Inverness Görülmesi Gereken 9 Muazzam Yer | Detaylı Anlatım

Rotamızı Kuzey’e doğru çeviriyor ve Inverness’i keşfetmeye başlıyoruz.

Şehir hakkında çok fazla bilginiz yoksa Inverness gezilecek yerler yazımızı inceleyip, ziyaret etmeden önce şehir hakkına detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Birleşik Krallık’ın sakin ve tarih kokan şehirlerinden olan Inverness’in popüler tüm noktalarını sizler için derledik.

#1 Inverness Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Urquhart Kalesi

Urquhart Kalesi

İskoçya’da Loch Ness Nehri’nin kıyısında görebileceğiniz Urquhart Kalesi, 13.yüzyılda inşa edilmiştir. Orta Çağ döneminde oldukça büyük savaşlara tanıklık etmiş olan kalenin bazı kalıntıları günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Kaleyi dolaştıktan sonra bulunduğu konumdan Loch Ness Nehri’nin hoş manzarasını da izleme şansına sahipsiniz. Kaleyi haftanın her günü 09.30-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

2- Cowdor Kalesi

Cowdor Kalesi

15.yüzyılda inşa edilmiş olan Cowdor Kalesi, efsaneye göre kutsal sayılan bir ağacın yakınına inşa edilmiştir. Shakespeare’nin Macbeth eserinde ismi geçen kale ününü biraz da bu esere borçludur.

Birçok kişi tarafından ziyaret edilen kale, kültür mirası sayılarak koruma altına alınmıştır. Cowdor Kalesi’ni dilediğiniz her gün 10.00-17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz.

3- Inverness Katedrali

Inverness Katedrali

Halk arasında Aziz Andrew Katedrali olarak da anılan Inverness Katedrali, 1869 yılında inşa edilmiştir. Alexander Ross tarafından tasarlanmış olan katedralde özenle yapılmış işlemeler bulunmaktadır.

Ness Nehri kıyısında bulunan katedral etkileyici dış mimarisiyle turistleri kendine çekiyor ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Kırmızı tarradale taşında yapılmış olan katedrali haftanın her günü 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Foyers Şelalesi

Foyers Şelalesi

İskoçya’da bulunan Foyers Şelalesi, şehrin popüler ziyaret noktalarından biridir. Sakin ve huzurlu bir gün için tercih edebileceğiniz Foyers Şelalesi’ni yakından görmenizi öneriyoruz.

5- Inverness Müzesi ve Sanat Galerisi

Inverness Müzesi ve Sanat Galerisi

İskoçya’nın geçmişini ve jeolojisi hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz Inverness Müzesi ve Sanat Galerisi, sahip olduğu koleksiyonlarla şehrin en çok ziyaretçi alan noktalarındandır.

Geçici ve kalıcı olmak üzere birçok sergiye ev sahipliği yapan galeride, çağdaş sanat örnekleri ve zanaatkârlara ait eserleri görme şansına sahipsiniz. Belirli günlerde kapalı olan müzenin açılış günleri ve saatlerini buradan öğrenebilirsiniz.

6- Bellfield Park

Bellfield Park

Inverness’in sevilen noktalarından olan Bellfield Parkı, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp temiz bir hava almak ve çiçek kokuları arsında yürüyüş yapmak isteyenler için birebir.

İster çocuklarınızla ister yalnız başınıza keyifli bir vakit geçirmenizi sağlayacak olan bu park içerisinde düzenlenen birçok aktiviteye katılabilirsiniz. Tenisten, voleybola, yürüyüşler parkurlarından, bisiklet turlarına kadar birbirinden farklı hem eğlenceli hem de sportif aktiviteleri değerlendirebilirsiniz. Parkı dilediğiniz her gün 24 saat ziyaret edebilirsiniz.

7- Kaledonya Kanalı

Kaledonya Kanalı

Dünyanın en uzun kanallarından biri sayılan Kaledonya Kanalı, İskoçya’nın en popüler noktalarından biridir. Dört göletin birleştirilmesiyle oluşmuş olan kanal gemilere ev sahipliği yaptığı gibi çevresinde turizmin gelişmesini de sağlamıştır.

Kanal çevresinde dolaşıp yürüyüş yapabileceğiniz gibi isterseniz kanalda kanoyla gezintiye de çıkabiliyorsunuz. Kanalı dilediğiniz zaman ziyaret edebilir, köprülerin üzerinde harika fotoğraflar çekilebilirsiniz.

8- Clava Caim

Clava Caim

İskoçya’nın geçmişine ışık tutan, tarihi 4000 yıl öncesine kadar dayanan Clava Caim, şehrin en önemli tarihi noktası sayılabilir.

Mezarlıkların kapladığı bu alanda kerpiçten yapılan mezarlar görüldüğü gibi eski çağlardaki inanış biçimleri hakkında da ayrıntılı bilgi sahibi olabiliyorsunuz. 24 saat açık olan tarihi mezarlıkları güneş batmadan, sabah saatlerinde ziyaret etmenizi öneriyoruz.

9- Loch Ness Gölü

Loch Ness Gölü

Ülkemizdeki ‘’Van Gölü Canavarı ‘hikâyesinin bir benzerine Loch Ness Gölü’nde rastlanmaktadır. Hikâyelere aldırış etmeden Loch Ness Gölü’nü ziyaret ederseniz muhteşem bir atmosfer ve güzel bir manzarayla karşılaşacaksınız.

İsterseniz göl çevresinde gezinip isterseniz bisiklet sürebileceğiniz bu alanda göl turları da düzenlenmektedir. Rehberler eşliğinde katılabileceğiniz bu turlarla 40 kilometre uzunluğundaki gölü gezebilirsiniz. Gölden ayrılırken etrafında bulunana hediyelik eşya mağazalarına da uğramayı unutmamalısınız.

***İskoçya’nın sakin şehirlerinden olan Inverness’i nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşırsanız çok seviniriz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin