Edinburgh’ta Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Enfes Tat

İskoçya’nın başkenti Edinburgh’u ziyaret edip birbirinden lezzetli yemekleri keşfetmeye ne dersiniz?

 Edinburgh’ta ne yenir, ne içilir yazımızı inceleyerek, şehrin birbirinden lezzetli yemeklerini keşfedebilirsiniz.

#1 Edinburgh’ta Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında günün ilk öğününden bahsederek başlıyoruz ;

1- Scottısh Breakfast

Scottısh Breakfast

İskoçya’yı ziyaret ettiğinizde sabah kahvaltılarını iple çekeceksiniz. İskoç kahvaltı tabağının içinde; sosis, İskoçya’ya özgü siyah puding, fasulye, haggis ve tattie çörekleri bulunmaktadır. Tıka basa doyacağınız kahvaltı tabağını severek yiyeceğinizi düşünüyoruz.

2- Leek And Tattie Soup

Leek And Tattie Soup 

Pırasa ve patateslerin haşlanarak yapıldığı bir çorba türü olan leek and tattie soup,hem sağlıklı hem de oldukça hafif. Tadına bakmadan önce muhteşem görüntüsünün bir fotoğrafını çekmenizi öneriyoruz.

3- Haggis

Haggis

İskoçya’nın geleneksel yemeklerinden olan haggis, işkembe ve bağırsaklardan yapılan halk tarafından sıklıkla tüketilen bir yemektir. Geleneksel yemekler arasında bulunan bu tada karşı ön yargılı olmayın ve çekinmeden deneyin deriz.

4- Tatties

Tatties

Edinburgh’ta yediğiniz birçok yemeğin yanında bulabileceğiniz patates, ülkede her şekilde tüketiliyor. Çok fazla yenmesinin yanı sıra birçok çeşidi bulunan patatesleri yemeklerden önce atıştırmalık olarak sipariş edebilirsiniz.

5- Scottish Salmon

Scottish Salmon

Deniz ürünlerini seviyorsanız, soğuk sularda en lezzetlilerinin yaşadığı İskoçya somonunu denemenizi öneriyoruz.

6- Black Pudding

Black Pudding

 

İsmi size tatlı bir yiyecekmiş gibi gelebilir ancak iş sandığınız gibi değil. İngiltere’nin geleneksel bir lezzeti olsa da black pudding, İskoçya ve İrlanda gibi ülkelerde de oldukça fazla tüketilmektedir. Domuzun iç organlarının kanla birlikte pişirilip sucuk görünümü verildiği bu tadı ‘’ ben her şeyi yerim’’ diyorsanız deneyebilirsiniz.

7- Scotch Pie

Scotch Pie

Kıyma haline getirilmiş kuzu etinin hamura sarılarak kızartıldığı scotch pie, ilk olarak görüntüsüyle dikkat çekiyor. Akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz bu lezzeti seveceksiniz.

8- Bangers And Mash

Bangers And Mash

İskoç yapımı sosislerin, tereyağlı patates püresiyle birlikte sunulduğu bangers and mash, garnitürlerle birlikte servis edilen doyurucu bir lezzet.

9- Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding

Yumuşacık kekin karamel sosu ve dondurmayla birleştiği enfes bir tatlı olan toffee pudding, kilo almanıza değecek bir tada sahip. Sizi bu muhteşem tatlının resmiyle baş başa bırakıyoruz.

10- Cranachan

Cranachan

Diyet dönemindeki tatlı krizlerinize bir çözüm arıyorsanız size cranachan’ı öneriyoruz. Yiyebileceğiniz en hafif tatlılardan biri olan bu lezzet, krem şanti ve böğürtlenlerle yapılan muhteşem bir tat.

*Edinburgh gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Edinburgh’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin