Lyon Yeme İçme Rehberi

Fransa‘nın gastronomi başkenti diyebileceğimiz Lyon, bu özelliği ile pek çok lezzet avcısını kendisine çekmeyi başarıyor. 

Lyon’a geldiğinizde şehirde oldukça fazla özel lezzetler tadabileceğiniz mekanlar olduğunu göreceksiniz. Eğer yeni lezzetleri tatmayı seven biriyseniz Lyon‘da sizi çok keyifli ve lezzet dolu bir tatilin beklediğinden emin olabilirsiniz.

Lyon Yeme İçme Rehberi

Lyon hakkında okuduğunuz pek çok şeyde bu şehrin muhteşem lezzetlerine övgü dolu şeyler bulduğunuzdan eminiz. İnsanların bu şehirle ilgili söylediklerinde sonuna kadar haklı olduklarını söyleyebiliriz.

Bu arada şehirde domuz etinin hayli fazla tüketildiğini belirtelim. Bu nedenle domu eti konusunda hassas olan okurlarımızın sipariş vermeden önce buna dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Şehir yeme içme konusunda pek çok Avrupa şehrini geride bırakacak özel bir zevke sahip. Şehirde keyifle yemek yiyebileceğiniz bazı mekanları sizin için listeledik.

Lyonda Gidilebilecek Mekanlar

1. Le Musée

Le Musee

Değişen menüleri, tatlıları ve aperatifleriyle şehrin en gözde mekanlarından biri olan Le Musée, rezervasyon yapmadan gidilmemesi gereken bir yer. Aksi taktirde mekanda yer bulamayacağınızı üzülerek belirtmemiz gerek. Bu kadar yoğun olan bir yerde muhteşem lezzetler yiyebileceğiniz ilk başta düşündüğünüz bir şey olmasa da lezzetleri tattıktan sonra fikriniz tamamen değişiyor.

2. L’Ourson qui Boit

L'Ourson qui Boit

Metro durağına yakınlığı ile kolay ulaşım imkanına sahip olan mekan eşsiz balık menüsü ve muhteşem şaraplarının yanı sıra özel servisi ile de şehirdeki gidilmesi gereken yerlerden. Ortalama iki kişi burada 60€ gibi bir ücret karşılığında keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

3. Les Halles de Lyon Paul Bocuse

Les Halles de Lyon Paul Bocuse

Gurme tatlar arayanların mutlaka uğraması gereken pazar şehrin en eski pazarlarından biri olarak kabul ediliyor. Burada pek çok deniz ürününü, şarküteri ürünlerini, şarapları ve Fransız mutfağına özgü lezzetleri bulabiliyorsunuz. Dilerseniz hemen orada deneyin dilerseniz satın alıp götürün, tercih sizin…

4. Cinq Mains

Cinq Mains

Pazardan alınmış taze ürünlerle çok yaratıcı menüler yiyebileceğiniz bu mekan yeterli vaktiniz varsa yeme içme rotanıza mutlaka dahil etmeniz gereken yerlerden biri.

5. Daniel et Denise

Daniel Et Denise

2014 yılının ödüllü şefi Joseph Viola tarafından işletilen mekan, Vieux Lyon’un en güvenilir ve başarılı bouchonlarından biri olarak kabul edilmektedir.

6. Terre Adélice

Terre Adélice

Şehrin dondurma mabedi diyebileceğimiz mekanda 150 civarı lezzet arasından seçiminizi yapabiliyorsunuz. Mekanın önündeki kalabalık da size burası hakkında bir fikir verecektir. Siz de Lyon’a geldiğinizde bu özel dondurma durağına gelerek birkaç top dondurma almanızı öneriyoruz.

7. L’est

L'est

Lyon’da lüks ve özel bir yemek deneyimi yaşamak isteyenlerin bu mekanı denemelerini öneriyoruz. Mekanda menüdeki seçenekler biraz ortalamanın üzerinde olsa da aradaki lezzet farkının buna değdiğini söyleyebiliriz.

Siz de Lyon’da tavsiye edebileceğiniz mekanları ve yeme içme tecrübelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz. Bu güzel lezzet duraklarında unutamayacağınız lezzetler tatmak için en ucuz uçak bileti seçeneklerine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin