Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Eskişehir’in en çok ziyaret edilen noktalarından Sazova Parkı’nda yer alan Eskişehir Hayvanat Bahçesi özellikle çocuklu aileler tarafından ziyaret edilen parkın en önemli duraklarının başında gelmektedir.

2 yıllık bir yapım aşamasının ardından 29 Nisan 2017 tarihinde kapılarını açan hayvanat bahçesinde ziyaretçiler dünyanın dört bir yanında çeşitli iklimlerde yaşayabilen pek çok farklı hayvanı inceleme fırsatı yakalamaktadır. Hayvanat bahçesi toplamda 85 bin metrekarelik devasa bir alanda kurulmuştur.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Eskişehir Hayvanat Bahçesi çok özel bölümlerden oluşuyor. Örneğin Tropik Merkez bölümünde tropikal iklimlerde yaşayan tarantula, kuş, yılan türleri gibi farklı hayvanları incelemek mümkün olabiliyor.

Papağan Evi ise ziyaretçilere çeşitli papağan türlerini gözlemleme imkanını sunuyor. Hayvanat bahçesindeki Japon Bahçesi bölümü ise ziyaretçilerin daha az geldiği sakin bölümlerden biri. Burada çok huzurlu zamanlar geçirebilir ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Eskişehir hayvanat bahçesi krokisi

Eskişehir Eti Sualtı Dünyası ise hayvanat bahçesine daha sonra dahil olmuş önemli noktalardan biridir. Burada ziyaretçiler 123 farklı türden binlerce deniz canlısını yakından inceleme şansı yakalamaktadır.

İstanbul gibi büyük şehirlerdeki akvaryumlarla kıyaslandığında biraz küçük kalsa da hayli eğlenceli bir mekan olan Eti Sualtı Dünyası ücret kıyaslaması yapıldığında büyük şehirlere göre hayli makul fiyat politikası ile her bütçeden ailenin ve kişilerin ziyaret etmesine olanak tanımaktadır.

Eskişehir'de Hayvanat Bahçesi

Hayvanat bahçesi içinde su vb. ihtiyaçlarınız için satış noktaları bulunsa da yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir cafe veya restoran tarzı bir yer bulunmuyor. Eğer bir şeyler yiyip içmek isterseniz Eti Sualtı Dünyası’nın çıkışında bulunan kafeteryaya gidebilir ve burada dinlenebilirsiniz.

Eskişehie'de Eğlenceli Hayvanat Bahçesi

Her ne kadar hayvanat bahçeleri hayvanların doğal yaşamından koparıldığı yerler olarak bilinse de bilhassa çocuklu aileler çocuklarına hayvan sevgisini aşılamak ve onların hayvanlarla ilgili bilgilenmesini sağlamak için burayı ziyaret edebilir. Siz de Eskişehir’e geldiğinizde burayı Eksişehir gezilecek yerler listenize dahil edebilir ve hayvanlar aleminde keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

1- Eskişehir Hayvanat Bahçesi Ziyaret Bilgileri

  • Adres: Sazova Mh. Ulusal Egemenlik Bulvarı No:209/F Tepebaşı – ESKİŞEHİR
  • Ulaşım: Eskişehir Hayvanat Bahçesi için Odunpazarı’ndan kalkan 11 ile 17 no’lu belediye otobüslerini veya Eski Stadyum civarından kalkan 16 ile 38 no’lu minibüsleri değerlendirebilirsiniz.
  • Ziyaret Saatleri: Hayvanat bahçesi pazartesi günleri kapalıdır. Güncel ziyaret saatleri için hayvanat bahçesinin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Giriş Ücreti: Hayvanat bahçesine giriş ücreti olarak yetişkinlerden 10₺ ve öğrencilerden 5₺ ücret alınmaktadır.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’ndeki eğlenceli deneyiminizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin