Entebbe Gezilecek Yerler Listesi | Fotoğraflı Anlatım

Entebbe, son yıllarda Afrika Kıtası’nın hızla büyüyen ve gelişen şehirleri arasında yer alıyor.

Uganda’nın popüler şehirlerinden olan Entebbe’yi merak ediyorsanız Entebbe gezilecek yerler listemize göz atabilirsiniz.

#1 Entebbe Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Uganda Wildlife Education Centre

Uganda Wildlife Education Centre

1994 yılında kurulmuş olan Entebbe Vahşi Yaşam Hayvanat Bahçesi, Uganda’da yaşayan canlıların yanı sıra Afrika Kıtası’nın canlı çeşitliliğini görebileceğiniz biyoçeşitliliğin fazla olduğu ortamlardan biri. Ülkedeki hayvanları koruma ve nesli tükenen canlıları koruma programında birçok canlıya ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi okullarla anlaşmalı olarak birçok etkinlik düzenliyor.

Vahşi canlılardan, uysal canlılara, sürüngenlerden, memeli hayvanlara kadar birçok canlı çeşidinin doğal ortamlarındaki yaşantısını gözler önüne seren bahçeyi dilediğiniz her gün 08.00-17.00 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Wild Frontiers Uganda Safari

Wild Frontiers Uganda Safari

Afrika topraklarında geçireceğiniz harika bir safari günü için Entebbe’de bulunan Wild Frontiers Uganda Safaris’i tercih edebilirsiniz. Afrika’nın kurak topraklarından, yağmur ormanlarına, millî parklarından, vahşi canlılarına kadar birçok alanı gezmenizi sağlayan turlara katılabilirsiniz.

Safari araçları içerisinde güvenli bölgelerden seyahat ederek Enebbe’de görmeniz gereken her yeri bu turlar sayesinde gezebiliyorsunuz. Şehri rehberler aracılığıyla gezmek isterseniz saatler ve ücretler hakkında bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

3- Zika Ormanı

Zika Forest

Entebbe’nin en yeşillik alanını görmek isterseniz ziyaret etmeniz gereken yer Zika Ormanı. Ancak ziyaret etmek isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlardan biri, sivrisinekler! Sivrisineklerle ilgili araştırmaların yapıldığı bu orman binlerce sineğin bulunduğu alanlardan biri.

Kaşınarak gezmek istemeyenlerin yanlarına sivrisinek uzaklaştırıcı krem almalarını öneriyoruz. Ormanı dilediğini zaman ziyaret edebileceğiniz gibi içerisinde yaşayan canlılara karşı dikkatli olmanız gerektiğini unutmamalısınız.

4- Entebbe Botanical Garden

Entebbe Botanical Garden

Dünyaca ünlü Tarzan filmine ev sahipliği yapan Entebbe Botanik Bahçeleri, diğer bahçelerden farklı olarak içerisinde sadece bitkileri değil hayvanları da barındırıyor. Kuşlar, kolibozlar, sincaplar ve kelebekler gibi birçok canlının yaşadığı parkın içerisinde oldukça yoğun bir bitki çeşitliliği bulunmaktadır.

Hem bitki türlerini hem de canlıları yakından inceleyebileceğiniz Entebbe Botanik Bahçesi’ni, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

5- Waterfront Beach

Waterfront Beach

Entebbe’de Victoria Gölü’nün berrak sularında yüzmek isterseniz Waterfront Plajı’nı ziyaret edebilirsiniz. Şehrin en popüler serinleme noktalarından olan plaj içerisinde şezlonglar, şemsiyeler ve serin içecekleri temin edebileceğiniz büfeler bulunmakta. Afrika güneşinde hem serinleyip hem de bronzlaşmak isteyenler için harika bir tercih!

6- Entebbe Sürüngen Köyü

Sürüngen Köyü

Kampala-Entebbe kara yolu üzerinde bulunan Entebbe Sürüngen Köyü’nü ziyaret ettiğinizde 20’den fazla sürüngen çeşidin en yakından görme şansını buluyorsunuz.

Afrika’nın en zehirli yılanından, kaplumbağalara, kobralardan, kertenkelelere kadar birbirinden farklı özelliklere sahip 50’ye yakın sürüngen bu alan içerisinde bulunuyor. Koruma altına alınmış olan bu canlıları 08.00- 18.30 arasında güvenli bir şekilde ziyaret edebiliyorsunuz.

*Uganda’nın keşfedilecek noktalarıyla ilgileri üzerine toplayan şehri Entebbe’yi ziyaret etmek isterseniz en avantajlı uçuş fiyatlarını inceleyebilir ve hayalini kurduğunuz seyahati gerçekleştirebilirsiniz.

Afrika Kıtası’nın en ilgi çeken noktalarından olan Uganda hakkındaki yazımızı beğendiniz mi? Cevabınızı bizimle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin