Floransa Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Floransa İtalya’nın en çok ziyaretçi alan şehirlerinden biri olduğundan şehirde bulunan iki havaalanı da oldukça yoğun bir şekilde misafirleri karşılamaktadır.

Ülkemizden Floransa’ya gitmek isteyen ziyaretçiler şehir merkezine 4 km. mesafede bulunan Amerigo Vespucci isimli havaalanını kullanmaktadır. Yazımızda da bu havaalanından şehir merkezine gidiş konusunda değerlendirilebilecek seçenekleri ele alacağız.

Bu havaalanı dışında şehir merkezine 85 km. mesafede bulunan “Pisa Airport” isimli havaalanı ise daha çok Avrupa ülkelerinden gelen yolcular tarafından değerlendirilmektedir. Bu havaalanına gerçekleştirilen uçuşlar için ucuz uçak bileti bulmanın daha kolay olduğunu bilmenizde fayda var.

1- Floransa Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Seçenekleri

#1 Otobüs

Otobüs seçeneği Floransa Havaalanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusunda en çok tercih edilen alternatiflerin başında gelmektedir. Vola İn Bus ya da halk arasındaki ismiyle “Peretola” isimli otobüsler hem hız hem konfor hem de fiyat açısından en mantıklı seçim oluyor.

otobüs ulaşımı

Bu otobüsler 08:00-20:00 saatleri arasında yarım saatte bir; 20:00’dan 23:00’a kadar ise saat başı olmak üzere hareket etmektedir. Eğer tek yön için bilet alırsanız 6€; gidiş-dönüş bileti alırsanız 10€ ücret ödemeniz gerekmektedir. Biletinizi Biglietti ATAF isimli gişelerden ya da şoförden almanız arasında herhangi bir ücret farklı bulunmamaktadır.

Biletinizi otobüs içinden alırsanız tek yön almak zorunda olduğunuzu bilmenizde fayda var. Bu otobüsler direkt olarak şehir merkezinde bulunan Santa Maria Novella istasyonuna gitmektedir ve arada herhangi bir durakta durmamaktadır.

Vola in Bus dışında havaalanın “shuttle bus“isimli otobüsleri de şehir merkezine ulaşım konusunda hizmet vermektedir. Bu otobüsler de ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu otobüslerin fiyat veya zaman konusunda Vola in Bus ile aynı özellikleri taşıdığını belirtmeliyiz.

#2 Taksi

Floransa taksisi

Taksi de acelesi olanlar ve biraz daha hızlı bir şekilde Floransa şehir merkezine ulaşmak isteyenler için bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Şehir merkezi oldukça yakın olmasına rağmen uygulanan sabit ücret neticesinde minimum 22€ ücret ödemek durumunda kalıyorsunuz.

Bu ücret tatil günlerinde ya da gece saatlerinde 26€’ya kadar çıkabilmektedir. Her bavul için ise bu ücrete fazladan 1€ eklemeniz gerekiyor. Bu arada taksilerde genellikle kredi kartı geçerli olmadığı için yanınızda yeterli miktarda nakit bulunmasına dikkat etmelisiniz.

Taksi ve otobüs seçeneği ziyaretçilerin şehir merkezine ulaşım konusunda en fazla tercih ettiği seçenekler arasında bulunuyor. Bunlar dışında otel servisleri, araç kiralama ve daha lüks bir ulaşım seçeneği arayanlar için CO.A.VE ise diğer alternatifler olarak karşımıza çıkıyor. Ancak siz gene de bütçenizi düşünün ve yazımızın başında paylaştığımız otobüs seçeneğinden çok fazla uzaklaşmayın deriz 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin