Gan Adası’nda Ne Yenir, Ne İçilir? | Enfes Şehir Tatları

Addu Atoll bölgesine bağlı masmavi bir ada olan Gan, Adası’nda ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

“ Gan Adası’nda Ne Yenir , Ne İçilir ” yazımızda adanın gizli kalmış lezzetlerini ve bunların hikâyelerini anlatmaya çalıştık. Keyifli bir liste sizi bekliyor. Maldivler için simgeleşmiş tatlar yanında farklı yerel lezzetleri de deneyebileceğiniz adada, unutulmaz bir seyahat tamamlayabilirsiniz.

Listenin ilk sırasında;

1- Dhon Riha

Dhon Riha

Ton balığından yapılan bir çeşit çorba olan Dhon Riha; Hindistan cevizi, tarçın, köri gibi baharatlarla lezzetlendiriliyor. Gan Adası’nda ne yenir diye düşünüyorsanız mutlaka bu çorbadan başlamalısınız. Herhangi bir balık lokantası ya da restoranlarda sipariş verebilirsiniz.

2- Dhonkeyo Kahuru

Muz, şeker ve un karışımından yapılan bir çeşit tatlı olan Dhonkeyo Kahuru, kızartılmış muz keki olarak tanımlanabilir. Hindistan cevizi ile süslenip sunulan bu nefis tatlı atıştırmalığı Gan Adası’nın samimi pastane ve kafelerinde bulabilirsiniz.

3- Fihunu Mas

Fihunu Mas

Maldivler’in coğrafyası gereği en önemli besin ögesinin deniz ürünleri olduğunu tahmin etmek zor değil. Yine balığın baş rolde olduğu bir yemek olan Fihunu Mas, rendelenmiş balık, biber, soğan, sarımsak ve envaiçeşit baharatla yapılıyor. Sahil boyunca sıralanan restoranların birine girip şansınızı deneyin ve bu harika yemeğin tadını çıkarın.

4-Garudhiya

Başlıca malzemeleri ton balığı, limon ve soğan olan Garudhiya, basit ama lezzetli bir çorba. Popüler sokak lezzetlerinden biri olan bu yemeği rahatlıkla bulabilir ve karnınız bir güzel doyurabilirsiniz.

5- Masala Chai

Masala Chai

Adanın muhteşem güzelliğine eşlik edecek bir içecek arıyorsanız, size önerimiz Masala Chai olacak. Masala Chai, normal çay ve baharatlarla yapılıyor. İçinde zencefil, karanfil ve tarçın gibi nefis baharatlar var. Son olarak süt eklenerek servise hazır hale getiriliyor. Yorucu bir gün sonunda sizi kendinize getirecek, enerji dolu bir çay olduğunu söyleyebiliriz.

6- Mashuni

Mashuni

Mashuni’yi tanımlamak için balık salatası diyebiliriz. Maldivler’deki popüler yiyeceklerden biri ve yanında birkaç dilim ekmekle servis ediliyor. Genelde kahvaltı menüsü olarak tercih ediliyor olması sizi şaşırtmasın, bölge halkı için temel besin kaynağını balık ve diğer deniz canlıları oluşturuyor.

*Adanın leziz yemeklerinden önce göz alıcı destinasyonlarını öğrenmek isterseniz aşağıdaki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.

Gan Adası’nda ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin