Filipinler’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Güneydoğu Asya’da bulunana Filipinler’e doğru lezzetli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Filipinler’de ne yenir, ne içilir isimli yazımızı inceleyerek, ülkenin birbirinden lezzetli ve geleneksel yemeklerini keşfedebilirsiniz.

#1 Filipinler’de Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Lumpia

Lumpia

Asya ülkelerinin tümünde sıklıkla tüketilen lumpia, Filipinler’de de oldukça sevilmektedir. Filipinler’e özgü yapılışında, lumpia hamurlarının içi baharatlı tavuk parçacıklarıyla doldurulur. Kızartıldıktan sonra yanında tatlı acı sosla birlikte servis edilen lumpiaları sosa batırarak tüketebilirsiniz.

2- Sinigang

Sinigang

Biraz Hindistan cevizi sütü, sebzelerin ve domuz etinin birleşiminden oluşan sinigang çorbası hafif ekşi bir tada sahiptir. Sıcak servis edilen çorbayı Filipinlerde hemen her restoranda deneyebilirsiniz.

3- Kare-Kare

Kare Kare

Yer fıstığı sosuyla lezzetlendirilmiş dana etiyle yapılan bu güveç, Filipinler’in geleneksel yemekleri arasında yer alıyor.

4- Pancit Palabok

Pancit Palabok

Eriştenin çeşitli sebzelerle birleşmesinden oluşan pancit palabok, Filipinler’de neredeyse her öğünde tercih edilen yemeklerden biridir. İsterseniz kahvaltılarda isterseniz öğlen yemeklerinde yiyebileceğiniz lezzetli erişteyi kesinlikle denemelisiniz.

5- Arroz Caldo

Arroz Caldo

Filipinler’de yiyebileceğiniz en lezzetli geleneksel yemeklerden biride Arroz Caldodur. Krema haline getirilmiş pirinç püresinin baharatlarla ve tavukla harmanlanmasından oluşan bu yemek, oldukça lezzetli. Denemenizi önerdiğimiz bu yemek genellikle kızarmış soğan ve sarımsak taneleri serpilerek servis edilir.

6- Filipino Spaghetti

Filipino Spaghetti

Filipin spagettisinin diğerlerinden ne farkı var derseniz, cevabı tatlı olmasında saklı. Sosisli ve baharatlı soslarla tuzlu bir şekilde yiyebileceğiniz gibi krema dökerek tatlı olarak da tüketebilirsiniz.

7- Chicharon

Chicharon

En lezzetli sokak lezzetlerinden olan chicharon, domuz etinin kızartılmış hali. Domuz etinin tadını seviyorsanız, atıştırmalık olarak bu lezzetli Filipin sokaklarında bulabilirsiniz.

8- Filipino Sausage

Filipino Sausage

Filipinler’in bir diğer popüler sokak lezzetiyle, sosisler. Farklı şekillerde ve tatlarda olan bu sosisleri dilediğiniz her yerde bulabilirsiniz. Pratik ve ucuz olmasıyla sıklıkla tercih edilen sosislerin tatlarına kesinlikle bakmanızı öneriyoruz.

9- Bibingka

Bibingka

Özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından olan bibingka, hem hafif hem de lezzetli bir tatlı, Hindistan cevizi ve şekerin buluşmasıyla oluşan kekin tadı damaklarınızı şenlendirecek.

10- Dessert Lumpia

Desert Lumpia

Lumpia hamurunun içine tatlandırılmış muz konularak pişirilmesiyle oluşan bu tatlı, sokak tezgahlarından seçkin restoranlara kadar her yerde bulabileceğiniz lezzetlerden biridir. Üzerine karamel veya çikolata dökerek yiyebileceğiniz bu tatlıyı kesinlikle denemelisiniz.

11- Ube Ice Cream

Ube Ice Cream

Mor rengiyle dikkat çeken bu dondurma Filipin sokaklarında yılın her günü görebileceğiniz bir lezzet. Waffle arasında yada külahta yiyebileceğiniz dondurmayla muhteşem instagram fotoğrafları çekebilirsiniz.

12- Calamansi Whiskey Sour

Calamansi Whiskey Sour

Yemeklerin yanında veya sonrasında en sık tüketilen kokteyllerden biri olan calamansi viskisini denemenizi öneriyoruz. Misket limonlarıyla birlikte servis edilen viski, Filipinler’in en sevilen içeceklerinden biridir.

*Filipinler’de Gezilecek Yerler yazımızı incelediniz mi?

Filipinler’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin