme olduğunu ve ziyaret etmeden önce rezervasyon yaptırmanızın faydalı olacağını belirtelim. Mistik bir atmosfere sahip mekan, bölgenin en çok tercih edilen lezzet duraklarının başında geliyor.

#3 River House Restaurant

river house restaurant

Nehir kıyısında keyifli bir balık restoranı arıyorsanız burası sizin için tam da biçilmiş kaftan. Burada aklınıza gelebilecek pek çok deniz ürününün en taze halini masanıza isteyerek keyifli bir akşam yemeği yeme şansına sahip olabilirsiniz.

#4 Cafe 1

cafe 1

Inverness Kalesi’ne ve Ness Nehri’ne yakın bir konumda bulunan bistro, şehrin en çok tercih edilenlerinden. Burada başta biftek olmak üzere pek çok dünya lezzetinin en çekici hallerini deneyebilir, lezzetli karışımları içebilirsiniz.

#5 Aspendos

aspendos

Yurt dışında bile Türk yemeklerinden vazgeçemiyorsanız bu mekan tam size göre olabilir. Mekanda rakınızı içebilir ve birbirinden lezzetli Türk yemekleriyle karnınızı doyurabilirsiniz.

#6 Indian Ocean

Indıan Ocean

İskoçya’da Hint restoranları oldukça yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Bunlardan biri olan Indian Ocean da Inverness’te deneyebileceğiniz en iyi Hint restoranlarının başında geliyor.

#7 Velocity Cafe & Bicycle Workshop

Velocity Cafe

Bu mekanda bisikletinizi tamir ettirebilir ve yerel ürünlerle hazırlanan keyifli yiyecek ve içeceklerin tadına bakabilirsiniz. Eğer bisikletlere meraklıysanız buranın oldukça ilginizi çekeceğini söyleyebiliriz.

*Inverness’te ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin