Hohenems’de Gezilecek 5 Yer | Merak Edilenler

Avusturya’da Dornbirne’ye bağlı küçük bir şehir olan Hohenems, yakın dönem tarihiyle ve gezilecek yerleriyle seyahat severlerin dikkatini çekiyor.

Ülkenin İsviçre’ile olan sınırına kurulmuş şehirde nüfus yoğunluğu gibi cazibe noktaları da sınırlı sayıda. Hohenems gezilecek yerler listesiyle bir hafta sonunuza sığacak kadar kısa ama güzel bir seyahat geçirmenizi sağlayacak.

Listenin ilk sırasında;

1- Alt Ems Kalesi

alt ems kalesi

Bir zamanlar büyük bir kalenin Hohenems’teki göz alıcı kalıntıları olan Alt Ems Kalesi, her yıl çok sayıda turist ağırlıyor. Orta Avrupa’nın en büyük kalelerinden birinden geriye kalan bu kalıntılar deniz seviyesinden 740 metre yükseklikte yer alıyor. 2006 yılından bu yana koruma altında olan kale alanına, özel turist gruplarıyla turlar halinde ziyaret düzenleniyor.

2- Glopper Kalesi

glopper kalesi

1343 yılında yapılan Glopper Kalesi kompleksi, Avusturya‘nın soyluları ve şövalyelerinin şatosuymuş. 1407’de, Appenzell Savaşı sırasında, bu kalenin büyük bir kısmı yok edilmiş, ancak sonrasında hemen yeniden inşa edilip eski haline getirilmiş. Şehirde ayakta kalan önemli tarihi yapılardan biri olan kaleyi görmenizi öneririz.

3- Franz Schubert Müzesi

franz schubert müzesi

Franz Schubert Müzesi, büyük Viyanalı besteci Schubert’in hayatını ve eserini gösteriyor. Ziyaretçiler, müze girişine Hohenems’in en güzel manzarasını sunan cennet gibi bir bahçeden giriyorlar.

4- Yahudi Müzesi

yahudi müzesi

Hohenems‘teki Rosenthal villasında yer alan müze, bölgede zamanla yok olan Yahudi toplumundan geriye kalan fotoğrafları, belgeleri ve dini eserleri sergiliyor. 1864’te inşa edilen Neoklasik tarzdaki binada, Yahudi yaşamı ile Yahudi-Hıristiyan ilişkileri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. 2007 yılından beri daimi sergisi de buluna müzeyi, 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5- Rönesans Sarayı

hohenems rönesans sarayı

Martino Longhi tarafından 1563 yılında inşa edilen ve bir zamanlar Ems Counts’ın konakladığı saray olan yapı, bugün tarihi eser olarak koruma altında ziyarete açılmış. Bölgenin en güzel Rönesans binalarından biri olan saray, zarif tavanıyla da konuklarını büyülüyor. Şehrin bu görkemli sarayını görmek için akşam saatlerinde bir tura çıkmalısınız, çünkü saray 17.00-00.00 saatleri arası açık.

Birkaç günlüğüne yaşadığınız yerden uzaklaşıp kendinize gelmek istediğiniz anların birinde, Hohenems uçuşlarına bakmaya ne dersiniz? Biletbayi sizin için seçenekleri değerlendirdi ve önünüze sundu. Güzel bir hafta sonu için haydi, hemen tıklayın.

Hohenems gezilecek yerler yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin