Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi , ülkemizde Eti tarafından desteklenerek özel sektör desteğini alarak hayat bulan ilk müze olma özelliğini taşımaktadır.

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi , Eti markasından 2011 yılında 9 milyon ₺ gibi önemli bir bağış almıştır. Müzenin geçmişi 1945 yılına dayanmaktadır. Müzedeki eserler ilk olarak Alaaddin Camii’nde bir depoda muhafaza edilmeye başlanmış ve 1966 yılına kadar burada tutulmuştur.

Bu yıldan itibaren eserler Kurşunlu Camii ve Külliyesi’nde sergilenmeye başlanmıştır. 1974 yılında müzenin şu anki binasının yapımına başlanmış ve 2010 yılından itibaren de müze günümüzdeki yerinde ziyaretçilerini ağırlamaya başlamıştır.

Türkiye’deki önemli arkeoloji müzelerinden olan Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, Neolotik Çağ’dan Osmanlı dönemine kadar çok geniş bir zaman dilimine ait 20 binin üzerinde esere ev sahipliği yapmaktadır. Müze içinde bu eserlerden 2 bini sergilenmekte olup geri kalan eserler depoda tutulmaktadır. Bu eserler müzenin salonlarında ve bahçesinde sergilenmektedir. 1300 metrekare alanda kurulan müzenin 4 bin metrekare kullanım alanı bulunmaktadır.

Müzede ODTÜ ve Tübitak işbirliği ile hizmete sunulan interaktif sergi alanı burayı diğer müzelerden ayırmaktadır. Bu interaktif alanlarla ziyaretçiler çeşitli kültürel değeri daha gerçekçi bir şekilde inceleme ve deneyimleme imkanı sunsa da çok detaylı çalışmaların bulunmadığını da belirtmemiz gerek.

Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi, müze gezmeyi seven ziyaretçilerin Eskişehir gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri. Burada arkeoloji alanında çok keyifli bir gezi gerçekleştirebileceğinizi söylememiz mümkün. Sahip olduğu tarihi eserlerle özel bir ziyaret noktası olan müzeye gelirken gene de beklentilerinizi yüksek tutmamakta fayda olduğunu da belirtmemiz gerek.

1- Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Akarbaşı Mh. Atatürk Blv No:64 Eskişehir, Türkiye
  • Ulaşım: Müze, şehrin en merkezi ve turistik noktalarından Odunpazarı civarında bulunmaktadır. Müzeye ulaşmak için Atatürk Bulvarı istikametinde hareket eden toplu taşıma araçlarını kullanmanız gerekmektedir. Müzeye Odunpazarı’ndan 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Kapılarını ziyaretçilerine 08:00’de açan Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi 13 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında 19:00’a kadar; 3 Ekim-12 Nisan tarihlerinde ise 17:00’a kadar ziyaret edilebilmektedir.
  • Giriş Ücreti: Müzenin giriş ücreti 10₺’dir. Müze kart geçerlidir.

Eskişehir’e geldiğinizde ziyaret edebileceğiniz diğer müzeler hakkında bilgi edinmek isterseniz Eskişehir’in müzeleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin