Funchal’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Enfes Tat

Akdeniz ülkeleri içinde en güzellerinden biri olan Portekiz’in Madeira Adasın’daki şehri Funchal, tanıdık lezzetlerin yanında egzotik yemekleriyle de iştahları açıyor.

Akdeniz mutfağı ve tropik tatları birleştiren mutfağı ise Funchal’da ne yenir, ne içilir diye düşünmeden keyifli bir gezinti yapmanızı sağlayacak.

Kendi halinde sevimli bir ada şehri olan Funchal, turizm alanında günden güne gelişiyor ve yüzlerce misafir ağırlıyor. Doğal ve çekici coğrafyasının yanında dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun da memleketi olmasıyla ününe ün katmış.

#1 Funchal’da Ne Yenir?

Listenin ilk sırasında;

1- Bife de Atum(Ton Balığı Izgarası)

Bife de Atum

Ton balığı, Funchal’da sıklıkla tüketilen besinler arasında. Genelde biftek şeklinde yedikleri bu balıklardan yapılan Bife de Atum, şehirde yiyebileceğiniz en leziz yemeklerden biri diyebiliriz. Genellikle zeytinyağı, sarımsak, tuz ve kekik ile marinelenen balık, patates ya da pirinçle servis ediliyor.

2- Bolo de Caco

Bolo de Caco

Madeira Adası’nın neresinde olursanız olun, yerel ekmeği Bolo de Caco’ya mutlaka rastlarsınız. Buğday unu ile yapılan bu yuvarlak ekmek, sıklıkla sandviç yapmak için kullanılıyor. Ana yemeklerin yanında da keyifle yiyebilirsiniz.

3- Bolo de mel de cana

Bolo de mel de cana

Adadaki herhangi bir hediyelik eşya dükkânına girdiğinizde göreceğiniz bölgenin ünlü ballı keki Bolo de mel de cana, tadına doymayacağınız bir diğer lezzet. Funchal’dan bir anı olarak dostlarınıza da getirebileceğiniz bu kek, fındık gibi kuruyemişlerle tatlandırılıyor.

4- Espada

Espada

Madeira Adası’nın en tipik balıkları, derin sularda yüzen Espada, Funchal sofralarının vazgeçilmez yemeklerine tat veriyor. Pek çok farklı şekilde pişirilen bu balık türü genellikle muz sosu ile sunuluyor. İki lezzeti yan yana düşünemeyebilirsiniz ancak bir şans verin.

5- Lapas

Lapas

Hem yerli haklın hem de turistlerin göz bebeği Lapas, limon ve tereyağı ile pişiriliyor. Bölgenin yöresel ekmeği kabul edilen Bolo do Caco’nun da eşlik ettiği lapası denemeden gezinizi tamamlamayın.

6- Picadinho

Picadinho

Şehirdeki tüm restoranlarda kolaylıkla bulabileceğiniz Picadinho, küp küp kesilmiş sığır eti ile hazırlanıyor. Sarımsak ve biber eklenerek tamamlanan yemeğin farklı tarzlarda sunumlarına denk gelebilirsiniz.

7- Tropikal Meyveler

Tropikal meyveler

Adada yetişen muz, mango, papaya, nar, üzüm ve avokado gibi tropik meyveler, hafif ve sağlıklı bir atıştırmalık tercihi olacaktır. Özellikle Portekiz’e özgü bir kaktüs türünün meyvesi olan tabaiboyu mutlaka deneyin.

*Madeira’nın cıvıl cıvıl kenti Funchal için keşif planlarınıza yardımcı olacak birkaç önerimiz var:

Funchal’da ne yenir yazımız hakkındaki fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin