Grozni Gezilecek Yerler

Rusya’nın en mutlu kenti seçilen Çeçenistan’ın başkenti Grozni, tarihinin acı dolu izlerini silmeye ve kaldığı yerden devam etmeye hazırlanıyor.

Sunja Nehri’nin kıyısındaki şehir ismini ünlü Rus Çarı Korkunç İvan’dan almış. Yıllar süren savaş sonunda büyük yıkım yaşayan şehir, petrol çıkarmaya başladıktan sonra ekonomisiyle beraber toparlanmaya başlamış. Şehirde yabancılara ve özellikle LGBTİ bireylere karşı tutum biraz farklı; bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var.

İlginç gelenekleri ile bilinen Çeçenistan şehri Grozni, gezilecek yerler açısından kısa ama etkili bir listeyle misafirlerini ağırlıyor.

Akhmad Kadyrov Camii

Akhmad Kadyrov Cami

Akhmad Kadyrov Camii, Rusya’daki en büyük camilerden biri olduğu gibi halk arasında “Çeçenistan’ın Kalbi” adıyla anılıyor. Adını ünlü Çeçen lideri Ahmet Kadirov’dan alan camii, ülkenin simgelerinin seçilidiği bir yarışmadan da birinci seçilmiş. Tasarımıyla İstanbul’daki Sultan Ahmet Camii’den esinlenilmiş, görkemli bir yapı olan camii 10.000 kişiyi ağırlayabiliyor.

Akhmad Kadyrov Müzesi

Çeçenistan lideri Ahmet Kadirov anısına kurulan anıt müze, Grozni’deki bir diğer etkileyici nokta olabilir. İki katı kaplayan müze altın, mermer veya kristal kaplı olduğu izlenimini bırakan bir sergi salonuna açılıyor. Giriş katında çağdaş tabloların küçük bir sergisi var, diğer kat ise Akhmad Kadırov’a ait bir tapınak niteliği taşıyor.

Archangel Michael Kilisesi

Archangel Michael Kilisesi

Savaşta büyük zarar gören Ortodoks kilisesi, restore edilerek bugünkü haline getirilmiş. Pek çok yardım etkinlikleri ve buluşmaların gerçekleştiği kilise, yardımlarla gelişmeye devam ediyor.

Çeçenistan Cumhuriyeti Ulusal Müzesi

Çeçenistan Cumhuriyeti Ulusal Müzesi

Geçtiğimiz yıllarda açılan Çeçenistan Cumhuriyeti Ulusal Müzesi, geleneksel tarzlara bağlı kalınarak inşa edilmiş bir binada yer alıyor. Çeçen halkının kültürü ve tarihi hakkında kapsamlı bilgilerin yer aldığı müzede silahlar, kumaşlar, botanik, entomolojik ve zoolojik koleksiyonlar için özel odalar bulunuyor.

Hafta sonları kapalı olan müzeyi, hafta içi 9.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin