Eskişehir’in 11 Lezzet Durağı

Kırım ve Tatar kültürüyle yoğrulan Eskişehir mutfağı, ziyaretçilerine tarifi mümkün olmayan güzellikte lezzetlerle unutulmaz ve tatil yapma şansı tanıyor.

Eskişehir mutfağı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacağınız  işinin ehli, muhteşem tatlar ortaya sunan birbirinden özel mekanlar bulunuyor. Bu yazımızda sizler için ”Eskişehir mutfağı” ve “Eskişehir’de en iyi yeme içme mekanları neresidir?” diye araştırdık ve muhteşem bir liste oluşturduk.

Eskişehir’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Öncelikle Eskişehir’e geldiğinizde çibörek yemeden dönmeyin deriz. Bilhassa Odunpazarı civarında çok özel çibörek mekanları bulunduğunu belirtelim. Bunun dışında Eskişehir’in efsane tatlarından balaban köftesi ve met helvası da denenmesi gereken lezzetler arasında bulunuyor. Ha bu arada haşhaşlı böreği de mutlaka yemenizi öneriyoruz. Detaylar için “Eskişehir’de ne yenir? Ne içilir?” Başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

1- Eskişehir Yeme İçme Mekanları

#1 Eskişehir’de en iyi kahvaltı nerede yapılır?

Güzel bir Eskişehir sabahına leziz bir kahvaltıyla başlamak ister misiniz? O halde sizi Doyuran Kahvaltı Salonu’ndaki randevunuza bekliyoruz 🙂 Uygun fiyatı ve lezzetli kahvaltı çeşitleriyle burası özellikle hafta sonları tıklım tıklım. Bu nedenle biraz erken gelmekte fayda var. Kasr-ı Nur ise otantik Osmanlı atmosferi ile ziyaretçilerine keyifli bir kahvaltı olanağı sunuyor. Bunlar dışında Biber ve Acıktım Kafedeyiz de şehirde çokça tercih edilen kahvaltı mekanlarından.

#2 Çiböreğ’i nerede yemek lazım?

Çibörek

Eskişehir mutfağı denince akla gelenler arasında çibörek ilk sırada yer alıyor. Kentte çibörek yemek artık bir ritüel haline geldi. Şehirde çibörek yiyebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Tabi ki bu mekanların hepsi aynı lezzeti yakalayamıyor. ya hamuru ya da iç malzemesi yani kısaca bir şeyleri eksik olabiliyor.

Peki Eskişehir’e gelip de çiböreği nerede yemeli? Çibörek konusunda şehirdeki en başarılı yerleri Eskişehir Çibörek Evi, Tatar Çibörek Evi, Kırım Çibörek ve Papağan Çibörek Evi şeklinde sıralayabiliriz. Çibörek için bu mekanları gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

#3 Peki balaban köfte?

Kebapçı Fahrettin Usta

Eskişehir mutfağı bir diğer lezzet kalesi de balaban köfte. Sosuyla, etiyle, pidesiyle tam bir lezzet şöleni olan balaban köfte için Abdüsselam Kebap Salonu ve Kebapçı Fahrettin Usta şehirde en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor. Yalnız Fahrettin Usta’ya gitmeyi düşünenler için akşam 19:00 gibi kapandığını belirtmemizde fayda var.

#4 Tatlı Dil Köftecisi

Tatlıdil Köftecisi

Eskişehir mutfağı denince akla gelen vazgeçilmezlerden biri de et ve köfte..  Et konusunda en kendine münhasır ve lezzet konusundaki en iddialı yerlerinden biri de burası. Özellikle yerli halk tarafından tercih edilen Tatlı Dil Köfteci’si, canı köfte çekenler için öncelikli tercih edilmesi gereken mekanlardan biri.

#5 Hüsnüniyet Lokantası

Hüsnüniyet Lokantası

Esnaf lokantası tarzında bir yerde uygun fiyatlara leziz yemekler denemeyi istiyorsanız burası tam size göre. Lokanta Tepebaşın’nda bulunuyor.

#6 Pino

Pino

Eskişehir mutfağına hakim olmak istiyor bir yandan da fast fooddan vazgeçemiyorsanız, yabancı zincir restoranları da sevmiyorsanız Eskişehir’in marka olmayı başarmış isimlerinden Pino’ya uğrayabilirsiniz. 1928 yılından bu yana varlığını sürdüren Pino’nun Eskişehir’de pek çok mekanı bulunuyor.

#7 Mazlumlar Muhallebicisi

Mazlumlar Muhallebicisi

Canınız tatlı bir şeyler çekiyorsa Haller Gençlik Merkezi içinde bulunan Mazlumlar Muhallebicisi’ne gidin. Ülkemizin en iyi muhallebicileri arasında bulunan mekanda su muhallebisi deneyin ve Eskişehir gezisi için enerji depolayın.

#8 İnan Met Helva

İnan Met Helva

Eskişehir helvanın hala marketlerdeki reyonlar yerine esnafta alındığı ender şehirlerden biri. Şehirde met helvanın tadı ise dillere destan. Şehrin bu özel lezzetini tatmak ve sevdiklerinize hediyelik almak isterseniz İnan Met Helva sizin için en doğru adreslerden biri olacaktır.

#9 Tanınmış Helvacı

Tanınmış Helvacı

Eskişehir mutfağının vazgeçilmezlerinden biri de helva konusunda şehirdeki bir diğer önemli isim ise Tanınmış Helvacı. Gerçek bir esnaftan leziz bir helva yemek istiyorsanız Eskişehir lezzet durakları listenize burayı da eklemenizi öneriyoruz.

#10 Eskişehir Kitapçısı

Eskişehir Kitapçısı

Keyifli ve kendine has tarzıyla insanda hayranlık uyandıran Eskişehir Kitapçısı, sanatçı ruha sahip bir cafe. Bunu cafenin her noktasında hissedebiliyorsunuz. Siz de sanat dolu bir ortamda Eskişehir mutfağını tanımak isterseniz, Eskişehir Kitapçısı’na uğrayabilirsiniz.

#11 Neyzen Meyhanesi

Neyzen Meyhanesi

Akşam oldu ve sevdiklerinizle Eskişehir’de keyifli bir akşam yemeği yiyerek bir şeyler içmek istiyorsanız dekoru, ilgi ve alakasıyla hoş bir mekan olan Neyzen Meyhanesi tercih edebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Eskişehir mutfağı elbette bunlarla sınırlı değil. Siz de şehirde gidilmesi gereken mekanları bizimle yorum kısmından paylaşırsanız bunları yazımıza seve seve ekleyebiliriz. Böylelikle çok daha faydalı ve geniş bir listeye sahip olabiliriz.

*Şimdiden bol yemeli içmeli ve eğlenceli bir Eskişehir gezisi geçirmenizi dileriz. Eğer Eskişehir’de görmeniz gereken yerlerle ilgili fikir edinmek isterseniz de Eskişehir gezilecek yerler listemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz 😉

Yorum yapın

Bizi Takip Edin