Guangzhou Gezilecek Yerler Listesi

Çin‘in en geniş ekonomik pazarlarından biri olan Guangzhou, Kanton Fuarı ile her yıl birçok kişinin ziyaret ettiği bir bölge. 

Şehir ekonomik canlılığının yanı sıra görülmesi gereken önemli yerleriyle de ilgi çekiyor. Ziyaretçiler fuara verilen 4’er günlük aralarda şehir turu yaparak bu yerleri yakından görme fırsatı yakalamaktadır. Hazırladığımız Guangzhou gezilecek yerler listesinde şehrin görülmesi gereken yerlerini listeledik.

Guangzhou Gezilecek Yerler

1. Guangxiao Tapınağı

Guangxiao Tapınağı

Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Guangxiao Tapınağı, 5. yüzyılda inşa edilmiştir. Günümüzde şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan tapınakta, Çin mimarisinin izlerine rastlamak mümkün.

2. Altı Banyan Ağacı Tapınağı

Altı Banyan Ağacı Tapınağı

Şehrin simge yapılarından biri olan Altı Banyan Ağacı Tapınağı 537 yılında inşa edilmiştir. Ahşap işçiliğinin en güzel örneklerinden olan tapınak dünyaca üne sahiptir. Tapınağın Guangzhou gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gerektiğini söyleyebiliriz.

3. Kanton Kulesi

Kanton Kulesi

İçinde pek çok bölüm bulunan Kanton Kulesi, şehrin manzarasını seyretmek için değerlendirilebilecek en güzel yerlerden biri.

4. Shamian Adası

Shamian Adası

18. yüzyılda önemli bir ticari liman olan Shamian Adası‘nda görülmesi gereken pek çok önemli yapı bulunmaktadır.

5. Shishi Katolik Kilisesi

Shishi Katolik Kilisesi

Shamian Adası’nda bulunan Shishi Katolik Kilisesi, gotik mimarisi ile dikkat çekmektedir.

6. Beijing Lu

Beijing Lu

Pek çok alışveriş mağazasının bulunduğu Beijinng Lu, şehrin en hareketli noktalarından biri. Eğer caddeleri gezmeyi seviyorsanız Shangxiajiu Caddesi‘ni de listenize almanızı öneriyoruz.

7. Nanyue Anıt Müzesi

Nanyue Anıt Müzesi

Kraliyet ailesinin anıt mezarı olan Nanyue Anıt Müzesi içerisinde kraliyet ailesinin pek çok değerli eşyası da sergilenmektedir.

8. Huaisheng Camii

Huaisheng Camii

7. yüzyılın sonlarında inşa edilen Huaishen Camii, minaresinin aynı zamanda nehirdeki gemiler için fener olmasıyla dikkat çekiyor. Eğer vaktiniz olursa bu güzel camiyi de mutlaka görmenizi öneriyoruz.

9. Yuntai Bahçesi

Yuntai Bahçesi

120 bin metrekarelik bir alana yayılmış olan Yuntai Bahçesi, içerisindeki çeşitli egzotik bitki ve çiçeklerle doğa sevenlerin çok beğeneceği bir bahçe. Baiyun Dağı’na yakın bir konumda bulunan bahçe, Çin’in en büyük bahçelerinden biri olarak kabul ediliyor.

10. Chen Clan Akademisi

Chen Clan Akademisi

17. yüzyıldan bu yana çeşitli amaçlarla kullanılan Chen Clan Akademisi, 19 binadan oluşuyor. Akademi içinde pek çok heykel sizi karşılıyor. Akademiyi tam anlamıyla gezebilmek için ortalama 3 saatlik bir zaman dilimi ayırmanız

11. Guangzhou Müzesi

Guangzhou Müzesi

Guangzhou‘nun tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan müze, şehri daha yakından tanımak isteyenlerin mutlaka Guangzhou gezilecek yerler listesinde olması gereken yapılardan biri.

12. Lotus Tepesi

Lotus Tepesi

Şehre 45 km. mesafede bulunan Lotus Tepesi, şehrin en güzel manzaralarına tanıklık etmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer.

Şehirde paylaştıklarımızın dışında daha pek çok müze, tapınak gibi görülmesi gereken önemli nokta bulunmaktadır. Siz de şehirde görülmesi gerektiğini düşündüğünüz yerleri yorum kısmından yazarak listemizin gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz. Görülmesi gereken yerleri bulmak için ziyaretiniz esnasında bu yerlerin Çince yazılışlarını da yanınızda bulundurmanızda fayda var. Bunun için Guangzhou’da işinize yarayacak adresler ve tercümeler başlıklı yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

Guangzhou’ya turlarla gidebileceğiniz gibi bireysel olarak gezinizi planlayarak da gitmeniz mümkün olabilmektedir. Bunun için sitemizi ziyaret ederek Guangzhou ekonomik uçak bileti seçeneklerini inceleyerek uçuşunuz için biletinizi satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin