Innsbruck’da Gezilecek 9 Yer | Detaylı Anlatım

Avusturya’da Tirol eyaletinin başkenti olan Innsbruck, II. Dünya Savaşı’nın etkilerinin en ağır yaşandığı yerlerden biri.

Innsbruck gezilecek yerler yazısı, şehirde uğramak isteyeceğiniz en gözde noktaları ve tarihi yapıları içeriyor. Kentin tarihini yansıtan pek çok mirası yıllar yılı son derece iyi korunmuş ve ziyaretçilerin ilgisine sunulmuş. Şehir sokaklarında yürürken farklı zaman dilimlerinden izler göreceksiniz ve geçmişe doğru bir yolculuk yapacaksınız.

1- Triumphpforte(Zafer Takı)

Triumphpforte

Altın kaplamalı tak Triumphpforte, şehrin simgesi haline gelmiş ve gözünüze çarpacak kadar ihtişamlı bir yapı. Kış mevsiminin şehri olan Innsbruck’ta yazın da ayrı güzel görünen bu tak, 1765 senesinde Arşidük II. Leopold ve İspanyol prensesisin evlenmesi şerefine inşa edilmiş.

2- Wilten Bazilikası

Wilten Bazilikası

Güneyde yer alan Wilton bölgesinin en güzel rokoko tarzı ibadet yeri olan Wilten Bazilikası, 1755 yılında tamamlanmış. Avusturyanın ünlenmiş kilise ve katedralleriyle yarışmasa da iç mekân tasarımları ve düzenlemelerinin oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz.

3- Goldenes Dachl(Altın Çatı)

Goldenes Dachl

Yaldızlı bakır fayanslarla kaplı gotik yapı, I. Maximilian’ın Bianca Maria Sforza ile olan evliliğini anmak için 1496 yılında inşa edilmiş ve mahkemenin aşağıdaki meydandaki sivil bayramları izlediği bir konut olarak hizmet vermiştir Günümüze kadar ulaşmayı başarmış eşsiz ve nadir bir güzellik olarak görülmeye değer.

4- Ambras Kalesi

Ambras Kalesi

Kocaman bir bahçe içine inşa edilmiş Ambras Kalesi, binasının görkemiyle de her yıl binlerce gezgini ağırlıyor. Bilinen kale algısından biraz daha farklı olan kale II. Ferdinand döneminde yapılmış ve bahçesi için İspanya mimari tarzından etkilenilmiş.

5- Annasaule(Dikilitaş)

Innsbruck için manevi değere sahip büyük bir sütun olan Annasaule, Bavyera istilasından kurtulmalarının anısına 1703 yılında bağışlanmış. Dört aziz heykeliyle çevrili sütun şehirde, en işlek sokakların birinde yer alıyor.

6- Bergiselschanze

Bergiselschanze

Innsbruck’un güneyinde, mükemmel kış sporu tesisleri için kullanılan, dünyaca ünlü Bergisel olarak bilinen 746 metrelik bir tepe yer alıyor. Tepenin en önemli noktasının 2003 Olimpiyat Kompleksi’nin eski yerini alacak şekilde inşa edilmiş olan yeni Olympia Kayak Atlama sahası olduğunu söyleyebiliriz.

Olimpiyatlardan çok önce tepe, Fransız ve Bavyera işgali güçlerinden kurtaran 1809 kahramanca savaşlarının yeri olarak üne sahipti. Şimdilerde güzel manzarası sayesinde turistlerin ve kayak sporuyla ilgilenenlerin uğrak noktası oluyor.

7- Helblinghaus

Helblinghaus

İşlemeleriyle Barok stilin en güzel örnekleri arasında sayılan Helblinghaus, mimari tarzıyla bu alanda bilgisi olmayanları bile kendine hayran bırakıyor. İlk olarak şehir evi olarak inşa edilen bina, 1732 yılında tamamlanmış.

8- St. Jakop Katedrali

St. Jakop Katedrali

Şehirdeki en güzel katedral olan St. Jakop Katedrali, görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Yaşadığı depremde hasar gören barok tarzı katedral, 1724 senesinde yenilenip bugünkü formuna kavuşmuş. Girişlerin ücretsiz olduğu katedrali listenize eklemeyi unutmayın.

9- Stadtturm

Stadtturm

30 metreyi bulan Stadtturm’da, Innsbruck caddelerinin hareketini ve ışıltılı sokaklarını izleyebilirsiniz. Genelde az katlı evlerin bulunduğu şehirde, bu kule hayli dikkat çekiyor.

**Innsbruck gezilecek yerler yazımız ile ilgili merak ettiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin