Girona’da Gezilecek 9 Yer | Fotoğraflı Anlatım

İspanya’nın Katalonya bölgesinin en küçük şehri Girona, kendine özgü binalarıyla iki nehrin arasına kurulmuş.

Mayıs ayında düzenlenen Çiçek Festivali’yle de renklenen Girona gezilecek yerler listesi birbiriyle yarışan duraklarla dolu sıcak bir şehir… Dünyanın her yerinden pek çok medeniyetin izlerini taşıyan şehirde her sokak farklı bir dünyaya açılıyor.

#1 Girona Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında; 

1- Girona Katedrali

Girona Katedrali

Eski bir Roma formu üzerine inşa edilen katedralin bazı kısımları bu nedenle 5.yy’a ait. Gotik tarzda yapılan yapı, İspanya’daki kiliselerin içinde en naif ve detaylı olanı olabilir. Katedral içinde yer alan müze de görülmeye değer. Müzede, Romanesk üslupla yapılmış, muhteşem güzellikteki “Yaradılış Kilimi” sergileniyor.

Girona Katedrali, dünyanın en ünlü dizilerinden biri olan Game of Thrones’e de ev sahipliği yapmış. 90 basamaklı Rokoko tarzı merdivenleri size tanıdık gelecektir. Her köşesi tarih ve sanat olan bu eser, şehirde turistlerin ilgisini hayli çekiyor.

2- La Pia Almoina

La Pia Almoina

Girona Katedrali’nin keşfedip merdivenlerden aşağı indiğinizde, sol tarafınızda Katalan mimarisinin en önemli eserlerinden birinin göreceksiniz. La Pia Almoina, 13.yy’da inşa edilen ve uzun yıllar evsizlere, yardıma muhtaç insanlara yuva olan bir bina. Günümüzde ise Mimarlık Koleji olarak kullanılıyor.

3- Plaça de la Independencia

Plaça de la Independencia

İspanyolların Napolyon’a karşı kazandıkları özgürlük mücadelesinin simgesi olan meydan, Girona tarihi boyunca önemli bir konumdaymış. Bağımsızlık Meydanı olarak çevirebileceğimiz Plaça de la Independencia, çevresindeki hoş ve samimi restoran, kafelerle keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayabilir. 19.yy mimarisinin bozulmamış evleri ve sayısız güzellikteki heykelleriyle meydan, zaten sizi kendisine çekecektir.

4- Girona Aslanı

girona aslanı

Şehir simgesi olmuş dişi aslan heykeli, ilginç bir efsaneyle ünlenmiş. Anlatıldığına göre, aslanın poposundan öptüğünüzde yolunuz yeninden bu güzel kentte düşermiş ya da sizi şanslı bir hayat beklermiş. İnanmak size kalmış, ama bu ilginç hikayenin kahramanını görmenizi öneririz.

5- Passeig de Muralla

Passeig de Muralla

En eski kısımları Romalılar tarafından inşa edilen kale, hem güçlü kale duvarları hem de büyüleyici kale binasıyla dikkat çekiyor. Şehrin kuşbakışı görmek için kalenin dik yollarını tırmanmanız gerekiyor. Ancak sonunda bekleyen manzara muhteşem.

İyi bir sinemaseverseniz; genel olarak Girona’nın ağırladığı, Perfume: The Story of a Murderer filminin çoğu sahnesinin burada çekildiğini fark edebilirsiniz.

6- Onyar Evleri

Onyar Evleri girona

Birbirine dayanan rengarenk onlarca evden oluşan Onyar Evleri, nehir boyunca uzanıyor.  Girona düşünüldüğünde ilk akla gelen görüntüyü de yine bu evler oluşturur. Fransız kuşatması sırasında yıkılan surların yerine inşa edilen evler, güneşli bir günde ziyaret ettiğinizde kusursuz fotoğraflar verecek.

7- Yahudi Mahallesi

yahudi mahallesi

Avrupa’da günümüze kadar korunan en büyük Yahudi Mahallesi olan bölgede bugün yaşayan hiç Yahudi kalmamış, neredeyse tüm izler silinmiş. Ancak dar sokaklar ve özgün evler hala orada bekliyor. Farklı bir dünyanın kapılarını aralayan Yahudi Mahallesi’nde huzurlu bir yürüyüş yapabilir, başka hayatlara konuk olabilirsiniz.

8- Yahudi Tarihi Müzesi

Yahudi Tarihi Müzesi

Yahudiler 1492 yılında göçmeden önce, şehirde sayıları oldukça fazlaydı. Bu nedenle izlerini görecek, kültürlerini hissedecek çokça yer göreceksiniz. Müzenin kurulduğu bina, bölgede yaşayan Musevilerin toplandığı bir merkezmiş. Şimdi, Yahudi halkının kültürel mirasını sergileyen müzede, çok geniş bir koleksiyonu görme şansınız bulunuyor.

Ziyaret saatleri:
Pazartesi, Çarşamba, Pazar: 10.00-14.00
Diğer günler: 10.00-18.00

9- Pont de Ferro

Pont de Ferro

Paris’in ünlü kulesi Eyfel’i de tasarlayan şirket tarafından inşa edilen köprü, farklı mimarisiyle beğeni topluyor. 1877 yılında yapılan Pont de Ferro, eski ve yeni şehri Onyar Nehri üzerinden bağlıyor. Güzel bir Girona manzarası da sunan bu kırmızı köprüde, bir fotoğrafınız olmalı.

10- Arap Hamamı

arap hamamı

Müslümanlar şehri terk ettikten yüzlerce yıl sonra yaptırılan hamam, Arap ve Roma hamamı tarzlarına bağlı kalarak tasarlanmış. İspanya’nın halka açık tek hamamı olduğu da söyleniyor. Hamam içinde; soğuk ve sıcak oda, yerden ısıtmalı odalar ve soyunma odaları da bulunuyor. Arap Hamamı haftanın her günü 10.00-14.00 arası hizmet veriyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin