Edinburgh’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 6 Restoran Önerisi

15. yüzyıldan kalma buram buram tarih kokan sokaklarıyla Edinburgh, Avrupa’nın ve Britanya’nın en sevilen başkentleri arasında bulunuyor.

Yazımızda Edinburgh’da ne yenir , ne içilir? sorusunun cevabını bularak şehrin önemli lezzet duraklarını keşfedebilirsiniz. Edinburgh, yeme içme konusunda da turistlerin çok beğendiği rotalardan biri. Buraya geldiğinizde zengin bir mutfak kültürü sizi bekliyor.

1- Edinburgh’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Edinburgh’a geldiğinizde çok kaliteli yeme içme mekanlarıyla karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz. Mekanların fiyatları lükslüğüne göre değişse de lezzet konusunda bütün yeme içme mekanlarından memnun ayrılacağınızı söyleyebiliriz.

İçki konusuna değinecek olursak birçoğumuzun bildiği üzere İskoçya viskileri dünya çapında bir üne sahip. Çeşitli markalarda pek çok viski markası dünyanın en önemli içki markaları arasında bulunuyor. Şehirde viski tadımları yapabileceğiniz turlar da bulunuyor. Özellikle tütsülenmiş  İnsanlar viskiyi çoğunlukla dışarıda geçirdikleri günlerde akşam yemeğinden sonra barlarda ve publarda içiyor.

Viski dışında Gin de İskoçya’da oldukça sevilen içkiler arasında bulunuyor. İçkilerle aranız iyiyse İskoçya’ya geldiğinizde bu içkiyi de denemenizi öneriyoruz. Yemek olarak da Edinburgh’da haggisin oldukça meşhur olduğunu da belirtmemiz gerek.

2- Edinburgh’da Nerede Yenir, Nerede İçilir?

Sizin için şehirdeki bazı gidilmesi gereken lezzet duraklarını listeledik:

#1 The Elephant House

The Elephant House

Harry Potter’in doğduğu yer olarak reklamı yapılan mekanda kitabın yazarının dünyada ünlü roman serisini yazarken sıklıkla uğradığı bir yer. Yerel lezzetleri bulabileceğiniz mekan, daha çok ambiansıyla dikkat çekiyor. Mekanın özellikle tuvaletlerinde Harry Potter fanları tarafından çizilmiş graffitiler ve yazılar oldukça dikkat çekici.

#2 Urban Angel

Urban Angel

Özellikle keyifli bir brunchla güne başlamak isteyenlerin şehirde en çok tercih ettiği yerlerin başında burası geliyor. Mekan en taze ürünlerden hazırladığı menülerle ziyaretçilerini çok keyifli menüler deneme imkanı sunuyor.

#3 Mother India Cafe

Mother India Cafe

Uygun fiyatlı bir mekan olan cafe, Edinburgh’da Hint mutfağını deneyebileceğiniz en iyi yerlerin başında geliyor. Mekan tapas tarzı atıştırmalıklarıyla oldukça iddialı.

#4 Stockbridge Market

Stockbridge Market

Stockbridge’de pazar günleri kurulan bu semt pazarında Edinburgh’a özel sokak lezzetleri ve taze yiyecekleri deneyebilirsiniz.

#5 Mary’s Milk Bar

Mary's Milk Bar

Şehrin en meşhur dondurma duraklarından biri olan bu sevimli mekanda, en taze ürünlerle hazırlanmış olan dondurmalarla gezinize lezzetli ve serinletici bir mola verme şansına sahip olabilirsiniz.

#6 Rhubarb

Rhubarb

Edinburgh’da eşsiz bir yeme içme deneyimi için bu mekanı tercih edebilirsiniz. Mekan, şehrin en çok tercih edilen yerleri arasında bulunuyor.

Gönül isterdi ki şehirdeki bütün yeme içme mekanlarını sizinle paylaşalım ancak şehirde oldukça fazla muhteşem mekan olduğu için sadece bir kısmını sizlerle paylaştık. Siz de yorum kısmından tavsiyelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin