Girona’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 8 Şehir Lezzeti

Katalanya bölgesine bağlı tarihi bir şehir olan Girona’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

“ Girona’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda şehrin gizli kalmış lezzetlerini ve bunların hikâyelerini anlatmaya çalıştık. Keyifli bir liste sizi bekliyor.

İspanya için simgeleşmiş tatlar yanında farklı yerel lezzetleri de deneyebileceğiniz şehirde, unutulmaz bir seyahat tamamlayabilirsiniz.

1- Botifarra

Botifarra, Girona

Katalan mutfağının en önemli yemeklerinden bir olan Botifarra, çiğ domuz ve baharatlardan yapılıyor. Pek çok yemeğin ana malzemesi olduğu gibi tek başına da hayli tüketiliyor. Özellikle elma, tarçın ve limonla kavrularak yapılanını Girona’da deneyebilirsiniz.

2- Churros

Churros, Girona

İspanya sokak lezzetleri düşünüldüğünde akla ilk olarak Churros gelir. Pişi hamuruna benzer bir hamurdan yapılan bu yemek kızartılarak pişiriliyor ve çikolata ya da şekerle servis ediliyor. Pastanelerde veya kafelerde bulabildiğiniz gibi sokaklardaki tezgâhlardan da deneyebilirsiniz. Lezzetine dair hiçbir fark yok.

3- Çikolata

Çikolata, Girona

Şehirde doya doya yiyebileceğiniz ve bavulunuza doldurup dostlarınıza da götüreceğiniz envaiçeşit Çikolata bulabilirsiniz. Girona’nın etkileyici havasına tatlandıran nefis lezzetlerden biri diyebiliriz.

4- Pà amb Tomàquet

Pà amb Tomàquet, Girona

Üstte sarımsaklı, domatesli ve zeytinyağlı tost ekmeğinden oluşan tapa usulündeki yemek amb Tomàquet, şehirde mutlaka denenmesi gereken lezzetler listesinde yer alıyor. Yerel halk ise, yanında soğuk bir bira ile güzel öneriyor.

5- Paella

Paella, Girona

Paella deniz ürünlerinin güzelliğini sergileyen bir İspanyol yemeği. Pirinç ya da bulgurla birleşerek lezzetine doyuruculuk da katan bu yemek, Girona şehrinin de gözdeleri arasında. Ülke seyahatinizde, sevilen ve çokça tüketilen deniz ürünlerinden yapılmış yemeklere bir şans verin.

6- Ratafia

Ratafia, Girona

Ratafia, konyak ve meyve, şifalı otlar, kökler, çam fıstığı, baharatlar gibi malzemelerle yumuşatılarak yapılan yerel bir içki çeşidi. Adına festival düzenlenecek kadar değerli bir içki olan bu kokteyl, şehirde hemen hemen her restoran ya da barda karşınıza çıkacaktır.

7- Xuixo

Xuixo, Girona

Kremayla dolu bu çok tatlı hamur işi 1920’lerden bu yana İspanya için en güzel atıştırmalıklardan biri. Avusturya’nın kruvasanlarını andıran bu nefis tatlıyı, sokak aralarındaki tezgâhlardan ya da pastanelerden alabilirsiniz.

8- Tapas

Tapas, Girona

Girona bar ve restoranlarında sıklıkla karşılaşacağınız Tapas, şehre özgü meze ve salatalardan oluşan küçük bir menü aslında. Aperatif olarak kullanılsa da doyuruculuğu sayesinde kimi zaman ana yemek yerine de geçmektedir. Denemenizi tavsiye ederiz.

Girona tarihi yerleri, müzeleri ve doğa harikaları hakkında bilgi almak isterseniz, yazımıza göz atabilirsiniz.

Girona’da ne yenir yazımız ile ilgili yorumlarınızı aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin