Giotto’nun Çan Kulesi’nden Floransa’yı Seyredin

Floransa Katedrali’nin bir parçası olarak şehrin en merkezi noktalarından biri olan Duomo Meydanı’nda bulunan Giotto’nun Çan Kulesi Floransa’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

14. yüzyılın ortalarında inşa edilen kule, İtalya’nın önemli sanatçılarından biri olan Giotto di Bondone tarafından Gotik mimarinin özelliklerini taşıyarak tasarlanmıştır. Giotto’nun kendisini bu çan kulesinin inşasına adadığı rivayet edilmektedir. Kulenin yapımı ise Andrea Pisano ve Andrea Talenti tarafından gerçekleştirilmiştir. Kule içinde başta Pisano olmak üzere çeşitli sanatçıların eserleri yer almaktadır.

giottonun çan kalesi

Oldukça gösterişli ve insanı etkileyen bir dış cepheye sahip olan kulede beyaz, yeşil ve kırmızı mermerler büyük bir ustalıkla kullanılmıştır. En yüksek bölümü 85 metreyi bulan kulenin tepesine ulaşmak için ziyaretçiler 414 basamağı tırmanmak durumunda kalmaktadır.

Kulenin merdiven kısmı ziyaretçilerin birbirini beklemek zorunda kalacağı kadar dar olduğu için zaman zaman zor anlar yaşanabilmektedir. Kule içinde asansör bulunmadığı için bu basamakları kullanmak durumunda kalıyorsunuz ancak en tepeye çıktığınızda karşılaştığınız Floransa’nın muhteşem panoramik manzarasının bütün zahmetinize değeceğinden emin olabilirsiniz.

giotto'nun çan kulesi

Siz de her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Giotto’un Çan Kulesi’ne çıkarak Floransa’ya tepeden bakma şansına sahip olabilir, Floransa gezinize çok keyifli anılar ekleyebilirsiniz. Duomo Meydanı’na gelmişken Museo dell’Opera del Duomo’yu da ziyaret ederek şehrin birçok yerinde bulunan çok önemli heykellerin orijinal hallerini görme fırsatını da yakalayabilirsiniz.

1- Giotto’nun Çan Kulesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Giotto’nun Çan Kulesi Duomo Meydanı’nda Aziz Giovanni Vaftizhanesi’nin hemen yanında yer almaktadır.
  • Ulaşım: Kulenin bulunduğu meydana ulaşmak için 6, 7, 10, 11, 14, 17 veya 23 numaralı otobüs hatlarından birini kullanmanız gerekmektedir.
  • Ziyaret Saatleri: Kule pazartesi-cumartesi 08:15-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Müze her ayın ilk salı günü kapalıdır.
  • Giriş Ücreti: 15€ karşılığında alınan bilet karşılığında ziyaretçiler Floransa Katedrali, Aziz Giovanni Vaftizhanesi, Katedral Kubbesi, Crypt ve Opera Müzesi’ne kombine giriş hakkı kazanmaktadır. Satın alınan biletin 6 gün içinde kullanılması gerekmektedir ve ilk girişten itibaren bahsettiğimiz yerlere 48 saat boyunca girilebilmektedi.

 

Sizlerde Giotto’nun Çan Kulesi ile ilgili tüm bilgi ve birikiminizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin