Etiyopya’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Lezzet

Afrika’nın yemek kültürünü yakından tanımanıza olanak sağlayacak olan Etiyopyanın yemeklerini birlikte inceleyelim.

Etiyopya’da ne yenir, ne içilir isimli yazımızı inceleyerek, ülkenin farklı lezzetlerini keşfedebilirsiniz.

#1 Etiyopya’da Ne Yenir?

Listemizin ilk sırasında;

1- İnjera

İnjera

Yumuşak ve yuvarlak bir ekmeğin tepsi içerisinde etrafında sebzelerle birlikte servis edildiği lezzetli bir yemektir. Injera usul olarak ellerle yenilmektedir.

2- Watt

Watt

Kırmızı et ve sebzelerle birlikte yapılan bir güveç olan watt, Etiyopya’nın en lezzetli yemeklerinden biridir.

3- Dulet

Dulet

Karaciğerin tavada baharatlarla kızartıldığı bu yemek genellikle kahvaltılarda servis edilir. Ancak eğer ki tadına bakmak isterseniz öğlen yemeği olarak da tercih edebilirsiniz.

4- Kitfo

Kitfo

Marine edilmiş etin üzerine dökülen sıcak sosla servis edilen kitfo, Etiyopya’nın en sevilen yemeklerinden biridir. Dilediğiniz her öğünde yiyebileceğiniz bu yemek hafif ve az baharatlı yemeklerden biridir.

5- Tere Sega

Tere Sega

Geleneksel düğünlerin vazgeçilmezlerinden olan tere sega, aslında çiğ halde sunulan kuşbaşı etlerden oluşmaktadır. Sushi gibi lezzetlere açık değilseniz veya çiğ olan yiyecekleri sevmiyorsanız denemenizi önermiyoruz.

6- Ayibe

Ayibe

Kahvaltılarda tercih edilen ayibe, içerisinde keçi sütünden yapılan özel bir peynir bulunuyor. Sıcak ekmekle beraber tüketildiğinde tadına doyamayacağınız bu lezzeti atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz.

7- Shiro

Shiro

Görüntüsüyle iştah kabartan shiro, Etiyopya sofralarını süsleyen geleneksel lezzetlerden biridir. Uzun süre haşlanan ve kavrulan nohutun püre haline getirilmesinden oluşan bu yemek, yanında yeşil sebzelerle servis edilmektedir.

8- Kolo

Kolo

Farklı tahıl ürünlerinin kavrulmasından oluşan kolo, sağlıklı sokak atıştırmalıklarından biridir. Yola kurulan tezgahlarla sıklıkla satılan bu atıştırmalığın tadına bakmalısınız.

9- Tej

Tej

Ülkenin meşhur alkollü içeceklerinden bir diğeri ise tejdir. Bal içerdiği için tatlı bir aroması olan bu içkiyi kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

10- Kahve

Etiyopya Kahvesi

Kahvenin anavatanı olarak dünyaya nam sanmış olan Etiyopya kahvesinin tadına bakmadan dönerseniz, büyük bir hata yapmış olursunuz. Kahve tadını sevmeseniz bile kesinlikle yoğun aromalı bu içeceğin tadına bakmanızı öneriyoruz.

*Etiyopya gezilecek yerler yazımıza göz attınız mı ?

Etiyopya’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin