Glasgow’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Restoran Önerisi

İskoçya’nın dünya genelinde en çok bilinen şehirlerinden biri olan Glasgow, gastronomi alanında da ülkenin en ilgi çeken şehirlerinin başında gelmektedir.

Glasgow, Birleşik Krallık topraklarındaki en iyi mutfağa sahip olan şehirlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu da bu şehri ziyaret edenlerin Glasgow mutfağı ile tatilleri esnasında Glasgow’da ne yenir, ne içilir? sorusuna yanıt bulmakta pek zorlanmayacakları anlamına geliyor.

1- Glasgow’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Glasgow, yeme içme konusunda size geniş imkanlar sunan bir şehir. Bu şehirde başta İskoç mutfağı olmak üzere dünyanın bir çok bölgesine ait mutfağı deneyebileceğiniz pek çok mekan bulunuyor.

Glasgow, özellikle bira konusunda ülkenin en zengin şehirlerinin başında geliyor. Burada dilerseniz bazı üreticilerin sunduğu imkanlarla kendi biranızı içebilir ya da İskoç barlarında lezzetli aromalara sahip biraların tadına bakabilirsiniz.

Bu arada İskoçya’nın genelinde olduğu gibi burada da musluk suyunu rahat bir şekilde içebiliyorsunuz. Glasgow’daki musluk suyunu deneyenler bu suyun tadının harika olduğunu dile getiriyor. Bu da demek oluyor ki İskoçya’da su için para vermenize gerek kalmayacak 🙂

Glasgow’a geldiğinizde şehirdeki lezzetli süt ürünlerini ve peynirleri, viskileri, yöresel bir lezzet olan ve sakatattan yapılan haggisi denemeden dönmemenizi öneriyoruz.

2- Glasgow’da Nerede Yenir, İçilir?

Sizin için şehirdeki bazı güzel yeme içme mekanlarını listeledik;

#1 The Finnieston

The Finnieston

Eğer İskoçya’da muhteşem deniz ürünleri yemek yemek istiyorsanız bizce bu mekanı mutlaka favorilerinize atmalısınız 😉

#2 The Wee Curry Shop

The Wee Curry Shop

Birleşik Krallık içinde en iyi Hint yemeklerinin Glasgow’da bulunduğuna dair bir inanç bulunuyor. Seçtiğimiz bu Hint restoranı da şehrin en iyilerinden biri. Eğer Glasgow’da Hint yemeği yemek istiyorsanız burayı rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Yalnız Hint yemekleri oldukça baharatlı olduğu için porsiyonu fazla kaçırırsanız midenizi rahatsız edebilir, bunu da belirtelim 😉

#3 Kama Sutra

Kama Sutra

Sauchieall Caddesi üzerinde bulunan mekan hem arkadaşlarınızla gidebileceğiniz hem de eşinizle veya sevgilinizle romantik anlar yaşayabileceğiniz güzel ortama sahip mekanlardan biri.

#4 Ubiquitous Chip

Ubiquitous Chip

İskoçya’nın en iyi restoranları arasında bulunan mekan, etkileyici ortamı ve muhteşem menüsü ile gidilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Fiyat olarak biraz yüksek olsa da bizce bütçesi yeterli olanlar bu mekanı değerlendirmeli.

#5 Topolabamba

Topolabamba

Keyifli bir mekan olan Topolabamba, başta deniz ürünleri olmak üzere farklı lezzetleri barındıran menüsüyle şehirde ziyaret edebileceğiniz özel lezzet duraklarından biri.

#6 Stravaigin

Stravaigin

Haggis gibi İskoç klasiği yemeklerin yanı sıra oldukça yaratıcı fikirlerle ortaya çıkan lezzetleri de deneyebileceğiniz mekanı da bizce listenize dahil etmelisiniz.

#7 The Red Onion

The Red Union

Şehrin pahalı mekanlarından biri olan The Red Onion, buna rağmen lezzetli menüsüyle şehrin en çok tercih edilen yerlerinden biri olmayı başarıyor. Eğer İskoç yemekleri yemek istiyorsanız ve bütçeniz yeterliyse burayı tercih edebilirsiniz.

#8 The Raven

The Raven

Eğer et sevdalısı bir gezgin iseniz bu steak house tam size göre. Burada muhteşem barbekü lezzetler ile etin en güzel hallerini yiyerek kendinize muhteşem bir ziyafet çekebilirsiniz.

*Eğer yeme içme konusu sizin için önemliyse ve gittiğiniz yerde lezzetli yemekler tatmak istiyorsanız Glasgow uçuşlarından birini satın almak sizin için farz oldu demektir 🙂 Hemen sitemizden biletinizi alın ve bu muhteşem lezzet duraklarını keşfe çıkın…

Glasgow restoranları hakkında bildiklerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin