Fotoğraflarıyla Birlikte Erfurt’ta Gezilecek 10 Yer

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden olan Almanya’nın küçük bir kasabası olanErfurtdayız.

Erfurt gezilecek yerler yazımızda, küçük ama bir o kadar güzel şehrin görülmesi gereken noktalarını sıraladık. Yeni yerler keşfetmeye meraklı gezginler için ilk sırada;

#1 Erfurt Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Krämerbrücke

Krämerbrücke

Almanya’nın en eski köprülerinden biri olan Kramerbrücke, şehrin tarihi simgelerinden biridir. Halk arasında ‘’tüccar köprüsü’’ olarak anılan köprü ilk olarak tahtadan inşa edilmiş,1325 yılında ise taştan köprüye çevrilmiştir.

79 metre uzunluğunda olan köprünün üstünde; evler, butikler, kilise ve kafeler bulunmaktadır. Hem gezebileceğiniz hem de dükkanlara girebileceğiniz bu köprü Erfurt’un en kalabalık noktalarından biridir.

2- Erfurt Cathedral

Erfurt Cathedral

Erfurt’ta 14.yüzyılda inşa edilmiş olan kilise, Erfurt’ta bulunan en önemli tarihi ve dini yapılardan biridir. Romanesk ve Gotik tarın kullanıldığı katedral, yapılmış olduğu dönemin en büyük çanlarından birine sahiptir.

Katedral, vitray pencereleri, süslemeleri ve zengin görünümlü mobilyalarıyla sadelikten oldukça uzak. Katedrali ziyaret etmenizi ve kulesinden muhteşem şehir manzarasını seyretmenizi öneriyoruz.

3- Thuringian Zoo Park

Thuringian Zoo Park

Tek bir parkta dünyanın her yerinden çeşitli hayvanları görmenizi sağlayan Thurigian Zoo Park’ta birbirinden farklı 120 tür bulunuyor.800’den fazla canlıya ev sahipliği yapan parkın içerisinde; Afrika filleri, timsahlar, zürafalar, zebralar, beyaz gergedanlar, flamingolar ve farklı türden maymunlar bulunmakta.

Canlıların doğal yaşamlarındaki standartları altında güvenli bir şekilde ziyaret etme fırsatını sunan parkı dilediğiniz her gün 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

4-Old Synagogue

Old Synagogue

Erfurt’un Alte Synagogue kentinde inşa edilmiş olan Eski Sinagog, yıllar boyunca gereken değeri göremeyip farklı işletmeler tarafından kullanılmıştır.11.yüzyılda yapılmış olan sinagogu Erfurt şehri 1998 yılında satın almıştır.

Zaman içerisinde birçok değişikliğe uğrayan yapı son olarak 2009 yılında Alte Sinagog Müzesi’ne dönüştürülmüştür. Bu eski yapıyı ziyaret ettiğinizde içerisinde; Yahudi mahallelerinde bulunan hazineleri ve altınlar, gümüş yemek takımları, bozuk paralar ve mücevherler bulunmaktadır.

5- Natural History Museum of Erfurt

Natural History Museum of Erfurt

Erfurt’un geçmişine ışık tutan Erfurt Doğa Tarihi Müzesi,1577 yılından kalma bir ambarda kurulmuştur.800 metrekarelik alanı kaplayan bu müze, şehrin doğa geçmişiyle alakalı önemli sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

Toplamda 6.500 numunenin bulunduğu müze içerisinde şehre ait özel koleksiyonları gezebilirsiniz. Müzeyi pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

6- Anger Museum

Anger Museum

Anger Müzesi, 1706-1712 yılları arasında inşa edilmiş bir yapı içerisinde Orta Çağ’dan günümüze kadar ulaşmayı başarmış eserlere ev sahipliği yapıyor. Diğer müzelerden farklı olarak sadece kraliyet koleksiyonlarına değil, şehrin ekonomik ve kültürel yönünü yansıtan farklı koleksiyonları da sergiliyor.

18. ve 20. Yüzyıldan kalma heykellerin, sofra takımları, porselenler ve resimlerin bulunduğu müze, Erfurt’taki ürünlerin zaman içerisindeki değişimlerinin gösterilmesi açısından büyük öneme sahip. Farklı dönemlere ait geniş koleksiyonların bulunduğu Anger Müzesi’ni, pazartesi günleri dışında 10.00-18.00 saatleri arasında gezebiliyorsunuz.

7- Museum Neue Mühle

Museum Neue Mühle

Eski zamanlarda bir değirmen şehri olan Erfurt’ta günümüzde işlevsel olarak hala kullanılan sayılı değirmen kalmıştır. Neue Mühle Müzesi, şehre ait özel koleksiyonların görülebileceği ve eski değirmen örneklerini gezebileceğiniz önemli bir noktadır.

Müzeyi ziyaret edip eski değirmen örneklerini görmek isterseniz pazartesi günleri dışında her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

8- Wachsenburg Castle

Wachsenburg Castle

10.yüzyılda inşa edilmiş olan Wachsenburg Kalesi, yapılan iyileştirme çalışmalarıyla günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

17. ve 19.yüzyıllarda büyük çoğunluğu yeniden inşa edilen kale günümüzde otel ve restoran kısımlarıyla hizmet veriyor. Şehrin yüksek bir tepesine inşa edildiği için harika bir manzara eşliğinde yemek yiyebilir ve nostaljik odaları içerisinde konaklama keyfini çıkarabilirsiniz.

Kaleyi, pazartesi günleri dışında 11.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

9- Domplatz (Katedral Meydanı)

Domplatz

Erfurt’un yüzyıllardır en önemli noktalarından biri olan Katedral Meydanı, bazen bir Pazar yeri bazende önemli etkinliklerin düzenlendiği bir alan olabiliyor. Şehrin en geniş sosyal alanlarından biri olan Domplatz, uğramanız gereken turistik noktalardan biridir.

10-Ega Park

Ega Park

Erfurt’un en renkli ve canlı noktalarından olan Ega Park,360.000 metrekarelik alana kurulmuştur. Hem dinlenmek için hem de eğlenmek için tercih edilebilecek park,Erfurt’un canlılığını temsil ediyor. Ega Park, Almanya’daki bahçecilik geleneğinin devam ettirilmesi ve bahçe mimarisinin görülebilmesi için dizayn edilmiştir.

Avrupa’nın en büyük süs çiçeği alanlarından birine sahip olan Ega Park, botanik kısmı sayesinde ruhunuzun dinlenmesini sağlıyor. Güller için ayrı bir kısmın bulunduğu bahçede, klasik ve modern bahçeler bir arada bulunmakta.

Botanik kısmını gezdikten sonra tesis kısmında yemek yiyip konaklayabileceğiniz alanlarında bulunduğu Ega Park’ı huzurlu bir gün için tercih edebilirsiniz.Parkı dilediğiniz her gün 10.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

Erfurt şehri hakkındaki düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin