Fotoğraflarıyla Birlikte Faro Gezilecek Yerler Listesi

Portekiz’in tarih dolu şehirlerinden olan Faro’ya doğru kısa bir tura çıkmak ister misiniz?

Geçmişte Avrupa’nın önemli ticaret noktası şimdiyse popüler bir turistik noktası olan Faro’yu ziyaret etmeden önce sizler için derlediğimiz Faro gezilecek yerler  yazımıza göz atmanızı öneriyoruz.

#1 Faro Gezilecek Yerler

Gezi rotamızın ilk sırasında;

1- Cathedral of Faro

Faro Katedrali

Portekiz’in en eski tarihi yapıları arasında bulunan Faro Katedrali, 1249 yılında yapılmıştır. Meryem Ana’ya adanmış olan katedralde Gotik mimari özellikleri görülmektedir. Yaşanan depremler sırasında hasar göre katedral restorasyon çalışmalarıyla tekrardan ziyaret edilebilir hale getirilmiştir.

Katedralin mimarisini incelerken üst katına uğrayıp katedral müzesini de ziyaret etmenizi öneririz. Portekiz’in önemli tarihi yapılarından olan Faro Katedrali her gün ziyarete açıktır.

2- Jardim da Alameda João de Deus

Jardim da Alameda João de Deus

Faro’da sessizliğin ve huzurun merkezi sayılan Jardim da Alameda Bahçeleri, şehrin en büyük yeşillik alanıdır. Birbirinden güzel ağaçlar ve mis kokulu çiçekler arasında banklarda oturabileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz bu alan şehrin en sevilen noktalarından biri.

Sadece bitkilerin değil aynı zamanda canlılara da ev sahipliği yapan bu merkezde isterseniz küçük bir ücret karşılığında golf oynayabiliyorsunuz. Jardim da Alameda Bahçesi’ni dilediğiniz her gün 07.30-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Museu Arqueologico Faro

Museu Arqueologico Faro 

Portekiz’in köklü geçmişini ortaya koyan eserleri Faro Belediye Müzesi’nde görebilme şansına sahipsiniz.

Önemli bir ticaret bölgesi olan Portekiz’in Roma mozaiklerinden günümüz çağdaş eserlerine kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan müze içerisinde Barok, Rokoko ve Neo-klasik tarzda farklı tablolar görebiliyorsunuz. Müzeyi ziyaret etmek isterseniz pazartesi günleri dışında 10.30-18.00 saatleri arasında içeri girebiliyorsunuz.

4- Algarve Life Science Center

Algarve Life Science Center 

Faro’da ailecek seyahat ediyorsanız çocuklarınızla beraber muhteşem bir deneyim yaşamak ister misiniz? Faro’da bulunana Çocuk Yaşam Bilimleri Merkezi sayesinde çocuklarınız, denizler altındaki canlı çeşitliliğini görebilecekleri gibi okyanusun derinlikleri hakkında da bilgi sahibi olabilecekler.

Okyanusun yanı sıra teknolojik olayları da eğlenceli bir şekilde öğrenebilecekleri bu merkezi pazartesi günleri dışında 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5- Igreja do Carmo

Igreja do Carmo

18.yüzyıldan günümüze kadar gelmeyi başarmış olan Igreja do Carmo, mimarisi ve işlemeleriyle Portekiz’in en popüler tarihi yapılarından biridir.

Silvestre Silvestri tarafından dizayn edilen yapı, sahip olduğu karoları ve çizimleri sayesinde turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Faro’nun kuzeyinde bulunan Igreja do Carmo Kilisesi’ni ziyaret etmeden şehirden ayrılmamanızı öneriyoruz.

6- Almirante Denizcilik Müzesi

Almirante Denizcilik Müzesi

Faro’da görebileceğiniz en ilginç müzelerden biri Almirante Denizcilik Müzesi’dir. 1889 yılında kurulmuş olan müzede sayısız koleksiyon ve nesne sergilenmektedir. Tarifi açıdan önemli eserlere sahip olan müzede Faro bölgesine ait önemli etnografik öğeleri görebiliyorsunuz.

Balıkçı gemileri, donanmalar, telsiz cihazları ve gemi eşyalarının bulunduğu müze deniz sevdalılarının ziyaret ettiği popüler noktalardan biridir. Eğer ki sizde mavi sevdalısıysanız müzeyi dilediğiniz her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

7- Arco da Vila

Arco da Vila

1812 yılında açılmış olan Acro da Vila,Faro bölgesinde bulunana en güzel anıtlardan biridir. Neo-klasik tarzda Francisco Gomes de Avelar tarafından inşa edilmiş olan yapı Portekiz’de bulunan en mimariye sahip yapılar arasında yer alıyor.

Faro’da eski şehre açılan bir anıtsal kemer olan bu yapının üstünde birde Aziz Thomas Aqyinas Heykeli bulunmaktadır. Faro’nun koruyucu kapısını görmek isteseniz Faro merkezine gitmeniz yeterli.

8- Jardim Manuel Bivar (Eski Kraliçe Meydanı)

Jardim Manuel Bivar

Faro’da kentin merkezi sayılan Jardim Manuel Meydanı, düzenlemesiyle hem dinlenmek isteyenlerin hem de buluşmalar için vazgeçilmez bir ziyaret noktası. Şehrin en eski noktalarından biri sayılan Jardim Manuel Meydanı’nı dilediğiniz gün ve saate ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz.

*Sizler için hazırladığımız Faro yazımız hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere ulaştırırsanız çok seviniriz.

*Portekiz’in en sevilen liman şehirlerinden olan Faro’ya anında seyahat etmek isterseniz en uygun Faro uçuşlarını anında görüntüleyip online olarak satın alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin