Hong Kong’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 14 Nefis Lezzet

Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel bir yönetim bölgesi Hong Kong, tropikal ikliminden gelişmiş turizm ağına, sanayi faaliyetlerinden yaşam şartlarına dünyada dikkat çeken yerlerden biri.

Çeşit çeşit ana yemekleri ve sokaklarına taşan lezzetlerle Hong Kong’da ne yenir, ne içilir öğrenmeden gezinizin planlarını yapmayın.

Uzun yıllar İngiliz sömürgesi altında varlığını sürdüren bölge, farklı kültürleri harmanlayıp yarattığı mutfak anlayışıyla göz dolduruyor. Genel olarak Asya ve Çin mutfağından esintiler taşıyan yöresel yemeklerinde İngiltere’nin bıraktığı izler de var.

#1 Hong Kong’da Ne Yenir ?

Listenin ilk sırasında;

1- Cheong Fun

Cheong Fun

Hong Kong usulü bir çeşit sarma diyebileceğimiz Cheong Fun, karides ya etin yufka arasına sarılmasıyla hazırlanıyor. Dilimlenerek servis edilen bu yemek, sokaklarda bile karşınıza çıkabilir ve tadı uzun süre aklınızdan silinmeyebilir.

2- Çin Çileği

Çin Çileği

Bölgeye özgü bir meyve olan Çin Çileği, başta Avrupa olmak üzere pek çok yere ithal ediliyor. Ancak bu vitamin deposu meyveyi yetiştiği topraklarda yemenizi öneririz.

3- Congee

Congee

Haşlanmış pirinçle yapılan Congee için pirinç püresi diyebiliriz. Hong Kongluların günün her öğününde yediği bu pirinç yemeği, yapımı sırasında oldukça emek istiyor. Farklı lezzetler eklenerek tatlandırılan yemeği hemen hemen her restoranda bulabilirsiniz.

4- Dim Sum

Dim Sum

Çin usulü mantı olan Dim Sum, buharda pişen küçük mantılara verilen isim. Ancak kelime anlamı oldukça hoş: “Kalbe dokunmak” Genelde sabah öğünlerinde tüketilen bu mantılar Çin Çayı ile sunuluyor. Karidesli, yumurtalı gibi çeşitlerini bulabileceğiniz mantıları gezinizi bitirmeden mutlaka deneyin.

5- Fish Balls (Yu Dan)

Yu Dan

Eğlenceli bir sokak lezzeti olan Fish Balls, sokak satıcılarından alabileceğiniz en iyi pişmiş yiyecek diyebiliriz. Ortaya çıkışı 1950’li yıllara dayanan bu atıştırmalık kızarmış balık etinden yapılıyor. Baharatlı ve tatlı soslarla da servis ediliyor. Aynı zamanda Hong Kong genelinde en fazla tüketilen atıştırmalık.

6- Noodles

Noodles

Uzakdoğu’nun en ünlü yemeklerinden Noodle, Hong Kong’da da çok fazla tüketiliyor. Neredeyse her sofranın misafiri olan bu egzotik erişte, içine eklenen malzemelerle isimlendiriliyor ve çeşitleniyor. Restoranlarda keyifle yiyebileceğiniz Noodles’leri, sokak tezgâhlarında soğuk olarak da bulabilirsiniz.

7- Pekin Ördeği

Pekin Ördeği

Hong Kong’un Çin mutfağından etkilendiği aşikar. Pekin Ördeği de o bölgeden taşınmış lezzetlerden biri. İçi pirinçle doldurulan ördek, nefis soslarla süslenip servis ediliyor. Görüntüsü ve kokusuyla bile iştahınızı açabilir.

8- Sago Mix

Sago Mix

Sago Mix, Hong Kong’da popüler olan geleneksel bir tatlı.  Ana maddeleri Sago ve çeşitli mevsimlik meyveler olan bu tatlı, birbirine zıt tatların uyumunu deneyebileceğiniz bir yiyecek. Pek çok restoranda bulabileceğinizi de söyleyelim.

9- Siu Mei

Siu Mei

Közlenmiş domuz etinde yapılan bir yemek olan Siu Mei’yi tercih etmek size kalmış. Bu yemeğin özünü domuz eti oluşturuyor ve ona pirinç, patates ve tatlı soslar eşlik ediyor.

10- Snake Soup

Snake Soup

Daha önce görmediğiniz hatta hayal bile etmediğiniz lezzetlerle karşılaşabileceğiniz bir yer Hong Kong. Snake Soup (Yılan Çorbası) da bunlardan sadece biri, belki de en masumu. Bildiğimiz  çorbalardan hayli yoğun kıvamda olan bu yemeği merak ediyorsanız listenize ekleyin.

11- Stinky Tofu

Stinky Tofu

Hoş olmayan kokusuyla ön yargılı yaklaşılan bir yiyecek olan Stinky Tofu, bölgede çok fazla tüketiliyor. Kökleri Tayvan’a dayanan bir yiyecek olan tofu, kızartılarak yapılıyor ve tatlı ya da acı soslarla servis ediliyor.

12- Sütlü Çay

Sütlü Çay

Çay, Hong Kong için önemli bir yere sahip. Çin çayından İngiliz çayına pek çok farklı tarzda bulmanız mümkün. Ancak İngiliz sömürgesinden kalan izler nedeniyle sütlü çay, günlük hayatlarında daha büyük yer kaplıyor.

13- Tong Sui

Tong Sui

Tong Sui, tıpkı Türk mutfağının ferahlatan tatlı içeceği kompostoya benziyor. Tatlı bir çorba diyebileceğimiz bu yemek, Hong Kong mutfağının geleneksel tatlıları arasında ilk sırada. İçine eklenen fasulye, şeker ve pudingle servis ediliyor.

14- Wontons

Wontons

Wontons diğer adıyla Chao Shǒu, “çarpılmış eller” anlamına geliyor ama endişelenmeyin, oldukça hoş bir görüntüsü var. Tavuk, ördek ve domuz etinin uzun süre kaynatılıp çorba şeklinde pişirilmesiyle yapılıyor. Bölgeye has pişirme tekniğiyle orijinal ve leziz tatlarından biri sayılabilir.

*Hong Kong ölmeden önce gidilmesi ve görülmesi gereken kusursuz bir yer. Yemekleri de damak zevkinize uyuyorsa yaşamınıza hoş bir seyahat anısı ekleyebilirsiniz. Ama önce size rehberlik edecek birkaç ipucumuza göz atın.

Hong Kong’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin