Honolulu’da Gezilecek 14 Yer | Detaylı Anlatım

Hawaii’nin başkenti Honolulu, sadece kusursuz plajlarıyla değil etkili tarihi geçmişiyle de görülmeyi hak eden yerlerin başını çekiyor.

Dünyanın en büyük şehri Honolulu gezilecek yerler listesinde; tadı damağınızda kalacak kumsallara, tarihi noktalara ve parklara sahip.

Adının anlamıyla özdeşleşmiş “sakin liman” kentinin kökleri 11.yy’a kadar uzanıyor. Ülke nüfusunun yarısından fazlasını ağırladığı için de Hawaii düşünüldüğünde hafızalarda ilk olarak bu şehir canlanır. Neredeyse bütün yıl ılık bir iklimin hüküm sürdüğü adada doğa, tarih ve şıklığı bir arada görebilirsiniz.

#1 Honolulu Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Pearl Harbour

Pearl Harbour
An overall aerial view of the harbor.

Dünya tarihindeki büyük yıkımların yaşandığı yerlerden biri olan Pearl Harbour, Honolulu sınırları içinde yer alıyor. Şehrin en büyük turizm noktası da sayılan liman, Birleşik Devletler Deniz Kuvvetleri’nin Pasifik filosuna uzun yıllar ev sahipliği yapmış. Tarihi değeri olan Pearl Harbour’u gezinizin başlangıç noktası olarak belirleyebilirsiniz.

2- USS Arizona Anıtı

USS Arizona Anıtı

USS Arizona, 1941 yılında düzenlene Japon saldırısı sonucunda meydana gelen patlamanın ardından batmış. Filmlere konu olmuş bu olayda hayatını kaybeden 1.177 askerin anısına, batığın bulunduğu alana USS Arizona Anıtı inşa edilmiş. Anıt çevresini rehberli turlarla gezebildiğiniz gibi saldırının görüntülerini de izleyebiliyorsunuz.

3- Waikiki

Waikiki

Hawaiiye gelen insanların bavullarını bırakıp koştukları plaj Waikiki’yi gördüğünüzde, onlara hak vereceğinizden eminiz. Neredeyse beyaz kumları, sonsuza giden denizi ve çevresinde katılabileceğiniz organizasyonlarıyla büyüleyici bir yerle karşılaşacaksınız. Sörf meraklıların akınına uğrayan hilal şeklindeki plajda, güneşin ve havanın tadını çıkarabilirsiniz.

4- Ala Moana Park

Ala Moana Park

Wakiki Plajı’nın güzelliğini izleyebileceğiniz bir park olan Ala Moana’da, sakin doğası ve balıkçı iskelesinin eşliğinde dinlenip leziz yemekler yiyebilirsiniz. Ayrıca kıyıda bulunan tekneleri kiralayıp denize açılma şansınız da var.

5- Bishop Müzesi

Bishop Müzesi

Honolulu’nu tarihi bir mahallesine 1889 yılında kurulmuş Bishop Müzesi, doğa tarihi alanında dünyanın en büyük koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Polinezya kültürünü yansıtan eserlerin yer aldığı müze; Japon, Çin, Filipinler, Kore, Portekiz ve Almanya gibi ülkelerden gelen hediyeleri de sergiliyor. Müze özel günler dışında, her gün 9.00-17.00 arası ziyaret edilebiliyor.

6- Pasifik Havacılık Müzesi

Pasifik Havacılık Müzesi

Pearl Harbour’un içinde yer alan Pasifik Havacılık Müzesi, Pearl Harbor saldırısı ve II.Dünya Savaşı temalı koleksiyonlarını sergiliyor. 1999 yılında kurulan müzede, eski ABD başkanı George W. Bush tarafından kullanılmış Boeing Stearman Model 75 ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken parçalardan biri. Müzeyi istediğiniz bir günü seçip 8.00-17.00 saatleri arasında keşfedebilirsiniz.

7- Pasifik Ulusal Hatıra Mezarlığı

Pasifik Ulusal Hatıra Mezarlığı

Pasifik Ulusal Hatıra Mezarlığı, I. Dünya Savaşı’ndan Vietnam Savaşı’na kadar süren dönemde hayatını kaybeden 53.000 askerin anısını yaşatmak adına 1949 yılında inşa edilmiş. Pearl Harbor saldırısındaki kurbanların mezarlarının bulunduğu hatıra mezarlığında, Hawaii doğumlu ilk astronot Ellison Onizuka ve eski başkan Barack Obama’nın dedesinin mezarları da bulunuyor. Bu şehir hatta tüm insanlık için öneme sahip hatıra mezarlığını her gün 8.00-18.00 arasında ziyaret etme şansınız var.

8- Iolani Sarayı

Iolani Sarayı

1882 yılında kral için yapılan neo-klasik tarzdaki saray, Hawaii monarşisinin resmi ikametgâhı kabul ediliyor. Başarılı yenileme çalışmaları sayesinde eski ihtişamından hiçbir şey kaybetmeyen Iolani Sarayı, bugün müze olarak ziyaretçilere açık. Özellikle taht odasındaki oyma ahşaplar ve avizeler görülmeye değer. Sarayın içini görmek isterseniz 9.00-16.00 saatleri arasında gitmelisiniz.

9- Kraliçe Emma Yaz Sarayı

Kraliçe Emma Yaz Sarayı

1848 yılında kurulan beyaz konak, zamanında Kraliçe Emma’nın yazlık eviymiş. Şimdi müze haline gelen evde, kraliçenin gelinlikleri ve diğer kişisel eşyaları bulunuyor. Bu tarihi bir dönüm noktası, Hawaii şehir merkezinin dışında, arabayla 10 dakikadan daha az bir mesafede yer alıyor. Her gün açık olan sarayı 09.00-19.00 saatleri arası gezebilirsiniz.

10- Diamond Krateri

Diamond Krateri

Ülkenin simgelerinden biri olmuş Diamond Krateri, tüm şehri ve uçsuz bucaksız okyanusu ayaklarınızın altına seriyor. İngilizler tarafından isimlendirilmiş bu hayli yaşlı kraterin zirvesine, çok da uzun olamayan bir tırmanış sonucu çıkabilirsiniz.

11- Hanauma Koyu

Hanauma Koyu

Denizin sadece üstüyle ilgilenmiyorsanız yolunuzu Hanauma Koyu’na düşürmelisiniz. Zengin sualtı yaşamı nedeniyle dalış sporuyla ilgilenenleri kendine çeken koyun küçük ama samimi kumsalı da oldukça etkileyici. Daha sakin ama maceralarla dolu koyda güzel anılar biriktireceğinizden eminiz.

12- Lyon Arboretum ve Manoa Vadileri

Manoa Vadileri

Adanın fauna ve florasını en güzel gözlemleyebileceğiniz yer olan Manoa Vadileri, bünyesindeki Lyon Arboretum’la binlerce konuk ağırlıyor. 5,000’den fazla tropik bitki içeren bir botanik bahçesi olan Lyon Arboretum, devletinde koruması altında.

Park, farklı temadaki bölümlerin birleşmesiyle oluşmuş ve Hawaii’nin verimli topraklarında yetişen, neredeyse tüm bitki çeşitlerini bir araya getirmiş. Manoa Vadileri’ndeki bu eşsiz parkı her gün 8.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

13- Foster Botanik Bahçesi

Foster Botanik Bahçesi

Foster Botanik Bahçesi, 1853 yılında kurulmuş ve yaklaşık yüzyıl sonra belediye tarafından halka bir miras olarak açılmış. Günümüzde Ulusal Tarihi Yerler listesinde adı olan bahçe, farklı temalardan oluşmuş bölümleriyle sizi doğanın bin bir farklı tonuyla tanıştıracak.

Yaşlı ağaçların ve ilham verici egzotik çiçeklerin arasına katılmak için haftanın her günü 9.00-16.00 arası gidebilirsiniz.

14- Makapu’u

Makapu’u

Adının anlamı “şişkin göz” olan Makapu’u, adanın doğusunda yer alan bir başka turizm alanı. Bölge içindeki Sea Life Park Hawaii, Makapu’u Deniz Feneri, Mānana Adası, Kaupō Plaj Parkı gibi cazibe noktalarında keyifli aktivitelere katılabilirsiniz. Güzel bir deniz manzarasının size eşlik etmesi de cabası.

**Honolulu gezilecek yerler hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin