Fukuoka’da Gezilecek 16 Yer Listesi | Detaylı Anlatım

Japonya’nın Kyūshū bölgesinin en büyük şehri olan Fukuoka, ülkede modernliğin ve gelenekselliğin aynı potada eridiği nadir yerlerden biri.

Subtropikal iklimin etkin olduğu Fukuoka gezilecek yerler listesiyle sizi egzotik bir dünyada yolculuğa çıkaracak.

Oldukça büyük olmasına rağmen düzenli ve gelişmiş ulaşım ağı sayesinde şehirde kolayca seyahat edebiliyorsunuz. Çoğu gezgine göre ülkede ziyaret edilmesi gereken ilk şehirlerin başında geliyor.

#1 Fukuoka Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Fukuoka Kalesi

Fukuoka Kalesi

Edo döneminde inşası biten kale, kentte bulunan en önemli tarihi eserlerden biri. Savunma amaçlı yapılan kaleye şehir merkezinde yer aldığı için ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. Pek çok yenileme çalışması yapılan kalenin son hali, özgün mimarisine uygun ölçüde düzenlenmiş ve ilgilenenlerin beğenisine sunulmuş. Fukuoka Kalesi’ni özel günler hariç günün her saati ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Fukuoka Kulesi

Fukuoka Tower

Fukuoka’nın ikonik bir simgesi olan 234 metre yüksekliğindeki kule, harika manzarasıyla turistleri çekiyor. Tüm şehri izleme şansı veren kulenin içinde bir restoran da bulabilirsiniz. 1989 yılında yapılan Fukuoka Kulesi, dış cephesinin aynayla kaplı olması sebebiyle “Ayna Yelken” olarak da biliniyor. 7 büyüklüğünde bir depremi atlatacak sağlamlıktaki kaleyi her gün 9.30-22.00 saatleri arası görebilirsiniz.

3- Hakata Liman Kulesi

hakata port tower

Bir gözlem güvertesi bulunan 103 metrelik liman kulesi, 1964 yılında Japonya’nın ünlü yapılarının mimarı tarafından tasarlanıp inşa edilmiş. Körfezin sembolü kabul edilen kuleye asansör yardımıyla çıkıp manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Ziyaret etmek isterseniz gün içinde 10.00-22.00 saatleri arasını tercih etmelisiniz.

4- Tenjin

Tenjin Area

Fukuoka şehri Hakata ve Tenjin olmak üzere ikiye ayrılmış. Şehrin modern tarafını Hakata oluştururken tarihi değere sahip geleneksel bölge ise Tenjin olmuş. Eski Fukuoka olarak da bilinen Tenjin, bugünlerde alışveriş yapabileceğiniz mağazalar, restoranlar ve barlarla dolu. Hareketli ve eğlenceli olan şehrin bu yakasında sabahın ilk saatlerine kadar vakit geçirebilirsiniz.

5- Ohori Park

fukuoka ohori park
Pagoda in Ohori Park Fukuoka – Japan

Japoncada “Büyük Hendek” anlamına gelen Ohori, ülkenin muhteşem güzellikteki su parklarından biri sayılıyor. Yürüyüş, dinlenme ve sosyalleşme imkanlarını sunan parkta, yaz aylarında neredeyse her gün havai fişek gösterileri düzenleniyor. 1929 yılında düzenlenen park tasarımında Çin’in Batı Gölü’nden esinlenilmiş. Bu eşsiz parkın 24 saat açık olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

6- Maizuru Park

maizuru park

Fukuoka Kalesi’nin yer aldığı park bünyesinde spor tesisi, mahkeme salonu ve sanat müzesi gibi mekanlar barındırıyor. İlkbaharda açan kiraz çiçekleriyle büyüleyici bir ortam oluşturan park, pek çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Günün her saati açık olan parkı, yerel halk da dinlenmek ve gezinti yapmak için sıkça tercih ediyor.

7- Fukuoka Şehir Müzesi

fukuoka city museum

Şehir Müzesi, Japonya ve Kore arasındaki ticaret ve kültür alışverişine dayalı gelişimi yansıtan sergiler düzenliyor. İnteraktif ve geçici sergi alanlarının yer aldığı müzede bölge insanlarının hayat tarzlarını gözlemleyebilirsiniz. Pazartesi günü dışında 9.30-17.30 arası müzeyi ziyaret edebiliyorsunuz.

8- Fukuoka Sanat Müzesi

fukuoka city museum

Ohori Parkı içinde yer alan Sanat Müzesi, Dali tablolarından Budist heykellere kadar geniş yelpazede bir koleksiyon sergiliyor. Çeşitli geçici sergileri de görebileceğiniz müze, ne yazık ki, şuan kapalı. Ancak yenileme çalışmaları sonunda 2019 yılında yeniden faaliyete geçecek.

9- Kyushu Ulusal Müzesi

kyushu national museum
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Çoğunlukla cam kullanılarak yapılan binasıyla dikkat çeken Kyushu Ulusal Müzesi, 2005 yılında açılmış. Bölge tarihi hakkında belgeler ve eserlerin sergilendiği müzede, son teknolojiler kullanılarak tasarlanmış alanlar büyük ilgi görüyor. Pazartesi günleri dışında 9.30-17.00 arası açık olan müzeyi sadece seramik koleksiyonu için bile görmelisiniz.

10- Uminonakamichi Deniz Dünyası

Uminonakamichi Deniz Dünyası

70 su tankından oluşan akvaryum, şehirde oldukça geniş bir alana yayılmış. Binlerce deniz canlısının yuvası olan akvaryumda yunusların gösterilerini de izleyebiliyorsunuz. 1000’i aşkın seyirciyi ağırlayabilecek salonuyla bu akvaryum, her gün 9.30-17.30 arası hizmet veriyor.

11- Kanzeon-ji

Kanzeon-ji

8. yy’dan bugüne ulaşmış tapınak, bir zamanlar bölgenin en önemli ibadet alanıymış. Tapınağın çanı ülkenin en eski ulusal hazinesi olarak kabul ediliyor. Toplamda 7 salondan oluşan Kanzeon-ji’den günümüze, doğal afetler yüzünden, sadece salonların bir kısmı gelebilmiş. Japonya’daki en eski ve kıymetli tarihi eserlerden biri olan tapınağı listenize eklemeyi unutmayın.

12- Komyozen-ji Tapınağı

Komyozen-ji Tapınağı

1273 yılında inşa edilen tarihi zen tapınağı, şehirde ilgi gören tapınaklardan bir diğeri. Güller ve yemyeşil ağaçlarla kaplı bahçesi, tapınak zeminindeki beyaz kumlarıyla hayranlık uyandırıyor. Keşfedilecek farklı bir dünyası olan Komyozen-ji Tapınağı’nı her gün 8.00-17.00 arası görebilirsiniz.

13- Kushida Tapınağı

kushida temple

Hakata bölgesindeki eski Şinto tapınağı, halkın yaratıcıları olduğuna inandıkları Amaterasu’ya adanmış. Şehrin etkileyici festivallerinden Yamakasa Festivali’nin de düzenlendiği tapınak, haftanın her günü hayli kalabalık oluyor.

14- Tocho-ji Tapınağı

Tocho-ji Tapınağı

806 yılında inşa edilmiş tapınak, devlet tarafından seçilmiş önemli bir kültür varlığı. Birçok etkinlik ve festivalin ev sahibi bu eski tapınak, ünlü bir rahip adına yaptırılmış. Heykelleriyle de göz dolduran Tocho-ji Tapınağı’nı 9.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

15- Marizon

Marizon

Momochi Sahili’nin tesisi olan alanda, yan yana dizilmiş restoran, bar ve kafelerde dinlenebilirsiniz. Oldukça romantik bir ortama sahip olan Marizon, çiftlerin düğün tercihlerinde yer aldığı için Wedding Island olarak ünlenmiş. Deniz sporları da yapabileceğiniz tesisler, 11.00’den 22.00’a kadar hizmet vermeye devam ediyor.

16- Shikanoshima

Shikanoshima

Oldukça şirin bir ada olan Shikanoshima’da bisikletinize atlayıp her yeri dolaşabiliyorsunuz. Enfes deniz ürünleri tadabileceğiniz restoranları da bulunan ada size uzak da olsa İstanbul’un adalarını anımsatabilir.

Adada, geyik boynuzlarıyla ünlü balıkçı tapınağına ve tapınağın biraz ilerisindeki plaja da uğramalısınız. Farklı bir Uzak Doğu gezisi planlıyorsanız Shikanoshima ilk durağınız bile olabilir.

*Japonya’nın en çok tercih edilen şehri Fukuoka’ya en uygun uçuş biletleri için sitemize başvurabilirsiniz.

Fukuoka gezilecek yerlere ek tavsiyelerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin