Napoli’nin Lanetli Adası: Gaiola Adası

Napoli, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile gün geçtikçe ülke turizmine daha fazla katkı sağlayan ayrıcalıklı şehirlerin başında geliyor. 

Akdeniz’in en güzel adalarından biri olan Capri Adası, Napoli sınırları içinde bulunuyor. Ancak şehirde bulunan bir ada Capri Adası gibi güzelliğiyle anılmıyor. Lanetli olduğuna inanılan Gaiola Adası, daha çok bu adada yaşayanların başına gelen felaketlerle biliniyor.

Gaiola Adası

Gaiola Adası, Napoli Körfezi’nde bulunuyor. Kıyıya çok yakın bir konumda bulunan ada iki parçadan oluşuyor ve oldukça küçük bir alana sahip. Etrafını saran dalgalarla daha bir ürkütücü olan ada, dünyanın en lanetli yerlerinden biri olarak gösteriliyor.

Gaiola Adası’nın lanetli olduğuna inanılıyor

Ada üzerinde yapılmış olan evde şimdiye kadar birçok insan yaşamış. Bu insanların ortak özelliği ise hepsinin başına lanetli olayların gelmiş olması. 1920 yılında adaya yerleşen ilk kişi olan Hans Braun halıya sarılmış bir şekilde ölü olarak bulunmuş. Hans’ın ölümünden kısa bir süre sonra da karısı denizde boğulur.

Adadaki esrarengiz olaylar Hans’ın başına gelenlerle sınırlı kalmaz. Adanın Hans’tan sonraki sahibi Otto Grunback de kalp krizi geçirerek ölür. Ardından adada yaşamaya başlayan çok varlıklı biri ise büyük maddi çöküntü içine girer. Adanın bir sonraki sahibi ise akrabalarının ard arda ölümlerine şahit olur. Adaya yerleşen son kişi ise katil olmak suçundan dolayı hapis yatmak zorunda kalır.

Ada Napoli Körfezi’ne çok yakın bir konumda bulunuyor

Bütün bu lanetli olaylara rağmen Gaiola Adası, berrak denizin ortasında adeta bir inci gibi duruyor. Ne kadar lanetli dense de insanlar bu güzelliği görmek için bu adanın bulunduğu Napoli Körfezi’ne gelmekten geri durmuyorlar.

Oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan Gaiola Adası’ı ziyaret etmek için Napoli’deki havaalanına ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin