Helsinki Card ile Şehri Daha Ucuza Keşfedin

Yurt dışı seyahatlerinde ziyaretçiler için en önemli giderlerin başında müze girişleri ve ulaşım masrafları gelmektedir. 

Bazı şehirlerde ulaşım giderleri ve müze girişleri için kullanılan avantajlı kartlar sayesinde bu giderlerden büyük oranda indirim kazanma şansına sahip olabiliyorsunuz. Finlandiya‘nın başkentindeki Helsinki Card uygulaması da bu güzel uygulamalardan bir tanesi…

Helsinki Card Avantajları

Helsinki Card uygulamasının benzerlerine çeşitli Avrupa şehirlerinde rastlamak mümkün. Ülkemizdeki Müze Kart ya da Brüksel‘deki Brussels Card bu uygulamalara örnek verilebilir. Bu tarz uygulamalar ziyaretçilerine ulaşımdan veya müze girişlerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanma imkanları sunmaktadır.

İndirim Kartı pek çok yerde size indirimli veya ücretsiz giriş hakkı tanıyor

Kartın size sunacağı en önemli avantajlardan biri şehir içi ulaşımda metro, otobüs, tramvay gibi toplu taşım araçlarından sınırsız bir şekilde faydalanma imkanına sahip olabiliyorsunuz. Bu da sizi büyük bir masraf kaleminden kurtarmış oluyor.

Sahip olacağınız bu indirim kartı ile şehirdeki birçok önemli yere ücretsiz veya indirimli giriş ve indi-bindi otobüsleriyle şehir turlarına katılma şansına sahip olabiliyorsunuz. Kart şehirde katılabileceğiniz hemen hemen her etkinlikte ve girebileceğiniz mekanlarda size büyük avantajlar sağlıyor.

Helsinki Card Nereden Satın Alınır?

Kartı almak isterseniz en kolay seçenek havaalanında uçaktan indikten sonra almak olacaktır. Böylece şehre adımınızı atar atmaz indirim kartınızı alarak indirimlerden ve avantajlardan hemen faydalanmaya başlayabiliyorsunuz.

Bu arada kartın geçerliliği aldığınız andan itibaren değil ilk kullanımdan itibaren başlıyor. Eğer pahalı etkinlikleri ve müzeleri ziyaretinizin sonlarına bıraktıysanız kendinizi ona göre ayarlayabilirsiniz 🙂

Helsinki Card Ücretleri

Helsinki Card’ı şehirde geçireceğiniz gün sayısına göre 24, 48 veya 72 saatlik seçeneklerden biriyle satın almanız mümkün.

Helsinki Card Fiyatlandırma

Kartınızı aldığınız yerden şehirle ilgili rehber kitabını ve farklı broşürleri ücretsiz bir şekilde temin ederek gezeceğiniz yerler hakkında detaylı bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Şehre gitmeden önce Helsinki’de görülmesi gereken yerler yazımızdan da şehirdeki görülecek yerler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer henüz Helsinki için biletinizi almadıysanız sitemizin uçak bileti fırsatları ile çok uygun fiyatlar sunan Helsinki uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin