Grozni’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri

Rusya’nın Çeçenistan bölgesinin güzel kenti Grozni ‘de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Damak tadımıza yakın yemekleri barındıran Çeçen mutfağını incelediğimiz “ Grozni’de Ne Yenir, Ne İçilir” yazımıza göz atabilirsiniz.

Şehrin mutluluğuna ve neşesine eşlik eden lezzetleri de en az tarihi ve doğası kadar değeri hak ediyor.

İşte O Lezzetler;

1- Çeçen Pilavı

Çeçen Pilavı

Bildiğimiz pirinç pilavı içine haşlanmış mısır taneleri, havuç ve baharatlar eklenerek yapılan Çeçen Pilavı, şehirde deneyebileceğiniz en güzel yemeklerden biri.  Grozni’de ne yenir sorusuna akla gelen ilk cevap olan Çeçen Pilavı, her evin akşam sofralarında yerini alıyor. Şehrin pek çok seçkin restoranında sıklıkla karşılaşmanız da mümkün..

2- Çökelek

Çökelek

Türk mutfağında da önemli bir yerde bulunan Çökelek, Grozni’de sıklıkla tüketiliyor. Kahvaltılardan hamur işi yiyeceklerin iç harcına, pek çok yerde karşılaşabilirsiniz. Sütü ekşiterek yapılan bu yiyecek, ülkemizde de farklı bölgelerde farklı isimlerle kullanılıyor.

3- Gilnish

Gilnish

Çeçenistan tarzı mantı olarak tanımlayabileceğimiz Gilnish, şehirde doyasıya yiyebileceğiniz bir diğer lezzet. Bölgenin simgeleşmiş tatlarından biri olan bu yemek, mısır unundan yapılıyor ve sarımsaklı sos ile lezzetlendiriliyor. Alışık olduğumuz mantının aksine sosu yanında servis ediliyor.

4- Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği

Mısır unu, bölgede bolca kullanılıyor. En çok tükettikleri ekmek çeşidi de yine bu undan yapılıyor. Her yemeğin yanında Mısır Ekmeği ikram edildiğini görebilirsiniz. Eğer edilmezse bile siz sipariş verin ve bu muhteşem lezzetin tadına bakın. Siz hala Grozni’de ne yenir diye düşünüyorsanız Mısır ekmeğini tattıktan sonra düşünceleriniz son bulacak diyebiliriz..

5- Soğanlı Sos

Soğanlı Sos

Soğanlı sos ya da bölgede bilinen adıyla Huği Birim, genelde meze olarak ya da yemekleri lezzetlendirmek için kullanılıyor. Ama sadece bu sosu bile mısır ekmeği eşliğinde yiyebilirsiniz. Soğanlar karamelize olana kadar pişiriliyor, sonrasında un ve kırmızıbiber ekleniyor. Basit ama oldukça lezzetli bir yemek.

6- Sütlü Çorba

Sütlü Çorba

Bir diğer adıyla Şur Tohin Çorp olan Sütlü Çorba, süt ve bulgur kullanılarak yapılıyor. Soğuk bir Rusya akşamında içinizi ısıtacak en lezzetli şey diyebiliriz. Yapımı hayli kolay olan bu çorbayı, pek çok restoranda bulabilirsiniz.

*Grozni tarihi yerleri, müzeleri ve doğa harikaları hakkında bilgi almak isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz.

Grozni’de ne yenir yazımız hakkındaki düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

“Grozni’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Yemekleri” üzerine bir yorum

Yorum yapın

Bizi Takip Edin