Gence’de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler | En Popüler 8 Yer

Kafkasya’nın en eski şehirlerinden Azerbaycan’ın Gence şehri, 5.yy’a kadar uzanan geçmişiyle tarihi bir şehir.

Farklı mimari tarzı, tarihi yerleri ve birleşmiş kültürüyle Gence gezilecek yerler, size hem tanıdık hem de yabancı bir tat verecek.

Dede Korkut Hikayeleri’nde adını sıkça duyduğumuz Gence, edebiyata yön vermiş ünlü şair Nizami Gencevi gibi bir ustayı da yetiştirmiş. Uzun yıllar Rusya ve Osmanlı egemenliği altında kalmış bölge, bu iki imparatorluğun kültürlerini de harmanlamış.

#1 Gence Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Nizami Gencevi Anıt Mezarı

Nizami Gencevi Anıt Mezarı

Gence; eserleri Hindistan, İran ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde çevrilen ünlü divan şairi Nizami Gencevi’nin doğduğu ve yaşadığı şehir. Tüm şehirde usta şaire büyük saygı duyulduğunu görebilirsiniz. Adına yaptırılan anıt mezar da bunlardan sadece biri. Anıt mezarın hemen yanında bulunan, şairin eserlerini betimleyen heykellerin yer aldığı alanı da gezmenizi öneririz.

2- Cuma Camii

cuma camii

Şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan camii, önemli bir kültürel miras niteliği taşıyor. Bir diğer adı Şah Abbas olan camii külliyesi içinde medrese, hamam ve mezarlık da var. Kırmızı tuğlalardan inşa edilmiş bu 17.yy eseri işlemeleriyle de göz dolduruyor.

3- Atatürk Caddesi

atatürk caddesi

Yol boyunca pek çok tarihi yer ve müze bulunan Atatürk Caddesi, şehrin en işlek caddesi sayılabilir. Oldukça uzun bir cadde olduğu için tüm gününüzü gezerek bitirebilirsiniz. Cadde başında yer alan küçük bir Mustafa Kemal Atatürk büstü de göreceksiniz. Cadde üzerinde Akademi Müzesi, Tarih Müzesi, Cumhuriyet Müzesi gibi önemli noktaları da gezebilirsiniz.

4- Bottle House (Şişe Ev)

Bottle House

Soçi’den gelen taşlar ve Fransa’dan gelen şişelerden oluşan inşası 30 yıl süren ev, II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden bir Sovyet subayı adına yaptırılmış. Tam 50.000 cam şişe kullanılarak yapılan Bottle House, inanılmaz görünse de, senelerdir hiç zarar görmeden ayakta kalmış. Bu iki katlı şirin evi mutlaka görmelisiniz.

5- Gence Kalesi

gence kalesi

1588 yılında Osmanlı fethinden sonra inşa edilen kale, günümüze oldukça iyi korunmuş bir şekilde ulaşmış. III. Murat’ın emriyle inşasına başlanan kale tüm heybetiyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

6- Goygol Gölü

goygol gölü

Gence‘den biraz uzakta yer alan Goygol Gölü, muhteşem göl manzarası ve temiz havasıyla dinlenmek için bire bir. Ailenizle beraber bir tur planındaysanız, şehir karmaşasından yorulduğunuz an buraya kaçabilirsiniz. Piknik ve doğa yürüyüşleri yapmak için tercih edilen göl çevresi, size huzuru hissettirecek.

7- Türk Hamamı

türk hamamı

Farklı bir ülkeyi ziyaret ettiğinizde özlem çekip Türkiye’yi özlüyorsanız; Gence’de bu hasrete son verecek hamamlara gidebilirsiniz. Azerbaycan, çok fazla bize benzeyen bir ülke olduğunu bilirsiniz. Bu nedenle kültür ve geleneklerimizde ortak noktalar göreceksiniz. Türk Hamamına girip tüm yorgunluğunuzu orada bırakıp çıkabilirsiniz.

8- Alexander Nevsky Kilisesi

Alexander Nevski Kilisesi

Hristiyanlar ve Müslümanların beraber, bağışlarla yaptırdıkları kilise ilk olarak 1887 yılında inşa edilmiş. Zamanla çeşitli düzenlemeler ve taşınmalar yaşayan Alexander Nevsky Kilisesi, günümüzdeki konumuna ve güzelliğine kavuşmuş. Bir dönem Yerel Tarih Müzesi olarak da kullanılan kilisenin mimarisi hayli etkileyici.

Yanı başımızdaki kardeş ülke Azerbaycan’nın Gence’sine en uygun uçuş koşullarına bakmak için acele edin.

Gence gezilecek yerler ile ilgili fikirlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin