İnegöl’de Gezilecek 5 Yer!

İnegöl, sanayisi ve kültürel birikimiyle Bursa’nın en gelişmiş ilçelerinden biri.

Bir büyük şehir olan Bursa‘nın içinde küçük bir şehir konumundaki İnegöl; mobilyası, kaplıcası ve özellikle köftesiyle meşhur. Bursa’dan 42 km uzaklıkta yer alan ilçe, gelişen sanayisinin yanı sıra doğal ve tarihi güzelliklere de sahip. Bursa’nın lider ilçesi İnegöl’de görmeniz gereken yerleri, Bilet Bayi olarak sizler için derledik.

İshak Paşa Külliyesi

İshak Paşa Külliyesi

İnegöl’de de Bursa’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi birçok tarihi mekan görmek mümkün. İshak Paşa Külliyesi de bu tarihi yapıların başında geliyor. İnegöl çarşısında bulunan külliye camii, han, türbe, imarethane, medrese ve zaviyeden oluşuyor; fakat yalnızca camii, türbe ve medrese günümüze kadar ulaşabilmiştir.

İnegöl Kent Müzesi

İnegöl Kent Müzesi

İnegöl Kent Müzesi, İshak Paşa Külliyesi’nin hemen yanında yer alıyor. Türkiye‘de bir ilçede açılan ilk kent müzesi olma özelliğini taşıyan müzede, birçok tarihi eser görmeniz mümkün. Tarihi belediye binasında bulunan İnegöl Kent Müzesi, çınar altı bahçe manzarasıyla muhteşem bir görünüme sahip.

Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları, yeşilden oluşan bir denizin ortasında yer alan bir sağlıklı yaşam merkezi adeta. Kent merkezinden 27 kilometre uzaklıkta bulunan kaplıcaların birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Hamam ve otellerin bulunduğu bölge, sağlıklı bir tatil yapmak isteyenler için ideal bir yer.

Oylat Mağarası

Oylat Mağarası

Oylat mağarası, kaplıcalara 2 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dünyanın en büyük üçüncü mağarası olan Oylat Mağarası, doğal oluşumlu sütunları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Ortaköy Kervansarayı

Ortaköy Kervansarayı

Tarih boyunca ticaretin en önemli merkezi olan kervansaraylar, ülkemizde fazlasıyla mevcut. Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ortaköy Kervansarayı da bu önemli yapılardan biri. 1454 yılında Karacabey tarafından yaptırılan kervansaray, 2008 yılında restore edilerek günümüzdeki halini almıştır.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin