Groningen’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Yöresel Lezzetler

Hollanda çok zengin ve gelişmiş bir mutfak kültürüne sahip değil, bu nedenle şehirlerinin de kendine özgü ayrıca yemekleri yok.

Bu mekanlarda önünüze çıkabilecek seçenekleri öğrenmek isterseniz “ Groningen’de ne yenir, ne içilir? ” yazımızı inceleyebilirsiniz.

Groningen ise hem yerel hem de ülke genelindeki yemekleri tadabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Şehrin simgeleşmiş öne çıkan lezzetlerini deneyebileceğiniz çok sayıda restoran ve kafe bulabilirsiniz.

#1 Groningen’de Ne Yenir

1- Drop

Drop

Hollanda’da yaşayan yerli halkın elinden düşürmediği bir şekerleme olan Drop, enfes bir tada sahip diyemeyiz. İçinde meyan kökü bulunduran acı, ekşi ve tatlıyı aynı anda hissedebileceğiniz bir atıştırmalık.

2- Eierbal

Eierbal

Eierbal yemeden Groningen turunuzu tamamlamayın. Şehrin belki de tek geleneksel yemeği diyebileceğimiz Eirebal, haşlanmış ve soslara bulanmış yumurtadan yapılıyor. İskoçya tarzına benzese tam bir vejetaryen öğünü tadında. Şehir içinde pek çok restoran ya da kahvaltı servisi yapan büfelerde bulabilirsiniz.

3- Oliebollen

Oliebollen

Oliebollen, genellikle Yılbaşı Gecesi’nde yapılan dönemsel bir Hollanda lezzeti. Ancak Groningen’de yılın diğer zamanları da sokak tezgahlarında bulabilirsiniz. Hamur toplarını pudra şekeri ile kaplayarak yapılan bu tatlı atıştırmalık, güzel bir kahveyle iyi gider.

4- Pepernoten

Pepernoten

Bölgede kutlanılan bir bayramın geleneksel lezzeti sayılan Pepernoten, küçük baharatlı kurabiyelere verilen isim. Şehir içinde yer alan süpermarket ve fırınlardan bulabileceğiniz kurabiyeleri keyifle yiyeceğinizden eminiz.

5- Stamppot

Stamppot
Stamppot

Groningen akşamlarında insanların sofralarını süsleyen bir yemek olan Stamppot’un yapılışında lahana turşusu ve patates başı çekiyor. Yanında sosis benzeri bir çeşit etle servis edilen yemek, hem sağlıklı hem doyurucu bir öğün geçirmenizi sağlayabilir.

6- Tompouce

Tompouce

Cheesecake benzeri nefis bir tatlı olan Tompouce, pembe renkliyle bile dikkatinizi çekecektir. Kremalı ve hafif bu tatlı atıştırmalık, şehrin çoğu kafesinde sipariş verilebilir. Yanına güzel bir kahve söylemeyi de unutmayın.

Groningen tarihi yerleri, müzeleri ve doğa harikaları hakkında bilgi almak isterseniz, aşağıdaki yazımıza göz atabilirsiniz;

Groningen’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin