Estonya’da Gezilecek 10 Yer | Fotoğraflı Anlatım

Avrupa’nın popüler ülkeleri arasında bulunan Estonya’yı ziyaret etmeden, Avrupa gezinizi sonlandırmamanızı öneriyoruz.

Avrupa’da görüp görebileceğiniz en tarihi ülkelerden olan Estonya’yı ziyaret etmeden önce Estonya gezilecek yerler yazımıza göz atıp, şehir hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

#1 Estonya Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Lahemaa National Park

Lahemaa National Park

Bir doğa pakında aradığınız ne varsa hepsini bulabileceğiniz Lahemaa National Parkı, Estonya’da görülmesi gereken yerler arasında.

Düzenli aktivite alanları, temizliği ve sakinliğiyle şehrin gürültüsünden uzak, beyninizi ve bedeninizi dinlendirebileceğiniz merkezlerden biridir. Şehri gezerken biraz temiz hava almak için birebir olan Lahemaa Park’ı dilediğiniz her gün ve her saate ücretsiz olarak ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Aleksandr Nevski Katedrali

Aleksandr Nevski Katedrali

1900 yılında yapımı tamamlanmış olan Aleksandr Nevski Katedrali, Toompea Tepesi’nde bulunmaktadır. Zengin ve ihtişamlı işlemeleriyle dikkat çeken katedralde Ortodoks mimari özellikleri göze çarpıyor.

15 ton ağırlığında bir çana sahip olan kilise ev sahipliği yaptığı törenlerle oldukça kalabalık kitleleri ağırlıyor. Turistlerin uğrak noktalarından olan Aleksandr Nevski Katedrali’ni ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Kadriorg Palace

Kadriorg Palace

Estonya’yı gezerken birçok modern yapıyla karşılaşacağınız gibi şehrin tarihi mirasını yansıtan eski binalarda gözünüze çarpabilir. Bunlar arasında en meşhur olanı imparatorluk yazlık evi olarak kullanılan Kadriorg Palace’dır.

18.yüzyılda yapılmış olan Kadriorg Palace’i gezerken muhteşem Estonya mimarisini görebileceğiniz gibi içerisinde bulunana Estonya Sanat Müzesi’ni de gezebiliyorsunuz. Kadriong Sarayı’nı pazartesi ve salı günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4- Estonya Kumu Sanat Müzesi

Estonya Kumu Sanat Müzesi

Estonya’da bulunan Kumu Sanat Müzesi, şehirde sanatsal bir tura çıkmak isteyenlerin uğrak noktalarından biri. Modern sanat galerisi, gösteri salonu ve eğitim salonu gibi bölümleri bulunana müze, farklı koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor.

Kalıcı ve yeni sergilere ev sahipliği yapan sanat müzesini pazartesi ve salı günleri dışında 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret etmeniz mümkün.

5- Toompea Kalesi

Toompea Kalesi

Toompea Tepesi’nde 1767-1773 yılları arasında inşa edilmiş olan kale, sahip olduğu mimariyle dikkat geçiyor. Genç Barok mimarisinin izlerinin görüldüğü kaleden muhteşem Estonya manzarasını izleyebileceğiniz gibi, kılavuzlar eşliğinde önceden rezervasyon yaptırarak ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

6- Saint Nicholas Kilisesi

Saint Nicholas Kilisesi

Luigi Rusca tarafından 1820-1827 arasında inşa edilmiş olan Saint Nicholas Kilisesi, Talin’de bulunana ilk klasik kilise binası olarak kayıtlara geçmiştir. Ortodoks Kilisesi’ne bağlı olan Saint Nicholas Kilisesi’nin eşsiz süslemelerini yakından ziyaret etmek isterseniz yıl boyunca ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Ziyaret Gün ve Saatleri

Pazartesi-cuma: 10:00-17:00
Cumartesi 08:00- 19:00
Pazar 07:30- 15:00

7- Estonya Denizcilik Müzesi

Estonya Denizcilik Müzesi

1935 yılında Talin’de yapılmış olan Estonya Denizcilik Müzesi, eski kaptanların ortak girişimiyle kurulmuştur. Denize ve denizcilere gösterilen sevginin bir yansıması olan müze içerisine; deniz mayınları, yelkenli gemiler, gemi halatları ve tekneler bulunmaktadır.

Denizciliğe dair her türlü eşyayı görebileceğiniz bu müze de çocuklar içinde özel oyun alanı bulunmaktadır. Şehrin en popüler noktaları arasında bulunana denizcilik müzesini pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret etmeniz mümkündür.

8- Tallin Lengend

Tallin Lengend

Estonya’da geçmiş zamanlara doğru kısa bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Talin’de bulunana Talin Efsaneleri Müzesinde, ülkenin Orta Çağ’dan günümüze kadar anlatılan tüm hikâyeleri canlandırılmakta. 9 farklı odada görebileceğiniz hikayelerde kimi zaman korkabilir kimi zaman hayretler içerisinde izleyebilirsiniz.

Bu birbirinden farklı odalar içerisinde şehrin dilden dile dolaşan efsaneleri anlatılmaktadır. Hem inleyip hem izleyebileceğiniz bu müze şehrin en turistik noktalarından biridir. Müzeyi haftanın her günü 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

9- Narva Kalesi

Narva Kalesi

Estonya’nın en iyi korunmuş yapılarından biri olan Narva Kalesi, 3.2 hektarlık bir alan üzerine kurulmuş bir savunma kalesidir. Savunma kalesi ola özelliğini günümüzde kaybedip turistik gezilere ev sahipliği yapan kale şehrin en ilgi çekici noktalarından biridir. Tarihi hissetmenizi sağlayan bu kaleyi dilediğini her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

10- Estonya Açık Hava Müzesi

Estonya Açık Hava Müzesi

Estonya’yı günümüzdeki modern haliyle görebiliyorsunuz ancak eski kırsal halini biliyor musunuz?

İşte şehrin kırsal yaşam tarzını görebileceğiniz yegane yer Estonya Açık Hava Müzesi. 18. ve 20. Yüzyılda yaşamış olan farklı toplumların o günlerdeki yaşamalarından birer kesit sunan açık hava müzesi içerisinde; geleneksel köy evleri, yangın istasyonu, okul, değirmenler ve eski bir kilise bulunuyor.

Yıllar içerisinde değişen yaşam tarzımızla beraber uzaklaşmış olduğumuz bu kırsal yaşamın nasıl olduğunu merak ediyorsanız, en ince ayrıntılarına kadar görebileceğiniz bu müzeyi ziyaret etmenizi öneririz. Yıl boyunca hizmet veren müzeyi 10.00-18.00 saatleri arasına gezebilirsiniz.

Avrupa’nın en sevilen şehirlerinden olan Estonya’yı neden yakından görmüyorsunuz? Bütçenize uygun Estonya sefer fiyatlarını görüntüleyip, fiyatları karşılaştırabilir ve anında online bilet alabilirsiniz.

Estonya gezilecek yerler yazımıza ek tavsiyelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin