Floransa’dan Alınabilecek En Güzel Hediyelik Eşyalar

Tarih ve sanat dolu dokusuyla insanı kendisine hayran bırakan Floransa’dan dönüşte mutlaka kendiniz ve sevdikleriniz için bir şeyler almak isteyeceksiniz.

Daha önce Floransa alışveriş rehberi başlıklı yazımızda ele aldığımız gibi Floransa’da hem lüks mağazalar hem de uygun fiyatlı alışveriş yapabileceğiniz çeşitli pazarlar bulunuyor. Şehir her ne kadar alışveriş konusunda Milan, Roma gibi şehirlerle rekabet edebilecek imkanlara sahip olmasa da ziyaretçilerine birbirinden ilginç alınabilecek hediye alternatifi sunuyor.

1- Floransa’dan ne alınır?

Floransa’da hem pahalı hem de düşük bütçeye sahip gezginler için uygun fiyatlı hediyelik eşyalar bulmak mümkün olabiliyor. Bu nedenle şehirde alışverişe başlamadan önce bütçenizi belirlemeli ve ona göre alışveriş rotanızı belirlemelisiniz.

#1 Yiyecek içecekler

toskana şarap

Akdeniz mutfağının en başarılı örneklerinin sergilendiği Floransa’da alınabilecek pek çok yiyecek içecek seçeneği bulunuyor. Özellikle San Lorenzo ve Mercato Centrale yeme içme konusunda ziyaretçilerine sınırsız bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Şehre gelenler başta Toskana şarabı, balzamik sirke, zeytinyağı, çikolata olmak üzere reçel, çeşitli soslar ve daha pek çok farklı hediyelik olarak da değerlendirilebilecek lezzetlerle karşılaşmaktadır.

#2 Pinokyo temalı hediyelik eşyalar

pinokyo hediyelik eşya

Ünlü hikaye Pinokyo’nun yazarı Floransa doğumlu olduğundan şehir “Pinokyo’nun Şehri” olarak biliniyor. Bu nedenle şehre özgü en ideal hediyeliklerin başında Pinokyo temalı hediyelik eşyalar geliyor. Bu hediyelik eşyaları şehrin pek çok noktasında bulunan pazarlarda ve dükkanlarda bulabilirsiniz.

#3 Tabi ki deri ürünler

deri ürünler

Eğer bütçeniz el veriyorsa İtalya’nın en meşhur ürünlerinden olan deriden yapılmış ürünleri tercih edebilirsiniz. Ürünlerin boyutu ve işçiliği büyüdükçe fiyatı da arttığından düşük bütçeli ziyaretçiler daha ufak boyutta deri eşyaları tercih edebilir.

#4 Toskana seramikleri

Toskana seramikleri

Toskana seramikleri Floransa’yı size hatırlatacak önemli hediyelik eşyaların başında geliyor. Özellikle el yapımı seramik ürünler gezinizi ölümsüzleştirmek için ideal birer nesne adayı.

Modanın en önemli merkezlerinden birine gelmişken giyim eşyalarını da alınabilecek şeyler listenize dahil edebilirsiniz. Eğer tercihinizi klasik hediyeliklerden yana kullanmak isterseniz çeşitli kırtasiye ürünlerini, takıları, anahtarlıkları ya da magnetleri de tercih edebilirsiniz. Bu ürünler hem bütçenizi sarsmaz hem de uygun fiyatlı olduğu için çok daha fazla sevdiğinize hediyelik eşya alma şansına sahip olabilirsiniz.

*Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin