Floransa’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Toskana bölgesinin başkenti olarak kabul edilen Floransa, sahip olduğu zengin geçmiş ve muhteşem müzeleri ile Avrupa’nın mutlaka görülmesi gereken şehirleri arasında bulunuyor. 

Floransa’ya bireysel bir gezi planı yaparak gidenler için konaklama seçenekleri çok önemli olmaktadır. Şayet siz de Floransa’ya bir tur eşliğinde değil de kendi imkanlarınızla gitmeyi planlıyorsanız “Floransa’da nerede kalınır?” sorusuyla ilgili bütün detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

1- Floransa’da kalmak için en ideal bölgeler

Floransa alan olarak küçük bir şehir olduğu için burada konaklamak için değerlendirebileceğiniz bölge miktarı diğer şehirlere göre biraz daha kısıtlı. Bu durum şehre gelenler için aslında bir avantaj oluyor.

Tarihi Şehir Merkezi: Duomo Meydanı ve Signoria Meydanı’nın olduğu yerler şehrin Tarihi Şehir Merkezi olarak kabul edilmektedir. Floransa gezilecek yerler listesindeki pek çok noktanın bulunduğu bu bölge, şehre gelenlerin öncelikle konaklamak için tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Burada konaklayarak şehrin pek çok önemli noktasını yürüyerek gezme şansına sahip olabiliyorsunuz.

Özellikle Santa Maria Novella Tren İstasyonu çevresi ulaşım anlamında sunduğu avantaj sayesinde en çok tercih edilen yerlerden biri. Tabi ki bu kadar merkezi bir noktada konaklamanın maddi bir külfeti oluyor. Bu nedenle bu bölgede kalacak kişilerin burayı kısa süreli konaklamalar için tercih etmesi mantıklı olacaktır. Aynı zamanda bölgedeki az yıldızlı otellerde de uygun fiyata konaklama şansına sahip olabilirsiniz.

Santa Croce Bölgesi: Bu bölge şehrin eğlence duraklarına yakınlığı nedeniyle tercih edilmektedir. Bu civarda bolca cafe, restoran gibi zaman geçirebileceğiniz güzel mekanlar bulmanız mümkün. Özellikle “Via Dei Benci” bölgesi şehrin gece hayatını tatmak isteyenler için şehirdeki en mantıklı bölge konumunda bulunuyor.

San Lorenzo Bölgesi: Şehir merkezine 15 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan bu bölge merkeze nazaran uygun fiyatı ve alışveriş, eğlence gibi imkanlara yakınlığı ile tercih edilmektedir. Tren istasyonuna yakın olması ise burayı ulaşım anlamında da avantajlı bir konuma getirmektedir. Eğer ekonomik bir konaklama tercihi arıyorsanız bu bölge size göre olabilir.

2- Floransa otel tavsiyeleri

#1 Plus Florence

Plus Florence

Merkeze ve tren istasyonuna yakın bir konumda bulunan hostel, uygun fiyatlı konaklama seçeneği arayan düşük bütçeli gezginler için oldukça ideal. İnternet hizmeti, bahçesi ve sosyal olanakları ise burayı her kesimden ziyaretçi için çok mantıklı bir konaklama seçeneği haline getiriyor. Hostelin binlerce memnun ziyaretçisi ise burayı gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz anlamına geliyor. Detaylar ve rezervasyon için tıklayınız.

#2 Wow Florence Hostel

Wow Florence Hostel

Duomo Meydanı’nda 20 dakikalık keyifli bir yürüyüş mesafesinde bulunan hostel, özellikle temizliği ve ortak alanlarının kullanışlılığı ile pek çok ziyaretçi tarafından tercih edilmektedir. Hostel fiyat olarak da ziyaretçilerini hayli memnun ediyor. Eğer tercihinizi bu hostelden yana kullanmayı düşünüyorsanız online rezervasyon için tıklayınız.

#3 Hotel Bodoni 2*

Hotel Bodoni

Santa Croce bölgesinde bulunan bu otel şehirdeki en uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arasında bulunuyor. Otel şehrin en önemli dini yapılarından olan Floransa Katedrali’ne, 500 metre, Uffizi Galerisi’ne ise sadece 700 metre mesafede bulunuyor. Detaylar ve rezervasyon için burayı tıklayabilirsiniz.

#4 c-hotels Ambasciatori 4*

c-hotels Ambasciatori

Santa Maria Novella Bazilikası’nın çok yakınında bulunan otel uygun fiyatı ve müşteri memnuniyeti ile hayli özel bir konaklama seçeneği. Tren istasyonunun karşısında bulunan otel hem turistik yerlere olan yakınlığı hem de ilgili personeli ile oldukça iyi bir konaklama alternatifi. Bu otelde kalmak isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

#5 Otel Atlantic Palace 4*

Otel Atlantic Palace

14. yüzyıldan kalma bir manastırın yenilenmesi ile hizmet veren otel, otantik havası ziyaretçilerine yaşattığı tarihi hava sayesinde çok keyifli bir konaklama tecrübesi sunuyor. San Lorenzo’da bulunan otel merkezi konumuyla da oldukça cazip. Eğer bu otelde kalmak isterseniz buradan rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

*Floransa’da daha önce konakladığınız ve sevdiğiniz otelleri aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin