Hollanda Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Şehir

Deniz seviyesinin altındaki ülke Hollanda, her geçen yıl popülerliğini arttırmaya ve yüzlerce turisti ağırlamaya devam ediyor.

Hollanda gezilecek yerler yazımızda sizi içinizi ısıtacak şehirlerle, büyüleyici etkinliklerle ve ülkenin kültürünün naifliğiyle buluşturuyoruz.

Dünyanın en güzel, kendine has ülkelerinden biri olan Hollanda, ölmeden önce görülmesi ve kültürüyle tanışılması gereken bir yer. Laleleri, köprüleri, yel değirmenleri ve peynirleriyle ünlü ülke, eşcinselliğe yaklaşımıyla dünyada ilkler arasında yer alıyor. Kanalların bağlandığı sokakları ve sokaklarında vızır vızır geçen bisikletleriyle her şehri ayrı güzel olan ülkenin eğlence hayatının renkliliğiyle de biliniyor.

#1 Hollanda Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Amsterdam

amsterdam

Hollanda’nın başkenti olan şehir, ülkede en fazla turisti ağırlayan bölgelerin başında geliyor. Şehrin büyülü atmosferi bile görülmeye değerken kültür, eğlence ve tarih anlamında da çokça şey bulacaksınız. Özgür ortamı ve her daim renkli kalan gece hayatıyla hayran kalacağınız şehirde kanallar boyunca huzurlu bir bisiklet turu yapmayı unutmayın.

Rijk Müzesi, Van Gogh Müzesi, Vondelpark, Red Light District ve Anne Frank Müzesi uğrayabileceğiniz yerlerden sadece bir kaçı olan Amsterdam’da unutulmaz anlar yaşayacağınızdan eminiz.

2- Arnhem

Arnhem

Hollanda’nın doğusunda yerini almış kentte, ülkenin en güzel açık hava müzelerinden birini görebilirsiniz. Kalabalık olmayan bir şehirken, bölgenin ileri gelenleri sayesinde popülerliğini arttıran Arnhem’de görülecek birçok tarihi eser de var. II. Dünya Savaşı’nda zarar gören ve sonrasında aslına uygun yenilen, görkemli La Grote Kerk bunlardan sadece biri.

3- Delft

Delft

Kuruluşundan bu yana tarihi dokusunu bozmamış Delft’te, Rönesans’tan Gotik mimariye pek çok eser görebilirsiniz. Ülkedeki tüm şehirlerde olduğu gibi upuzun kanalların çevrelediği şehir, bilim ve sanat alanında da onlarca etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Prinsenhof Müzesi, Delft City Hall, Nieuwe Kerk gibi muhteşem yapılara sahip sakin şehirde güzel bir gezinti size iyi gelecek.

4- Eindhoven

Eindhoven

Ülkeyi keşfetme turunuzda bir gününüzü kaplayacak küçük bir şehir olan Eindhoven’e de mutlaka yer ayırın. Amsterdam’dan çıkacağınız tren yolculuğuyla ulaşabileceğiniz şehir, yeşil doğası ve kültür sanat alanında sivrilmesiyle öne çıkıyor. Şehir size Van Abbemuseum, Sint Catharinakerk Ulusal Anıt, Evoluon Binası, Philips Stadyumu gibi hoş durakları ziyaret etme şansı sunuyor.

5- Giethoorn  

Giethoorn

Dünyadaki en güzel köylerden biri olan Giethoorn geziniz, hayatınızda önemli bir yer alacak. Daha önce eşini görmediğiniz bir köyle karşılaşacaksınız. Köyde, hiçbir motorlu taşıta yer yok. Ulaşım kanallar üzerinden küçük tekneler veya sandallarla sağlanıyor. Etrafınız yeşil bahçeler içinde şirin evlerle kaplanmış. Teknolojiden uzak, huzurun gerçek anlamda hüküm sürdüğü bu köyü listenize büyük harflerle ekleyin.

 

6- Gouda

gouda

Peynir şehri Gouda’da düzenlenen Hollanda Peyniri Festivali’ne, eğer bir peynir aşığıysanız kesinlikle gitmelisiniz. Nisan ayından ağustosa kadar her perşembe açılan stantlarda çeşit çeşit peynir tadabilirsiniz. Özellikle dünyaya adını duyurmuş Gouda peynirini mutlaka deneyin.  15.yy’dan kalma binaları ve düzenli otoyollarıyla da sizi etkileyeceğinden eminiz.

7- Groningen

Hollanda’nın kuzeydeki kenti Groningen; tüm yolların ve kanalların birleştiği yerde olmasıyla önemli bir ticaret merkezi görevi görüyor. Sanayi kenti olmasına rağmen turizmin de gelişme gösterdiği bir şehirde, yaz ayları bile hafif serin geçiyor.

Bisikletle keşfetmek için harika bir yer olan şehir, bisiklet yolları ağı nedeniyle “Dünya Bisiklet Şehri” kabul edilmiş. Tarihi binaları, uzun nehirleri ve özgün doğasıyla Groningen gezilecek yerlerle ilgili şu yazımıza göz atabilirsiniz:

8- Haarlem

Haarlem

Amsterdam’dan kalkan bir trenle 10-15 dakikada ulaşabileceğiniz Haarlem, dönemsel ev kiralamayı düşünenlerin tercih ettiği bir yer. Çünkü ülke geneline göre kira fiyatları gayet uygun.

Kalabalık bir seyahat planınız varsa bu bölgedeki evleri araştırmanızda fayda var. Amsterdam’a yakınlığıyla da size avantaj sağlayacak Haarlem’de; Tarihi Grote Kerk’i ziyaret edebilir, yel değirmenleriyle bir fotoğraf çekebilir ve zengin mağazalarında kaybolabilirsiniz.

9- Lahey

Lahey

Den Haag şehrinin içinde yer alan bir bölüm olan Lahey, ülkenin yönetim merkezi. Bu özelliği nedeniyle bulunduğu şehrin de kendi adıyla anılmasını sağlamış. Büyükelçilikler ve Kraliyet Sarayının bulunduğu şehir, küçük ama özgün mimarisiyle dikkat çekiyor. Şehirde Louwman Müzesi, Gemeente Müzesi ve Mauritshuis Müzesi gibi etkileyici koleksiyonlara sahip müzeleri gezebilirsiniz.

10- Leiden

Leiden

Kanallar ülkesi olan Hollanda’da, tekne yolculuğunun tadını çıkarabileceğiniz bir diğer şehir de Leiden. Ahşap köprülerin bağladığı sokaklarda dolaşmak ve bin bir çeşit bitkiye sahip bahçelerinde dinlenmek yapabileceğiniz aktivitelerden yalnızca ikisi.

Farkında olmadan yüzünüze bir gülümse yayıldığını hissedeceğiniz şehirde tarihi ve kültürel mekânlar da bulacaksınız.

11- Maastricht

Maastricht

Ülkenin güneyindeki şehir Maastricht, eski surların kanallarla buluştuğu saklı kalmış bir antik çağ kenti. Modernliğin ve eski tatların bir arada toplandığı şehirde, kış mevsiminde çok sayıda festival düzenleniyor.

Bohem kafe ve restoranlarda soluklanabilir ve Bonnefanten Müzesi, Cehennem Kapısı, Saint Servatius Kilisesi gibi cazibe noktalarını gezebilirsiniz.

12- Marken

Marken

IJsselmeer Gölü’nde bulunan bir yarımada, direklerin üzerinde kurulmuş evleriyle ilginizi çekecektir. Tüm ülkenin neredeyse denizle iç içe yaşadığını en çok hissedebileceğiniz yerlerden birisi Marken. Önceleri bağımsız bir adayken sonrasında arası doldurularak anakaraya bağlanan şehirde, daha sakin ve sessiz bir gün geçirebilirsiniz.

13- Rotterdam

Rotterdam

The Euromast Kulesi ile bilinen Rotterdam, turistik değerler bakımından daha kıt ama bir gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz onlarca aktiviteye sahip. 13. yüzyıldan kalma bir balıkçı köyü olsa da şimdilerde Hollanda’nın en modern şehirlerinden biri kabule ediliyor.

Delfshaven bölgesinde düzenlenen festivaller şehre, her yıl Avrupa’nın farklı ülkelerinden ziyaretçileri çekiyor. Ünlü kulesi yanında Kinderjik Yel Değirmenleri ve dünyaca ünlü ressamların eserlerini sergileyen Boijmans Van Beuningen Müzesi’ni de keşfedebilirsiniz.

14- Utrecht

Utrecht

Ülkenin ortaçağ şehri olan Utrecht’te şehir merkezine giden her yol Ren Nehri üzerinden geçiyor. Hollanda’nın en büyük üniversitesi olduğu düşünülen Ultrecht Üniversitesi’nin de şehre ayrı bir hava kattığını söyleyebiliriz.

Bölgeden çıkarılan arkeolojik eserlerin sergilendiği muazzam müzelerinin yanında Dom Tower, Cathari Jneconvent Müzesi, De Haar Sarayı gibi noktaları da es geçmeyin.

15- Volendam

Volendam

Popüler şehirlerin yanında gezginler tarafından tercih edilmeyen bir kasaba olsa da fantastik bir evrene yolculuk etmenizi sağlayacak bir yer, Volendam. Organik bir doğa gezisi yapabileceğiniz kasabaya, Amsterdam’dan yaklaşık 25 dakikalık bir yol kat ederek gelebiliyorsunuz. Hediyelik eşya dükkânları, nefis balık lokantaları ve peynir fabrikalarıyla Volendam’da zaman çok hızlı akacak.

Yel değirmenleri gölgesinde rengarenk lalelerin seyrine bakmak için Hollanda uçuşlarını hemen inceleyin. Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi ise aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin